FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#2146 Post autor: hp_gof » czw lut 19, 2015 11:28 am

No ok, ale wiesz, ja na przykład na koncert Ojca Chrzestnego nie przejadę specjalnie przez pół Polski do smogowej krainy ;) Ale gdyby ten koncert był "przy okazji" na FMFie, to bym pewnie poszedł. Gdyby to był koncert Sam-Wiesz-Kogo, to bym przejechał i pół Europy (co właściwie zrobiłem :P ), ale to inna sytuacja. Wiesz, co innego jak ktoś mieszka na miejscu, bo kupujesz sobie bilety i idziesz na koncert. Dla większości z nas jednak to jest dużo większy wydatek, bo przejazd, bo nocleg, bo urlop itd. I nie sądzę, żeby ktoś jeździł na wszystkie koncerty kilka razy do roku. No ale z drugiej strony im więcej wydarzeń, tym większy do nich dostęp i większy wybór. I każdy może sobie jechać na co chce. Ale mimo wszystko FMF ma tą dla mnie przewagę, że w ramach jednych kosztów mogę zaliczyć kilka wydarzeń. Ciekawe czy Ty byś się kwapił do zakupu biletów na Godfathera, gdybyś miał dupę ruszyć do Warszawy na przykład :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2147 Post autor: Adam » czw lut 19, 2015 11:30 am

ale ja to rozumiem. chodzi mi o to że jakby taki fmf był w innym mieście, ale program był słaby, a w tym samym mieście w innym terminie miałbym np Godfathera, to i tak bym pojechał. o to mi chodziło. dla nas to tylko lepiej - niech sobie firmy eventowe walczą między sobą o jak najlepsze imprezy, wyjdzie to tylko na plus dla widzów.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#2148 Post autor: kiedyśgrześ » czw lut 19, 2015 11:59 am

to się nagrają :roll: w tym trzygodzinnym filmie to może z półgodziny muzy jest, reszta to sourceowe skakańce, tak to zapamiętałem :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#2149 Post autor: Tomek » czw lut 19, 2015 20:46 pm

Dokładnie. Godfather live - przede wszystkim to nie jest film do oglądania w jakiejś hali, jako masowy event. Ojciec to kino dla trochę bardziej wyrobionego widza, w dużej większości intymne, psychologiczne. Już dwójka ma więcej okazji dla score'u żeby się wybił podczas koncertu, również w związku z elementem epickim całego obrazu. OK, że taki event się odbywa, ale chyba lepsze dla niego miejsce byłoby na festiwalu.

A producentem wydarzenia jest chyba ta sama firma co ma Gladiatora?

Adam taki mądry, jako że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Już widzę jak po Polsce jeździ po koncertach...:P
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2150 Post autor: Adam » czw lut 19, 2015 21:03 pm

Tomek pisze:Adam taki mądry, jako że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Już widzę jak po Polsce jeździ po koncertach...:P
Ehh..Srednio 3 razy w roku, a w tym na ta chwile mam juz bilety na 4 w pl. No ale to muza popularna.. Nie moja wina ze filmówka u nas raczkuje i poza fmf nic nie ma. Ennio i Godfather to pierwsze 2 wyjątki. Na metropolis nie idę bo to staroć i nie przeżyje projekcji, a do tego byłem 10 lat temu na premierze tego i mam z tego płytę od Abla wiec odpuszczam. Mimo ze mam podnosem co powinno kłócić sie Twoja teoria :P
NO CD = NO SALE

hp_gof

#2151 Post autor: hp_gof » czw lut 19, 2015 21:08 pm

Jakie 4 koncerty i gdzie?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2152 Post autor: Adam » czw lut 19, 2015 21:40 pm

Poza krk- scorpioni, roxette, toto, acdc. Na to konto paru płyt sie nie kupi jak co roku, ale i tak na wszystkie z nich bilety sa 100 lub 150% tańsze i jednocześnie w 2 razy lepszych miejscach niż na Enniu. Takze rachunek jest prosty.
NO CD = NO SALE

hp_gof

#2153 Post autor: hp_gof » czw lut 19, 2015 21:48 pm

3x Warszawa plus 1x Łódź, jak mniemam? Fajnie :) Tylko bądź przygotowany, że wszystko będzie totalnie rozkopane (jak wszędzie) :P Ale Atlas Arena jest tuż przy dworcu, więc luz :)

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#2154 Post autor: Cisek » czw lut 19, 2015 23:33 pm

News sprzed dwóch dni a tu cisza? :) . No chyba, że czytaliście, ale wietrzycie jakąś ściemę ;) . Trochę nie chce mi się wierzyć, że w tak krótkim czasie by to przygotowali, ale informacja brzmi wiarygodnie.

Ktoś reflektuje na Interstellar Live z dyrygującym Hansem za miesiąc w Londynie?

http://www.finalreel.co.uk/interstellar ... bert-hall/
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2155 Post autor: Adam » czw lut 19, 2015 23:37 pm

dawno to wkleiłem ;-)
NO CD = NO SALE

Templar

#2156 Post autor: Templar » pt lut 20, 2015 17:11 pm

W środę, o 8:10 podadzą program FMF na RMF Classic.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2157 Post autor: Adam » ndz lut 22, 2015 01:08 am

szykujcie Pany podpórki pod szczęki na podwójny finał 8)
NO CD = NO SALE

hp_gof

#2158 Post autor: hp_gof » ndz lut 22, 2015 09:01 am

Nie lubię jak ktoś wie coś wcześniej i podsyca emocje :!: :twisted:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2159 Post autor: Adam » ndz lut 22, 2015 09:07 am

e tam, po prostu napisałem aby się nie niepokoić, bo akurat na podwójny finał warto czekać bez obaw o program tego dnia :)
NO CD = NO SALE

hp_gof

#2160 Post autor: hp_gof » ndz lut 22, 2015 09:09 am

Nie rozumiem nic z tego co mówisz :P

ODPOWIEDZ