Film Music Masters : Jerry Goldsmith !!

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#46 Post autor: muaddib_dw » pn lis 29, 2010 19:32 pm

Koper pisze:Ale wy mądrzy, jeden z drugim. Dziekan gdzieś zniknął ale ma kontynuatorów swojej myśli postowej. Tyle, że on był chociaż oryginalny w tych głupotach, a wy go imitujecie jak RCP Zimmera. 8)
A więc tak to jest, jak jedziesz Koprze po Williamsie to jest ok, lecz jak role się odwracają to już nie :lol:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#47 Post autor: Koper » pn lis 29, 2010 19:33 pm

Ja jadę? Przecież ja bardzo lubię Williamsa. Broniłem go, gdy Bladu odmawiał geniuszu "Parkowi Jurajskiemu". Ale wy jesteście tak nawiedzeni, że postawić w ranku kogoś wyżej od Big Johna, to dla was już na stos. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#48 Post autor: muaddib_dw » pn lis 29, 2010 19:35 pm

Koper pisze: Chociaż dziekan przynajmniej nie miał pierdolca na punkcie Williamsa. :D
Na punkcie Morricone i Poledourisa również :lol:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#49 Post autor: Koper » pn lis 29, 2010 19:36 pm

i dobrze. :P
Lepiej nie mieć pierdolca. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#50 Post autor: muaddib_dw » pn lis 29, 2010 19:37 pm

:lol:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#51 Post autor: Wojteł » pn lis 29, 2010 19:37 pm

Ależ drogi Koperku, mnie tylko zdziwiło, że przyznajesz mi rację, że Horner był w ogólnym zestawieniu trochę za wysoko, a sam masz go wyżej od wielu kompozytorów, którzy nawet przez przeciwników nie mogą być niedocenieni :P

Od tego zaczęła się cała dyskusja :wink:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#52 Post autor: Koper » pn lis 29, 2010 19:38 pm

Dyskusja? W dyskusji muszą być argumenty a nie "tarararam"... :roll:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#53 Post autor: Wojteł » pn lis 29, 2010 19:41 pm

No dobrze, więc uznaj, że dyskusja zaczęła się moim dżołku o czteronutowcu. Bo kopiowanie kompozytorów klasycznych i współczesnych sobie omówilismy, może w trochę ironiczny sposób, ale argumenty były, nie sądzisz? Chyba, że uważasz, że gdy dyskutujemy o hambitnej dziedzinie sztuki zwanej potocznie muzyką filmową musimy żarty odłożyć na bok i wypowiadać się klarownie i sztywno niczym urzędnik państwowy :wink:

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#54 Post autor: muaddib_dw » pn lis 29, 2010 19:42 pm

Koper pisze:Ja jadę? Przecież ja bardzo lubię Williamsa. Broniłem go, gdy Bladu odmawiał geniuszu "Parkowi Jurajskiemu". Ale wy jesteście tak nawiedzeni, że postawić w ranku kogoś wyżej od Big Johna, to dla was już na stos. :P
No nie byle kogo wyżej lecz samego Jamesa Hornera, to już mi pachnie fundamentalnym fanboyzmem Herner Akbarrrr :wink:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#55 Post autor: Mystery » pn lis 29, 2010 19:43 pm

Taka dyskusja, że już mnie czoło boli od facepalmów :wink: A wysoko, bo widać, że jednak się ludziom podoba i żadne "tarararam" tego nie zmieni :wink: :)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#56 Post autor: DanielosVK » pn lis 29, 2010 19:44 pm

muaddib_dw pisze:
Koper pisze:Ja jadę? Przecież ja bardzo lubię Williamsa. Broniłem go, gdy Bladu odmawiał geniuszu "Parkowi Jurajskiemu". Ale wy jesteście tak nawiedzeni, że postawić w ranku kogoś wyżej od Big Johna, to dla was już na stos. :P
No nie byle kogo wyżej lecz samego Jamesa Hornera, to już mi pachnie fundamentalnym fanboyzmem Herner Akbarrrr :wink:
Bo mu się Hornera przyjemniej od Williamsa słucha? Bez przesady. Tym bardziej, że jest to w ogóle nie nieuzasadnione.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#57 Post autor: Koper » pn lis 29, 2010 19:49 pm

