A ja będę tym razem w swojej opinii bliżej Wawrzyńca.Adam Krysiński pisze:A jakich scorów słuchałes? Bo mononoke jest owszem fajne, nawet bardzo, ale wyjątkowo amerykańskie... Joe ma lepsze scory IMO, przynajmniej ja tak uważam jak patrze na półke..Wawrzyniec pisze:Princess Mononoke - Joe Hisaishi - przepiękny i chyba mój ulubiony score Hisaishiego. Wspaniały motyw przewodni, a prawie każdy utwór jest osobnym arcydziełkiem, że się tak wyrażę. Ostatni utwór mogę słuchać na okrągło. Lektura obowiązkowa!
Czego ostatnio słuchaliście?
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Gdyby nie fakt, że mamy żałobę narodową to jakoś hucznie świętowałbym to wiekopomne wydarzenieKoper pisze:A ja będę tym razem w swojej opinii bliżej Wawrzyńca.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
mi tutaj chodzi o aspekt którym ja się kieruję zawsze - nie po to słucham kompozytora japońskiego, by słuchać jego "hollywoodzko-amerykańskiej" pracy... jak takową chcę posłuchać to sięgam po Williamsa, a jak słucham japońskiego kompozytora to słucham dla etniki i tamtej kultury.. Ot, o to mi chodziło, a nie że Mononoke jest słabe.Wawrzyniec pisze:Fakt nie znam, aż tak wielu płyt Hisaishiego jak chociażby on, czy też inni użytkownicy, ale z tych, które znam to właśnie ta mi się najbardziej podoba. I jakby co to dla mnie zarzut, że coś brzmi "hollywoodzko-amerykańsko" nie jest dla mnie niczym negatywnym.
NO CD = NO SALE
-
bladerunner
z Grzeczności nie ominę pytania kolegi
Ostatnio słuchałem coś Ala TTRL, Wawrzyniec jesteś zajebisty inspirujesz
Mianowicie Rescue Dawn - Klaus Badelt .
Jeden z lepszych Badeltów! praca świetna co najmniej na 4 gwiazduchy. Polecam !!
Nie słyszałemnie wiedziałem za bardzo gdzie spytać słuchał ktoś Extreme Close-Up Hornera ? Dobre ?
Ostatnio słuchałem coś Ala TTRL, Wawrzyniec jesteś zajebisty inspirujesz
Mianowicie Rescue Dawn - Klaus Badelt .
Jeden z lepszych Badeltów! praca świetna co najmniej na 4 gwiazduchy. Polecam !!
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dobry score. Miejscami może trochę Matrixem zalatuje, ale to mi nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie. Ogólnie też dobrze wkomponowane są te klasyczne utwory. Dobra rzeczfilold pisze:Ostatnio strasznie wkręciła mi się ścieżka z Master & Commander - The Far Side of the World, zwłaszcza utwór "The Cuckold comes out of the Amery"
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja nie słuchałem niczego nowego ostatnio, a słuchałem sporo z moich dobrych rzeczy, które uwielbiam! Dlatego też tym razem daruję sobie komentarze przy soundtrackowe, aby nie nadużywać słowa "Geniusz" "Wybitne" itd.
Na dobry początek postanowiłem przesłuchać sobie najcenniejsze eksponaty z mojej skromnej kolejki, które przynajmniej kilkadziesiąt razy w roku muszę przesłuchać:
STAR WARS
Star Wars: Episode I The Phantom Menace - John Williams
Star Wars: Episode II Attack of the Clones - John Williams
Star Wars: Episode III Revenge of the Sith - John Williams
Star Wars: Epiosode IV A New Hope - John Williams
Star Wars: Epiosode V The Empire Strikes Back - John Williams
Star Wars: Epiosde VI Return of the Jedi - John Williams
Transformers - Steve Jablonsky
Transformers: Revenge of the Fallen - Steve Jablonsky
Crimson Tide - Hans Zimmer
Sherlock Holmes - Hans Zimmer
Driving Miss Daisy - Hans Zimmer
Frost/Nixon - Hans Zimmer
Wall-E - Thomas Newman
I na razie tyle, ale pewnie niedługo zajmę się za kolejne serie do słuchania
Może ktoś znajdzie coś z tego interesującego, ja z mojej strony oczywiście polecam wszystko 
Na dobry początek postanowiłem przesłuchać sobie najcenniejsze eksponaty z mojej skromnej kolejki, które przynajmniej kilkadziesiąt razy w roku muszę przesłuchać:
STAR WARS
Star Wars: Episode I The Phantom Menace - John Williams
Star Wars: Episode II Attack of the Clones - John Williams
Star Wars: Episode III Revenge of the Sith - John Williams
Star Wars: Epiosode IV A New Hope - John Williams
Star Wars: Epiosode V The Empire Strikes Back - John Williams
Star Wars: Epiosde VI Return of the Jedi - John Williams
Transformers - Steve Jablonsky
Transformers: Revenge of the Fallen - Steve Jablonsky
Crimson Tide - Hans Zimmer
Sherlock Holmes - Hans Zimmer
Driving Miss Daisy - Hans Zimmer
Frost/Nixon - Hans Zimmer
Wall-E - Thomas Newman
I na razie tyle, ale pewnie niedługo zajmę się za kolejne serie do słuchania
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Fiu.. kilkadziesiąt razy.. To w zasadzie te 100 płyt by Ci wystarczyło w kolekcji?Wawrzyniec pisze:Na dobry początek postanowiłem przesłuchać sobie najcenniejsze eksponaty z mojej skromnej kolejki, które przynajmniej kilkadziesiąt razy w roku muszę przesłuchać:
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Znaczy ja miałem na myśli głównie "Star Wars" parę razy w roku po prostu muszę sobie całą Sagą obejrzeć i przesłuchać. Oczywiście w międzyczasie czasami wracam sobie do poszczególnych części, ale tak wszystkie 6 fajnie się słucha. Ta muzyka sama w sobie potrafi doskonale opowiadać tę historię. Wspaniałe przeżycieBucholc Krok pisze:Fiu.. kilkadziesiąt razy.. To w zasadzie te 100 płyt by Ci wystarczyło w kolekcji?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Zapewne, ale zrozumiałem, że słuchasz każdej ścieżki kilkadziesiąt razy. Jakby tak zliczył, ile by to zajęło czasu to pewnie z kilka miesięcy by wyszło.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Prędzej bym powiedział, że TTRL miejscami zalatuje.Wawrzyniec pisze:Dobry score. Miejscami może trochę Matrixem zalatuje, ale to mi nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie. Ogólnie też dobrze wkomponowane są te klasyczne utwory. Dobra rzeczfilold pisze:Ostatnio strasznie wkręciła mi się ścieżka z Master & Commander - The Far Side of the World, zwłaszcza utwór "The Cuckold comes out of the Amery"