JOHN WILLIAMS - THE BOOK THIEF (2013)
Re: JOHN WILLIAMS - THE BOOK THIEF (2013)
Cóż, odtwórczy to John, bo i Gejsza i wspomniane Angela's Ashes, a i Empire of the Sun (z racji tematyki) To po prostu dobry, kolejny Williams. Przesłuchamy, powzdychamy i już 

no jest to odtwórcze, ale i tak John musiałby się bardzo postarać, po tym co odsłuchałem, żeby to było słabsze od Lincolna
a to nastraja dobrze/lepiej z automatu 

#FUCKVINYL
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Fajerwerków oczekują zwykle marudy z mlekiem pod nosem, liczące na kolejne kaboom w stylu SW czy IJ, ja do nich nie należę. Żaden szanujący się fan muzyki Williamsa nie ma takich oczekiwań. Tak wiec pod zły adres dotarłeś Panie KoprzeKoper pisze:Lisuravaell pisze:Chociaż w sumie, kto oczekiwał po Johnie fajerwerków...
Wawrzyniec
Muaddib
...

- bartex9
- Spec od additional music
Mówcie co chcecie, ale ślicznie to brzmi.
Pierwsza recenzja:
http://lostinthemultiplex.com/extras/fe ... thief.html
Pierwsza recenzja:
http://lostinthemultiplex.com/extras/fe ... thief.html
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Adam pisze:no jest to odtwórcze, ale i tak John musiałby się bardzo postarać, po tym co odsłuchałem, żeby to było słabsze od Lincolnaa to nastraja dobrze/lepiej z automatu
Ja tam się nie zgodzę
w końcu odsłuchałem klipy i na pewno będzie to przyjemna muzyka ale brakuje jej wyrazistości, pod tym względem " Lincoln " prezentuje się znacznie lepiej dzięki tematom, instrumentarium, itp. choć w przypadku " The Book Thief " płyty będzie się lepiej słuchać jako całoci? - posłuchamy, zobaczymy.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Żaden z fanbojstwa JW nie zwrócił uwagę jak zdefiniowałem "fajerwerki". Każdy tylko asekuracyjnie tłumaczy Williamsa, że wiadomo, że nie można oczekiwać fajerwerków bo to taki gatunek. A dupa tam. Lista Schindlera to prawdziwe fajerwerki emocji i pięknych tematów i nie ma gadania, że taki gatunek.muaddib_dw pisze:Fajerwerków oczekują zwykle marudy z mlekiem pod nosem, liczące na kolejne kaboom w stylu SW czy IJ, ja do nich nie należę. Żaden szanujący się fan muzyki Williamsa nie ma takich oczekiwań. Tak wiec pod zły adres dotarłeś Panie Koprze

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A czy musimy zawsze po polsku narzekać i widzieć, że szklanka jest do połowy pusta, zamiast do połowy pełna?
Nikt nie oczekuje, że będzie to ten sam poziom co "Lista Schindlera". Wiadomo, że nie będzie to wielce oryginalne. Ale nawet starszy i powtarzający się Williamsa, jest dalej więcej wart i bardziej interesujący od współczesnej filmówki.

Nikt nie oczekuje, że będzie to ten sam poziom co "Lista Schindlera". Wiadomo, że nie będzie to wielce oryginalne. Ale nawet starszy i powtarzający się Williamsa, jest dalej więcej wart i bardziej interesujący od współczesnej filmówki.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Templar
- + W.A. Mozart +
- Kontakt:
Williams lepszy od współczesnej filmówki, która jest rzekomo zdominowana przez RCP i imitacje RCP, czyli zaraz hejterzy stwierdzą, że Hans i jego ekipa jest zła, co potwierdza Wawrzek mówiąc, że nawet popłuczyny od Williamsa są lepsze od ich tworów. Strzał w stopęWawrzyniec pisze:Wiadomo, że nie będzie to wielce oryginalne. Ale nawet starszy i powtarzający się Williamsa, jest dalej więcej wart i bardziej interesujący od współczesnej filmówki.

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln
http://www.lastfm.pl/user/iTemplar
- lis23
Po klipach wnioskuję, że to będzie taki miks " Angela Ashes " i może trochę " Stepmom " tylko bez silnego tematu przewodniego.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Całkiem poważnie Panowie, Big John niejednokrotnie wspominał ile to wstępnej pracy wykonuje na to ułożenie kilku nut w temat, prosty temat, przy ograniczonej ilość permutacji (jego słowa), no moim zdaniem to już od lat wychodzi... nie najlepiej, nie na takim poziomie do jakiego przyzwyczaił słuchacza w przeszłości 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Pewnie nikt nie zwróci uwagi na moją pewną sugestię, która zostanie prawdopodobnie uznana jako "bredzenie fanboja". Ale czy z tą całą zmianą współczesnych tematów Johna Williamsa nie jest też do końca tak, że we współczesnej filmówce, same tematy stały się zdecydowanie, jakby to ująć? "skromniejsze". Takich wielkich, wielce rozpisanych tematów już się mało tworzy. Dominują raczej krótsze melodie i motywu na zaledwie kilka nut. W pewnym sensie trochę Williams wpisuje się w styl jaki teraz dominuje.
Tak mi się wydaje, ale naturalnie mogę być w błędzie za co najmocniej przepraszam.
Tak mi się wydaje, ale naturalnie mogę być w błędzie za co najmocniej przepraszam.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Była już o tym dyskusja przy okazji Tintina, wtedy chyba ze strony Marka padł argument, że Williams musi się dopasować do nowych technik montażu i nie ma jak rozwinąc długich melodii
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- lis23
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- bartex9
- Spec od additional music
Śliczne to jest. Williams ponownie pokazał klasę. Strasznie lubię takie subtelne prace. Co z tego, że jest to trochę "wtórne"? John pokazał już jeśli chodzi o dramaty bardzo dużo i korzystanie ze swojej wcześniejszej twórczości w żadnym wypadku nie jest tutaj wadą. Mamy tutaj dostojne, piękne granie, śliczne motywy fortepianowe. Bardzo dobrze wyszło połączenie harfy, fortepianu i skrzypiec. Jak dla mnie tematy wcale nie są mało rozbudowane - ten kawałek to przecież udowadnia.
Aha, i jak ktoś poszuka to znajdzie już cały score w domenie publicznej
Aha, i jak ktoś poszuka to znajdzie już cały score w domenie publicznej

Nawet niezly ten track, a na pewno lepszy od każdego z ... 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.