Czego ostatnio słuchaliście?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

Re: Czego ostatnio słuchaliście?

#2806 Post autor: kiedyśgrześ » czw lis 08, 2012 16:55 pm

wg hardcorea teorii spiskowych Davida Icke ten facet tak naprawdę nie jest czarny, to reptylianin, krokodyl z innego wymiaru zniewalający świat, czy jakoś tak :mrgreen: tak, że sobie darujcie te kłótnie :P :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2807 Post autor: Adam » czw lis 08, 2012 17:07 pm

chyba czarniawy to nie to samo co czarnuch? i od kiedy nazwanie czarny/biały to rasizm? gaszzzzzzzzz.... wyluzujcie i odpowiedzcie na pytanie co oznacza ten mem!
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2808 Post autor: Kaonashi » czw lis 08, 2012 17:15 pm

Nuty Ci przepisałem i zlinkowałem do wrzuty. Za dużo z nich nie wynika.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#2809 Post autor: Paweł Stroiński » czw lis 08, 2012 17:17 pm

Sprawdzę w domu.

Adam, spytaj Olka Dębicza, on to chyba rozumie. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2810 Post autor: Adam » czw lis 08, 2012 17:18 pm

to jest mem dla inteligentniejszych :( tak zrobie tylko dzis go nie ma, myslalem ze do tego czasu ktos to odgadnie. Turek przecież to muzyk rasowy nie?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#2811 Post autor: Tomek » czw lis 08, 2012 17:19 pm

Paweł Stroiński pisze:Szczerze ci, Tomku, powiem, że mnie tym postem rozczarowałeś. Jakoś się tego nie spodziewałem po tobie...
Ale, że co? Że nazywam rzeczy po imieniu? :) Zamiast wierzyć medialnym sloganom i propagandzie i komunistycznym hasłom w stylu "Yes, We Can", "Forward" albo "Change We Can Believe In" (dwa kroki od kultu jednostki...), przejrzyj na oczy, poczytaj jak wygląda i funkcjonuje współczesna Ameryka (ta poza CNN-em i TVN-em), jakie grupy, osoby i siły stoją za tym doskonałym propagandowym narzędziem oraz jakie ten człowiek wyznaje wartości, zasady i w jakim kierunku zmierza jego polityka i jak przekształca Amerykę. Koniec offtopa z mojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#2812 Post autor: kiedyśgrześ » czw lis 08, 2012 17:19 pm

Kaonashi pisze:...Za dużo z nich nie wynika.
no to by się zgadzało, naszemu przywódcy też można taki mem spreparować :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#2813 Post autor: Paweł Stroiński » czw lis 08, 2012 17:29 pm

Tomek pisze:
Paweł Stroiński pisze:Szczerze ci, Tomku, powiem, że mnie tym postem rozczarowałeś. Jakoś się tego nie spodziewałem po tobie...
Ale, że co? Że nazywam rzeczy po imieniu? :) Zamiast wierzyć medialnym sloganom i propagandzie i komunistycznym hasłom w stylu "Yes, We Can", "Forward" albo "Change We Can Believe In" (dwa kroki od kultu jednostki...), przejrzyj na oczy, poczytaj jak wygląda i funkcjonuje współczesna Ameryka (ta poza CNN-em i TVN-em), jakie grupy, osoby i siły stoją za tym doskonałym propagandowym narzędziem oraz jakie ten człowiek wyznaje wartości, zasady i w jakim kierunku zmierza jego polityka i jak przekształca Amerykę. Koniec offtopa z mojej strony.
Chodziło mi o czerń i czerwień.

A z jednej strony mam amerykańską prasę lewicową (i nie, nie CNN, ale czytam artykuły z Washington Post i New York Times, obserwowałem także Los Angeles Times, do czasu aż nie walnęli się z fotką Barry'ego w nekrologu i nie dali zamiast kompozytora zdjęcia scenografa, który zmarł w trakcie zdjęć do Imperium kontratakuje), a z drugiej strony prezydenta-czarnucha, muzułmanina rządzącego Ameryką, zdrajcę, gościa, który twierdzi, że zgwałcona "legalnie/faktycznie" kobieta może zamknąć drogi rodne...

Sorry, wolę WP i NYT.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#2814 Post autor: Tomek » czw lis 08, 2012 17:44 pm

Nie ma nic do jego koloru skóry. Interesuje mnie tylko jakie wartości i zasady reprezentuje.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#2815 Post autor: Paweł Stroiński » czw lis 08, 2012 17:49 pm

Jako prezydent w kontekście pierwszej kampanii skręcił *odrobinę* na prawo, co wynika z pragmatyki władzy.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#2816 Post autor: Paweł Stroiński » czw lis 08, 2012 17:50 pm

ale koniec offtopa :mrgreen:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2817 Post autor: Koper » czw lis 08, 2012 18:22 pm

Paweł, już bez przesady z tym szukaniem rasizmu, bo niedługo nie będzie można napisać słowa "czarny" w dowolnym kontekście. Jak mnie ktoś spyta, jakiego umaszczenia mam psa, to mam powiedzieć, że afroamerykańskiego? :P

A co do Ameryki, to jaka tam demokracja? Dwie partie, jedna wspierana przez przemysł naftowy, druga przez farmaceutyczny i weź tu prezydenta wybieraj. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Templar

#2818 Post autor: Templar » czw lis 08, 2012 20:58 pm

Adam pisze:to jest mem dla inteligentniejszych :( tak zrobie tylko dzis go nie ma, myslalem ze do tego czasu ktos to odgadnie. Turek przecież to muzyk rasowy nie?
Nie znam się, ale po zapodaniu nut do Google mówi, że chodzi o kadencję w muzyce, no i to by nawet pasowało :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2819 Post autor: Wawrzyniec » czw lis 08, 2012 21:03 pm

Wolisz tak jak teraz w Chinach, gdzie partia wybiera za Ciebie? :P Czy może jak u nas w Polsce, gdzie właściwie trzeba głosować przeciw, a nie za, gdyż wtedy wszyscy będziemy siedzieć na trotylu i nitroglicerynie. :wink:

Ja tam oglądam regularnie The Daily Show i to mi wystarczy, aby wiedzieć co się dzieje w amerykańskiej polityce. 8)
Templar pisze:Nie znam się, ale po zapodaniu nut do Google mówi, że chodzi o kadencję w muzyce, no i to by nawet pasowało :P
To ma sens Bro.

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#2820 Post autor: kiedyśgrześ » czw lis 08, 2012 21:04 pm

Rodzaje prostych kadencji:
kadencja wielka doskonała: S – D – T. Daje zakończenie definitywne, uroczyste.
kadencja mocna (inaczej nazywana małą kadencją doskonałą): D – T. Daje zakończenie w sposób mocny i zdecydowany.
kadencja plagalna (zwana też kadencją kościelną: S – T lub °D – T. Daje zakończenie słabe.
kadencja niepełna (nazywana kadencją zawieszoną lub półkadencją): S – D lub T – D. Daje efekt zawieszenia, oddziela dwa zdania muzyczne.
kadencja zwodnicza: D – TVI, w której dominanta rozwiązuje się na tonikę szóstego stopnia. Jak na to wskazuje nazwa, po dominancie naturalnie oczekiwana jest tonika, natomiast następstwo toniki szóstego stopnia daje efekt zaskoczenia.
potrzebny specjalista? niepełna? zwodnicza? :)
Obrazek

ODPOWIEDZ