W ogóle kinematografia się zaczęła od kiedy Hans Zimmer zaczął komponować!Mystery Man pisze:No tak, bez Hansa, ani ruszWawrzyniec pisze:W sumie to można stwierdzić, że wraz z zaprzestaniem współpracy z Zimmerem forma Scotta się obniżyła. Tak sobie to znad interpretowałem.
MARC STREITENFELD - PROMETHEUS (2012)
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja tego nie powiedziałem! A w ogóle to jednak coś w tym Zimmerze musi być skoro każdy temat i tak w końcu kończy się wymianą zdań o Zimmerze.Koper pisze:W ogóle kinematografia się zaczęła od kiedy Hans Zimmer zaczął komponować!
Ale dobrze, przepraszam, że o tym wspomniałem i zrobiłem offtopa.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wawrzyniec, normalnie walnij sobie w stopce "przepraszam", nie będziesz musiał tego pisać non stop. Poza tym, pamiętaj, że już Cię prosiłem, byś tego nie robił.
A co do Tego Twojego Zimmera, od którego to niby zależało powodzenie filmów Scotta:
Łowca androidów (Blade Runner) - VANGELIS
Obcy - 8. pasażer "Nostromo" (Alien) - JERRY GOLDSMITH
Pojedynek (Duellists, The) - HOWARD BLAKE
kumasz czaczę?
Być może spadek formy RS jest związany z rezygnacją z współpracy z HZ, ale jeśli już to w dokładnie odwrotną stronę, niż Ty tu wkręcasz sobie (a nam próbujesz). Ridley zaczął kręcić więcej a gorzej jakościowo. Przestał przykładać tak dużą wagę do detali i już muzyka nie była dla niego ważna, więc stwierdził, że mu wystarczy pierwszy lepszy Streitenfeld.
A co do Tego Twojego Zimmera, od którego to niby zależało powodzenie filmów Scotta:
kumasz czaczę?
Być może spadek formy RS jest związany z rezygnacją z współpracy z HZ, ale jeśli już to w dokładnie odwrotną stronę, niż Ty tu wkręcasz sobie (a nam próbujesz). Ridley zaczął kręcić więcej a gorzej jakościowo. Przestał przykładać tak dużą wagę do detali i już muzyka nie była dla niego ważna, więc stwierdził, że mu wystarczy pierwszy lepszy Streitenfeld.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie lubię czaczy, ale rozumiem o co Tobie chodzi. "Łowce Androidów" Vangelisa posiadam i uwielbiam ten soundtrack, podobnie jak "1492". "Alien" Goldsmitha już mniej lubię, wolę "Aliens" Hornera.Koper pisze:A co do Tego Twojego Zimmera, od którego to niby zależało powodzenie filmów Scotta:
kumasz czaczę?
"The Duellists" Blake znam tylko z filmu.
Ale nie powiesz mi chyba, że takie filmy jak:
"Gladiator", czy też "Black Hawk Down" muzyce Zimmera nic nie zawdzięczają. w Przypadku "Hannibala" to jest to chyba jedyna pozytywna rzecz w tym projekcie.
Ja nie przeceniam innych kompozytorów jacy współpracowali ze Scottem. Ze swojej strony mogę polecić "G.I. Jane" Trevora Jonesa.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ja się z Tobą generalnie zgadzam, poza tym Hannibalem może, bo akurat w samym filmie ja nie pamiętam żeby score działał nadzwyczajnie i większe wrażenie zrobiło na mnie kilku aktorów.
Tylko widzisz - znowu ująłeś to wszystko z początku tak, że wygląda jakbyś był zapatrzony tylko w Zimmera i nie dostrzegał tych pozostałych, a potem masz do nas pretensje.
Tylko widzisz - znowu ująłeś to wszystko z początku tak, że wygląda jakbyś był zapatrzony tylko w Zimmera i nie dostrzegał tych pozostałych, a potem masz do nas pretensje.
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Nigdy nie zrozumiem szału wokół tej ścieżki. Kiepska elektronika, jakieś kolędokształtne śpiewy. Ładne to jest ogólnie, ale bez przesady, żeby rzucać takie faszystowskie tezy jak nasz Desplat Fanboy Marek.Marek Łach pisze:Gatunek fantasy nie zrodził jeszcze filmu, który byłby godny tej ścieżki Goldsmitha
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +