Cloud Atlas - Tom Tykwer, Johnny Klimek, & Reinhold Heil
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Cloud Atlas - Tom Tykwer, Johnny Klimek, & Reinhold Heil
Szkoda, Toma Hanksa dalej bardzo lubię, a Halle Berry dalej jest hot as hell.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Wawrzyniec pisze:Najpierw "Dredd" przedstawiciel europejskiego kina moralnego niepokoju...

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na Williamsa, Zimmera i innych Bogów Muzyki Filmowej.
Co za score
Na początku, widząc czas trwania płyty spodziewałem się, że przebrnięcie przez nią będzie męczące. Bzdura! Muzyka wcale nie dłuży się, nie nuży, nie jest monotonna mimo, że bardzo płynna. Podoba mi się, że podobnie jak przy "The Fountain" kompozytorzy zdecydowali się na jedno brzmienie dla wszystkich epok i całego filmu. Muzyka posiada ciekawe tematy, w tym ten motyw akcji na smyczki - cudo! Bardzo ciekawe i nienachalne użycie elektroniki, połączone z żywymi instrumentami. Czy mogło być bardziej orkiestrowo? Może, ale w żadnym stopniu ten szczegół nie ujmuje tej muzyki epickości i piękna. Na razie jestem zachwycony, a nie widziałem jeszcze filmu.
Oj, przykro mi "Cosmpolis", ale 3 miejsce utraciłeś na rzecz "Cloud Atlas".
4,5/5
Świetny score i wstyd i hańba, hańba hańba i Targowica za tak małe tutaj nim zainteresowanie.
4,5/5
Świetny score i wstyd i hańba, hańba hańba i Targowica za tak małe tutaj nim zainteresowanie.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Spokojnie, też przesłucham, wszak nie mogę się doczekać, gdy będę mógł wreszcie pomarudzić. 
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wojteł
- John Williams
Ja już prawię kończę płytę, jak na razie najbardziej mi się podobał Jan Sebastian Bach w utworze numer 3
Zastanawiam się, czy to po prostu bezczelna zrzynka, czy będzie to miało jakies uzasadnienie w filmie?
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Czy mam wnioskować, że ta rzekoma zrzynka wpłynie negatywnie na Twój odbiór muzyki? I po za tym co się dzieje, że Danielos jest bardziej umiarkowany, a Ty się bardziej czepiasz?

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Jaki umiarkowany? Nie słuchałem jeszcze. 
Fe.
-
Templar
Będzie 1 za oryginalność, no ale o tym to już wcześniej mówiliśmy.Wawrzyniec pisze:Czy mam wnioskować, że ta rzekoma zrzynka wpłynie negatywnie na Twój odbiór muzyki?
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
nie no musi mieć przecież jest oczywistaWojtek pisze:Ja już prawię kończę płytę, jak na razie najbardziej mi się podobał Jan Sebastian Bach w utworze numer 3Zastanawiam się, czy to po prostu bezczelna zrzynka, czy będzie to miało jakies uzasadnienie w filmie?
- Wojteł
- John Williams
To zależy. Jak będzie jakoś pomysłowo uzasadniona, to może nawet wpłynąć na korzyść. Generalnie po jednym przesłuchaniu całość dupy nie urywa. Nie podoba mi się ta nieco ambientowa elektronika, ale kilka ostatnich utworów jest mocarne. Bardziej się wypowiem po kolejnych przesłuchaniach, względnie po filmie.Wawrzyniec pisze:Czy mam wnioskować, że ta rzekoma zrzynka wpłynie negatywnie na Twój odbiór muzyki? I po za tym co się dzieje, że Danielos jest bardziej umiarkowany, a Ty się bardziej czepiasz?![]()
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A ja właśnie musiałem mocno wciskać się w fotel, co by mi dupy nie urwało. Ale trudno widzę, że pozostanę razem z Mystery w mniejszości, na których ten score zrobił więcej niż dobre wrażenie. A w ogóle to poczekajmy na recenzję, która pewnie duży prawdy nam powie.
Nie dziel skóry na dziku, dopóki go nie upolowałeś.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Ogólnie mieliśmy fatalny weekend w USA. A wynik Cloud Atlas, mimo wszystko przyzwoity, niektóre prognozy mówiły o 6 mln na dzień dobry. Film wystartował tylko w 2000 kinach i miał najwyższą średnią na kino ze wszystkich filmów w szerokiej dystrybucji. Nie należy zapominać, że rynek USA nie jest głównym targetem tego filmu i tu jak w przypadku Pachnidła będzie się liczyć Europa. W USA Pachnidło zarobiło nieco ponad 2 mln, a porównywany stylowo The Fountain wystartował z kwotą 4 mln i zakończył żywot na naprawdę marnych 10 mln, także najgorzej jeszcze nie jest. O Pachnidle, też mówiono jako o największej europejskiej filmowej porażce finansowej, ale przy 60 mln budżecie udało się uzbierać 130 mln. Cloud Atlas wydaje się mieć większy potencjał, tym bardziej, że poratować go mogą silnie rozwijające się rynki, o których twórcy 6 lat temu mogli tylko pomarzyć.
Wracając do muzyki, pierwsza recenzja:
filmscoreclicktrack.com/2012/10/cd-review-cloud-atlas/
Wracając do muzyki, pierwsza recenzja:
filmscoreclicktrack.com/2012/10/cd-review-cloud-atlas/