Czego ostatnio słuchaliście?
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Re: Czego ostatnio słuchaliście?
wg hardcorea teorii spiskowych Davida Icke ten facet tak naprawdę nie jest czarny, to reptylianin, krokodyl z innego wymiaru zniewalający świat, czy jakoś tak
tak, że sobie darujcie te kłótnie

chyba czarniawy to nie to samo co czarnuch? i od kiedy nazwanie czarny/biały to rasizm? gaszzzzzzzzz.... wyluzujcie i odpowiedzcie na pytanie co oznacza ten mem!
NO CD = NO SALE
Nuty Ci przepisałem i zlinkowałem do wrzuty. Za dużo z nich nie wynika.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Sprawdzę w domu.
Adam, spytaj Olka Dębicza, on to chyba rozumie.
Adam, spytaj Olka Dębicza, on to chyba rozumie.
to jest mem dla inteligentniejszych
tak zrobie tylko dzis go nie ma, myslalem ze do tego czasu ktos to odgadnie. Turek przecież to muzyk rasowy nie?
NO CD = NO SALE
Ale, że co? Że nazywam rzeczy po imieniu?Paweł Stroiński pisze:Szczerze ci, Tomku, powiem, że mnie tym postem rozczarowałeś. Jakoś się tego nie spodziewałem po tobie...

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
no to by się zgadzało, naszemu przywódcy też można taki mem spreparowaćKaonashi pisze:...Za dużo z nich nie wynika.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Chodziło mi o czerń i czerwień.Tomek pisze:Ale, że co? Że nazywam rzeczy po imieniu?Paweł Stroiński pisze:Szczerze ci, Tomku, powiem, że mnie tym postem rozczarowałeś. Jakoś się tego nie spodziewałem po tobie...Zamiast wierzyć medialnym sloganom i propagandzie i komunistycznym hasłom w stylu "Yes, We Can", "Forward" albo "Change We Can Believe In" (dwa kroki od kultu jednostki...), przejrzyj na oczy, poczytaj jak wygląda i funkcjonuje współczesna Ameryka (ta poza CNN-em i TVN-em), jakie grupy, osoby i siły stoją za tym doskonałym propagandowym narzędziem oraz jakie ten człowiek wyznaje wartości, zasady i w jakim kierunku zmierza jego polityka i jak przekształca Amerykę. Koniec offtopa z mojej strony.
A z jednej strony mam amerykańską prasę lewicową (i nie, nie CNN, ale czytam artykuły z Washington Post i New York Times, obserwowałem także Los Angeles Times, do czasu aż nie walnęli się z fotką Barry'ego w nekrologu i nie dali zamiast kompozytora zdjęcia scenografa, który zmarł w trakcie zdjęć do Imperium kontratakuje), a z drugiej strony prezydenta-czarnucha, muzułmanina rządzącego Ameryką, zdrajcę, gościa, który twierdzi, że zgwałcona "legalnie/faktycznie" kobieta może zamknąć drogi rodne...
Sorry, wolę WP i NYT.
Nie ma nic do jego koloru skóry. Interesuje mnie tylko jakie wartości i zasady reprezentuje.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Jako prezydent w kontekście pierwszej kampanii skręcił *odrobinę* na prawo, co wynika z pragmatyki władzy.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Paweł, już bez przesady z tym szukaniem rasizmu, bo niedługo nie będzie można napisać słowa "czarny" w dowolnym kontekście. Jak mnie ktoś spyta, jakiego umaszczenia mam psa, to mam powiedzieć, że afroamerykańskiego? 
A co do Ameryki, to jaka tam demokracja? Dwie partie, jedna wspierana przez przemysł naftowy, druga przez farmaceutyczny i weź tu prezydenta wybieraj.
A co do Ameryki, to jaka tam demokracja? Dwie partie, jedna wspierana przez przemysł naftowy, druga przez farmaceutyczny i weź tu prezydenta wybieraj.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Templar
Nie znam się, ale po zapodaniu nut do Google mówi, że chodzi o kadencję w muzyce, no i to by nawet pasowałoAdam pisze:to jest mem dla inteligentniejszychtak zrobie tylko dzis go nie ma, myslalem ze do tego czasu ktos to odgadnie. Turek przecież to muzyk rasowy nie?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wolisz tak jak teraz w Chinach, gdzie partia wybiera za Ciebie?
Czy może jak u nas w Polsce, gdzie właściwie trzeba głosować przeciw, a nie za, gdyż wtedy wszyscy będziemy siedzieć na trotylu i nitroglicerynie.
Ja tam oglądam regularnie The Daily Show i to mi wystarczy, aby wiedzieć co się dzieje w amerykańskiej polityce.

Ja tam oglądam regularnie The Daily Show i to mi wystarczy, aby wiedzieć co się dzieje w amerykańskiej polityce.
To ma sens Bro.Templar pisze:Nie znam się, ale po zapodaniu nut do Google mówi, że chodzi o kadencję w muzyce, no i to by nawet pasowało

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
potrzebny specjalista? niepełna? zwodnicza?Rodzaje prostych kadencji:
kadencja wielka doskonała: S – D – T. Daje zakończenie definitywne, uroczyste.
kadencja mocna (inaczej nazywana małą kadencją doskonałą): D – T. Daje zakończenie w sposób mocny i zdecydowany.
kadencja plagalna (zwana też kadencją kościelną: S – T lub °D – T. Daje zakończenie słabe.
kadencja niepełna (nazywana kadencją zawieszoną lub półkadencją): S – D lub T – D. Daje efekt zawieszenia, oddziela dwa zdania muzyczne.
kadencja zwodnicza: D – TVI, w której dominanta rozwiązuje się na tonikę szóstego stopnia. Jak na to wskazuje nazwa, po dominancie naturalnie oczekiwana jest tonika, natomiast następstwo toniki szóstego stopnia daje efekt zaskoczenia.