Star Wars

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: Star Wars

#1381 Post autor: Koper » ndz sty 27, 2019 19:24 pm

Wawrzyniec pisze: plus hej muzyka Dona Davisa naprawdę nieźle wypada w Gwiezdnych wojnach
Lepiej niż Giacchino :P

A w tym filmiku to mogli znaleźć jakiegoś afrolektora do głosu Morfeusza, bo aktualny jest tragiczny. I brzmi biało. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1382 Post autor: Wojteł » ndz sty 27, 2019 21:09 pm

Davis to jest ostatnich z tym kompozytorów, który mi się marzy w SW :p Byłem ciekaw Giacchino, wyszło średnio, chciałem bardzo Powella, wyszło bardzo porządnie, więc jeszcze niech dadzą jakiś film osadzony parę wieków przed Skywalkerami i wezmą Davisa, i będę zadowolony. Ewentualnie jeszcze byłbym ciekawe Beara McCreary w jakimś serialu telewizyjnym na razie więli Goranssona, co też mnie w miarę cieszy, bo się bałem, że znowu wezmą tę łajzę Kinera :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1383 Post autor: Wawrzyniec » ndz sty 27, 2019 21:11 pm

Ale poza Black Panther to słyszałeś te inne prace Ludwika jak Venom, czy Death Wish? Lepiej je omijaj, a więc nie wiem, czy to taki dobry wybór.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#1384 Post autor: qnebra » pn sty 28, 2019 16:30 pm

Sam bym chciał Davisa w "Star Wars", lecz raczej Disney nie miałby odwagi puścić postmodernizmu i atonalności do klasycznego wizerunku muzycznego Gwiezdnej Sagi. Więc najprędzej schedę przejmie Giacchino lub Powell, lecz stawiam bardziej na Michaela ze względu na znajomości.
Spoiler:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1385 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 05, 2019 01:30 am

Dlaczego oni to robią? Dlaczego robią z Luke'a idiotę i niedojdę? Dlaczego Leia, jest taka niesympatyczna? Dlaczego zmieniają narrację istniejących już filmów/historii postaci, które znamy?

youtu.be/6xAcbqnaIsQ

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1386 Post autor: Adam » wt mar 05, 2019 15:07 pm

Wojteł pisze:
ndz sty 27, 2019 21:09 pm
i wezmą Davisa, i będę zadowolony.
Davisa to Hollywood może wziąć teraz co najwyżej do prowadzenia warsztatów w domu spokojnej starości dla kompozytorów. Może Contiego jeszcze? :D Ogarnijcie się ludzie z tymi marzeniami :P

A wracając do tematu Star Wars, to okazuje się, że Wawrzyniec ma potęznego sprzymierzeńca w hejtowaniu dojenia krowy - Hamillowi też się nie podobało, że musiał doić krowę, ale postanowił o tym powiedzieć dopiero wczoraj :cry: :cry: :cry:

https://naekranie.pl/aktualnosci/mark-h ... od-4021635
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1387 Post autor: Wojteł » wt mar 05, 2019 20:34 pm

Hamillowi też się nie podobało, że musiał doić krowę, ale postanowił o tym powiedzieć dopiero wczoraj :cry: :cry: :cry:
No teraz to żeś przyfailował zapłonem lepiej od Lisa. Hamill od premiery TLJ daje mocno do zrozumienia, że nie jest zadowolony ani z tego filmu, ani z kierunku, jaki obrały sequele - już rok temu można było znaleźć półgodzinne kompilacje jego wypowiedzi gdy narzeka na te filmy, teraz to już pewnie by się znalazły kompilacje dłuższe od samego filmu. Było to swoją drogą przyczyną niejednej gównoburzy w fandomie, które polegało na odbijaniu piłeczki: 1. Hamill mówi jakiś żart na temat TLJ, trochę go krytykując, co podchwytują hejterzy Disneya 2. Obrońcy Disneya mówią, że przecież Hamill ma tylko takie poczucie humoru, i niczym obrońcy Korwina krzyczą, że to było wyjęte z kontekstu 3. Hamill przeprasza za wszelkie słowa krytyki mówiąc, że to, co ma do powiedzenia, powinno zostać między nim a filmowcami 4. Jedna strona mówi, że widzicie, Hamill lubi te filmy, na co druga odpowiada, że pewnie go w Disneyu depnęli 5. Jedna strona nazywa drugą dzbanami wierzącymi w teorie spiskowe o złym Disneju i cała procedura się powtarza przy każdym cytacie.