Wojtek pisze:No dobrze, więc uznaj, że dyskusja zaczęła się moim dżołku o czteronutowcu. Bo kopiowanie kompozytorów klasycznych i współczesnych sobie omówilismy, może w trochę ironiczny sposób, ale argumenty były, nie sądzisz?
Ale właściwie o co chodzi? Ktoś wyskoczył z tą starą listą ulubionych kompozytorów. Ulubionych, nie obiektywnie najlepszych. Akurat Williams chyba wygrał, więc nie wiem coś się czepił, że dałem wyżej Hornera? I to Hornera. Utalentowanego, wykształconego kompozytora może trochę leniwego i z przerośniętym ego, ale który dał muzyce filmowej dziesiątki wybornych scorów, tematów, pomysłów itp. No ale może wy znacie Hornera ino z tych gówien, które pisał w XXI w. przed "Avatarem", to się nie dziwię, że nie lubicie go. A wgłębiliście się w jego muzę z lat 80-90? To były kapitalne scory, wybornie działające w filmach. Zresztą to działanie w filmach w XXIw. też mu się parę razy udało- w ostatnich dwóch pracach choćby.
I dlaczego obaj macie problem z Williamsem? A co z Morricone? Jak już Williams taki super i ino over the top to Ennio tym bardziej, a przegrywa z jakimś Zimmerem, co od niego tematy i pomysły rżnie. I tak można by analizować i analizować. Tylko po co? Bladu będzie kochał HGW, Nadszyszkownik Beltramiego a Krycha Lorneca i nic tego nasza dyskusja nie zmieni.
Wojtek pisze:Chyba, że uważasz, że gdy dyskutujemy o hambitnej dziedzinie sztuki zwanej potocznie muzyką filmową musimy żarty odłożyć na bok
Nie musimy. :P
Wojtek pisze:i wypowiadać się klarownie i sztywno niczym urzędnik państwowy :wink:
To do mnie? ;)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#58 Post autor: Wojteł » pn lis 29, 2010 19:50 pm

Mystery Man pisze:Taka dyskusja, że już mnie czoło boli od facepalmów :wink: A wysoko, bo widać, że jednak się ludziom podoba i żadne "tarararam" tego nie zmieni :wink: :)
No rozumiem, że dyskusji np. Marka Łacha z Pawłem Stroińskim to my tutaj nie reprezentujemy, gdyż ja jestem jeno laikiem bez wykształcenia, ale to i tak jest kilka(naście) poziomów wyżej od Dziekana :wink:

I ja powtarzam ponownie: Nie chodzi o to, ze mu się Hornera od Williamsa lepiej słucha, tylko mnie zdziwiło, że sam się zgadza, że James jest za wysoko, a ma go wyżej od wielu świetnych kompozytorów, to wszystko :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#59 Post autor: Koper » pn lis 29, 2010 19:51 pm

Wojtek pisze:I ja powtarzam ponownie: Nie chodzi o to, ze mu się Hornera od Williamsa lepiej słucha, tylko mnie zdziwiło, że sam się zgadza, że James jest za wysoko, a ma go wyżej od wielu świetnych kompozytorów, to wszystko :wink:
Bo Horner to też świetny kompozytor, nie wiem w czym masz problem?

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#60 Post autor: Mystery » pn lis 29, 2010 19:53 pm

A pamiętacie wielką bitwę kompozytorów? :P :D
http://www.ankietka.pl/wyniki-badania/3 ... torow.html

ODPOWIEDZ