Inny DesplatMefisto pisze:Co może być ważniejsze od Desplata? :>
Alexandre Desplat - Unbroken (2014)
Re: Alexandre Desplat - Unbroken (2014)
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
regulamin się kłania 
najsłabszy tegoroczny Desplat, nudny i rozciągnięty, nijaki i łopatologiczny. te fleciki bambusowe i próby dźwiękonasladownictwa to już w ogóle generic... podstawka ciut lepsza od FYC, no ale FYC to się nie da w ogóle przejść... szkoda bo liczyłem na coś więcej, tym bardziej po jego wywiadzie dla dp30.
najsłabszy tegoroczny Desplat, nudny i rozciągnięty, nijaki i łopatologiczny. te fleciki bambusowe i próby dźwiękonasladownictwa to już w ogóle generic... podstawka ciut lepsza od FYC, no ale FYC to się nie da w ogóle przejść... szkoda bo liczyłem na coś więcej, tym bardziej po jego wywiadzie dla dp30.
NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Czyli nie ma co ściągać, można sobie darować? 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
hp_gof
Jeśli uważasz, że Adam jest wyrocznią i zawsze ma rację, to tak 
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Więcej wypowiem się (bez specjalnych zachwytów jednak) później, bo jeszcze słucham tego score, ale chciałbym, byś mi sprecyzował, o co ci do cholery chodzi z "próbami dźwiękonaśladownictwa"Adam pisze:regulamin się kłania
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Lubię Angelinę, ale trudno mi nazwać ją reżyserką.hp_gof pisze:PS. Jolie o Desplacie: http://www.classicfm.com/music-news/lat ... cal-music/
W ogóle wcale się nie zdziwię jeżeli Angelina Jolie, wybrała dlatego Alexandre Desplata, gdyż filmy do których komponuje zawsze walczą o najważniejsze nagrody.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
@Paweł - w traku "śmierć cośtam" tak zalatuje i nie tylko tam 
NO CD = NO SALE
Rzadko się zdarza, a jednak czasem, raz na rok, jest, nieudany score od Desplata. Nie angażujący, nie ciekawy, bez żadnej konkretnej myśli przewodniej, która towarzyszyła każdej tegorocznej pracy Ola, po prostu nudny i nijaki i nie wiedzieć czemu, znów kojarzący mi się z czymś, co mógłby, tym razem do melodramatu odbębnić Beltrami
Oczekiwań co do tego tytułu nie miałem żadnych, szczególnie po słabym zwiastunie, toteż jakoś rozczarowany nie jestem i większej skazy na kompozytorze ta praca nie zostawi, ale widać, że nawet najlepszemu kompozytorowi może się trafić mniej inspirujący projekt, reżyser i w rezultacie mniej ciekawa praca, choć z podobnych klimatów i w też nie najlepszym obrazie w Emperor Alex Heffes potrafił się pokazać ze znacznie lepszej strony, choć ten raczej nie miał 10 innych projektów na głowie i mógł pewnie bardziej wejść w film 
-
hp_gof
Wywiad z Olkiem na temat Unbroken. http://www.economist.com/blogs/prospero ... re-desplat
W tym filmie z założenia miało nie być słychać muzyki
W tym filmie z założenia miało nie być słychać muzyki
Mr Desplat, in fact, is rather drawn to muteness. He asked me hopefully if I found myself not noticing the music at times during the film. The answer was a lame “no”, but the fact he posed the question points to his penchant for musical understatement—what he calls his "less is more" approach. "Maybe I am too restrained," he says.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A to wszystko wyjaśnia i w takim razie Desplat wszedł na wyższy poziom.hp_gof pisze:W tym filmie z założenia miało nie być słychać muzyki![]()
Jakoś opinia Mystery'ego średnio mnie zachęciła. I spoko przy takiej ilości projektów może Desplat skomponować jednego zamulacza. Tylko jedynie co mnie wprowadziło w błąd, to właśnie ten wywiad, w którym tak wiele się Desplat o tej muzyce wypowiadał i niepotrzebnie podgrzewał emocje.
Lepiej wrócić do "The Imitation Game", "The Grand Budapest Hotel", czy nawet fragmentów "Godzilli".
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
hp_gof
I do Monuments Men! Wspaniały, tradycyjny, niedoceniany score!
No właśnie Unbroken stoi tak trochę w rozkroku - z jednej strony jest duża orkiestra (większa niż w Imitation Game), ale Desplat trzyma ją na smyczy i nie pozwala wybuchnąć, choć kilka momentów jest głośnych. Ale większość scoru jest subtelna. Tłumaczenie jest takie, że tu chodzi o wewnętrzną siłę (niezłomność) Zamperiniego. Więc i muzyka nie może się narzucać na pierwszym planie, tylko musi odzwierciedlić subtelnie to, czego nie widać na ekranie. Whatever. Będę miał rozkminę z oceną w recce. Ocenię dość nisko. No chyba że dostanę olśnienia w kinie
No właśnie Unbroken stoi tak trochę w rozkroku - z jednej strony jest duża orkiestra (większa niż w Imitation Game), ale Desplat trzyma ją na smyczy i nie pozwala wybuchnąć, choć kilka momentów jest głośnych. Ale większość scoru jest subtelna. Tłumaczenie jest takie, że tu chodzi o wewnętrzną siłę (niezłomność) Zamperiniego. Więc i muzyka nie może się narzucać na pierwszym planie, tylko musi odzwierciedlić subtelnie to, czego nie widać na ekranie. Whatever. Będę miał rozkminę z oceną w recce. Ocenię dość nisko. No chyba że dostanę olśnienia w kinie
-
hp_gof
-
hp_gof
Jeszcze nie napisałem swojej recki, a Ty już mnie wyzywasz od hejterów?