Z mojej perspektywy to wygląda tak, że Hamill się rozczarował, bo nie na to się pisał, liczył na to, że będzie mógł jeszcze pograć z Fordem i Fischer, wiele rzeczy nie ma dla niego sensu ani z perspektywy starwarsowego lore, ani zwykłego budowania filmowego napięcia, chociaż niewątpliwie zżył się z ekipą i nie chce dawać argumentów do ręki hejterom i trollom, którzy przeprowadzają jakieś personalne ataki na obsadę. Inna sprawa, że sorry, ale na tym forum chyba wszyscy doskonale wiedzą, jak działa branża - ludzie, którzy podają jako argument to, że przecież Hamill mówił w materiałach promocyjnych pochlebne rzeczy o filmach, albo uważali, że kontrakt z największą filmową korporacją na świecie dotyczący największej filmowej franczyzy ever nie ma wpływu na wypowiedzi aktora, to nie wiem, czy się urodzili wczoraj, czy żyją w alternatywnej rzeczywistości, czy jedno i drugie :P (i żeby nie było, że ja kogoś na forum edukuję o prawidłach branży - nie, ja tylko zarysowuję opis wojenek i argumentów w fandomie od czasu premiery najlepszego filmu w całej sadze, jakim był ostatni jedi :P) Tym bardziej, że Hamill sam opowiadał, jak wrzucił tweeta sugerującego kiedy może wyjśc zwiastun TLJ, a po godzinie miał telefon od Disneya, że ma to natychmiast skasować :p

Więc na pewno więcej krytyki będzie wychodziło i od Hamilla i od Lucasa, ale pewnie mocno zakamuflowanej, albo już praktycznie na łożu śmierci, bo nie wiem jak długo te zobowiązania kontraktowe będą miały moc prawną :p

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1388 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 07, 2019 23:45 pm

Czytając co Mark Hamill mówi o scenie z C-3PO od razu mi się skojarzyła inna smutna scena z The Force Awakens, kiedy po śmierci Hana Solo, Chewbacca przechodzi obok Lei, jak gdyby nigdy nic, gdyż i tak jest bardziej zajęta przytulaniem się z Rey, którą poznała... Zaraz czy ona w ogóle ją wcześniej poznała? A zresztą oba przypadki dość przykre i też pokazują na ile Lucasfilm In Name Only zależało na tych dawnych postaci i ile o nich wiedzieli. Były to po prostu zwykłe haczyki nostalgii, na które wielu się złapało, także i tutaj.
No cóż zobaczymy jak Mysz zareaguje na kolejne wypowiedzi Marka. Raczej nie będzie zadowolona.

A tutaj coś dla Adama, który żył ostatni rok pod kamieniem. Jakby co ten filmik ma 5 milionów oglądalności na YouTubie:

youtu.be/i0biqMZrxJ0

Plus drugi, który zawsze łamie mi serce, kiedy go oglądam:

youtu.be/Mdm8rpv045U

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1389 Post autor: Adam » pt mar 08, 2019 09:25 am

nie żyłem pod kamieniem, po prostu chciałem rozkręcić znów temat. :D
przecież Hamill nic nie mówił o dojeniu krowy :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1390 Post autor: Wojteł » pt mar 08, 2019 12:26 pm

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1391 Post autor: lis23 » śr mar 27, 2019 16:32 pm

Obrazek

Obrazek
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1392 Post autor: Mystery » pt kwie 12, 2019 17:32 pm

Za pół godziny na yt ma być na żywo godzinna transmisja z panelu Star Wars Celebration, gdzie ma być ujawnionych i pokazanych parę ciekawych rzeczy :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=RnhiLZOprZE

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1393 Post autor: Mystery » pt kwie 12, 2019 19:14 pm

Star Wars: The Rise of Skywalker

youtu.be/adzYW5DZoWs
Spoiler:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1394 Post autor: Adam » pt kwie 12, 2019 19:39 pm

pozamiatali tym zwiastunem, tytułem, imperatorem i szczątkami 2 gwiazdy śmierci :o
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1395 Post autor: Mystery » pt kwie 12, 2019 20:04 pm

Wrażenia pozytywne, in J.J. we trust.

ODPOWIEDZ