Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#3916 Post autor: Wawrzyniec » wt sie 29, 2017 23:39 pm

Ja tam mam pecha! :x Czyli tradycyjnie wszyscy inni dostali za protesty pieniądze i tylko mnie nic nie dali. :(
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#3917 Post autor: Wojteł » śr sie 30, 2017 05:57 am

Myślę, że obaj mamy przejebane, bo gość, który uczył mnie wfu w gimnazjum cytował pudelka, który cytował Kuźniara, który twierdził, ze hejtują go opłacani przez PiS ludzie, a ja ani za hejt, ani z 500+ nie dostałem ani grosza :cry:
Ostatnio zmieniony śr sie 30, 2017 14:52 pm przez Wojteł, łącznie zmieniany 1 raz.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3918 Post autor: Adam » śr sie 30, 2017 09:12 am

dzieci se zrób i dostaniesz.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3919 Post autor: Koper » śr sie 30, 2017 16:20 pm

I jeszcze na emeryturę idź to dostaniesz też to 500+ dla emerytów. :D

A co wy tam zresztą z jakimiś pieniędzmi. Polska wstaje z kolan a Polacy jeszcze nigdy nie czuli się tak bezpiecznie jak teraz. No i jesteśmy coraz bliżej prawdy o Smoleńsku. To jest k...a istotne, a nie tam pieniądze. :P ;)

PS: https://youtu.be/2WRXKH3zgX8 - nie pamietałem, że Mario miał taki zajebisty imidż ileś lat temu :D :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3920 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 30, 2017 17:16 pm

Wow z takim wąsem, to mam nadzieję, że nie pojawiał się przy pobliskich przedszkolach :)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3921 Post autor: lis23 » śr sie 30, 2017 18:27 pm

Wiceminister Edukacji stwierdziła, że popiera słowa premier, o tym, że protesty z lipca były wyreżyserowane i opłacone. Skomentowała oczywiście reformę edukacji, która jest po prostu doskonała i wszystkie zarzuty wobec niej są nie prawdziwe: nie będzie zwolnień i to dobrze, że samorządy muszą dopłacać do reformy, bo dzięki temu nowe szkoły będą lepsze i bogatsze (sama Warszawa wydała ok. 70 milionów zł na dostosowanie szkół do młodszych uczniów).
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3922 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 30, 2017 18:38 pm

I by Kazachstan rósł w siłę! ;)

hp_gof

#3923 Post autor: hp_gof » śr sie 30, 2017 18:43 pm

Ja ostatnio czytam sobie newsy z portali informacyjnych różnych opcji, od OKO.press, GW, przez Interię, WP, onet, niezależną, wpolityce po Frondę i jestem wprost zaskoczony jak różnie można interpretować te same wydarzenia :) Tzn. to jest niby oczywiste, ale wciąż zaskakujące :D Nie zmienia to faktu, że PiS to jest (moim zdaniem) stan umysłu i ja po prostu nie ogarniam jak można tak myśleć i zachowywać się jak oni (nie odmawiając im prawa do własnych, innych niż moje, poglądów), choć naprawdę staram się zrozumieć i staram się szukać jakichś uzasadnień ich decyzji (nawet niektóre, choć nieliczne, ich działania/decyzje są poprawne), ale wychodzi na to, że oni są po prostu szalenie cyniczni, oportunistyczni i wyrachowani. Mam wrażenie, że od 2005 roku (od kiedy naprzemiennie rządzi PO-PiS) Polska nam się rozjeżdża jako społeczeństwo. Katalizatorem tej "złej zmiany" był 2010 rok (katastrofa smoleńska).

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3924 Post autor: lis23 » śr sie 30, 2017 18:57 pm

Ja odnoszę wrażenie, że PIS niczego się nie nauczył po latach 2005 - 2007 (Ziobro, Szyszko), chyba tylko tego, że trzeba działać znacznie szybciej, niż wtedy.
A tymczasem, PIS może (niestety) spać spokojnie, gdyż UE wyraźnie brak jaj:
Komisja Europejska nie rozpocznie kolejnych kroków wobec Polski w ramach prowadzonej procedury praworządności, bo nie została przekroczona czerwona linia wyznaczona przez KE - powiedział dziennikarce RMF FM Katarzynie Szymańskiej-Borginon wysoki rangą urzędnik Komisji Europejskiej. Przypomnijmy, jutro wiceszef KE Frans Timmermans ma się ustosunkować do odpowiedzi polskich władz na rekomendacje Brukseli w kwestii wymiaru sprawiedliwości.
...
- Na razie nic takiego w Polsce się nie stało - powiedział urzędnik. Rozmówca RMF FM dodał, że KE nie podejmie żadnych dalszych kroków bez - jak się wyraził - "pogłębionej dyskusji unijnych komisarzy". Na razie takiej dyskusji w KE nie było.
http://fakty.interia.pl/raporty/raport- ... gn=firefox

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3925 Post autor: Wawrzyniec » czw sie 31, 2017 13:11 pm

Komisja Europejska niestety działa wolno. Ale z drugiej strony, czy mocne i zdecydowane działania nie byłyby na rękę PiSowi. Wtedy dopiero mogliby mówić, że są atakowani przez Unię sterowaną Niemcami i Francją i że Unia chce zniszczyć suwerena i odebrać 500+. A na to suweren dałby nie 40% a 99% poparcia.

A tymczasem posłanka Lichocka w walce z Francuzami przestała kupować francuskie sery. I dlatego też pochwaliła się w internetach, że zamiast francuskich serów zakupiła polski Turek... który należy do grupy Bongrain S.A z Francji.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... slala.html

PiS to rzeczywiście stan umysłu, nie wspominając, że to trzeba być zdolnym inaczej z tym Autosanem, aby przegrać ustawiony przetarg. :P

A i jakby co może nie wiecie, ale ja potrafię spojrzeć w przyszłość i skoro jutro jest 1 września, to pewnie będzie o reparacjach wojennych. :roll:

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3926 Post autor: lis23 » czw sie 31, 2017 14:15 pm

Ja to mam przesr ... ne, bo wokół wszyscy za PIS (poza matką): tatuś, wielki fan Dudy (ciągle się chwali, że podał mu rękę i nazwał najlepszym prezydentem w historii), chrzestna, która jest fanatyczną zwolenniczką Kaczyńskiego i Ziobro (Ziobro to narodowe dobro), nawet siostra i jej chłopak (który wczoraj oznajmił, że przecież TVN i Polsat kłamią, ale nie chciałem się wdawać w dyskusje) czy znajomi, wyznawcy Mikkego ...
Najgorsze, że to nie są ludzie 60+ tylko młodzież 25+ (jak ów chłopak siostry, który twierdzi, że już Jan Paweł II ostrzegał przed inwazją Arabów na Europe, czy brat cioteczny, który jest przeciwko np. sprzedaży ziemi obcokrajowcom). :?

hp_gof

#3927 Post autor: hp_gof » czw sie 31, 2017 14:40 pm

Tak się zastanawiałem w jakim rejonie Polski mieszkasz i po informacjach pod avatarem wnioskuję, że to Zagłębie. Ja mam to szczęście, że Łódź zawsze była czerwona i takich fanatycznych wyznawców PiSu nie mam w rodzinie ani wśród znajomych (nawet jeśli są "kościółkowi" czy "patriotyczni" - to wszystko umiarkowanie) :mrgreen: A nawet jeśli się znajdą na mojej drodze osoby o takich poglądach, to nie dyskutuję z nimi na tematy polityczne. I jest git :)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3928 Post autor: lis23 » czw sie 31, 2017 14:52 pm

Tak, Zagłębie, a konkretnie Sosnowiec (nie łapię się na metropolię Katowicką ;)), kiedyś czerwone a teraz chyba PIS owskie ... wolałbym, żeby nadal było czerwone, choć prezydenta mamy z PO (co się za rok pewnie zmieni).
U mnie ciężko nie gadać bo tatuś i ciocia sami zaczynają (kiedyś miałem wykład od ciotki, że Hitler miał dobre pomysły, bo chciał wytłuc Żydów, którzy chcą zawładnąć światem (teraz Muzułmanie) i takie, tam. W końcu w rodzinie jestem odstrzepem: nie moherowy beret i kościelnik, nie prawicowiec i nie PIS owiec ;)

hp_gof

#3929 Post autor: hp_gof » czw sie 31, 2017 15:07 pm

I jeszcze słuchasz muzyki filmowej! :D Kto normalny słucha jakiejś muzyki filmowej zamiast popularnego disco polo?! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3930 Post autor: Wawrzyniec » czw sie 31, 2017 15:09 pm

Nie wspominając ilu kompozytorów jest Żydami ;)

ODPOWIEDZ