Cloud Atlas - Tom Tykwer, Johnny Klimek, & Reinhold Heil

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Cloud Atlas - Tom Tykwer, Johnny Klimek, & Reinhold Heil

#241 Post autor: Wawrzyniec » ndz paź 28, 2012 00:41 am

Szkoda, Toma Hanksa dalej bardzo lubię, a Halle Berry dalej jest hot as hell. :twisted: 8)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#242 Post autor: Ghostek » ndz paź 28, 2012 00:47 am

Wawrzyniec pisze:Najpierw "Dredd" przedstawiciel europejskiego kina moralnego niepokoju...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#243 Post autor: Wawrzyniec » ndz paź 28, 2012 18:01 pm

Na Williamsa, Zimmera i innych Bogów Muzyki Filmowej. :shock: :!: Co za score :!: Na początku, widząc czas trwania płyty spodziewałem się, że przebrnięcie przez nią będzie męczące. Bzdura! Muzyka wcale nie dłuży się, nie nuży, nie jest monotonna mimo, że bardzo płynna. Podoba mi się, że podobnie jak przy "The Fountain" kompozytorzy zdecydowali się na jedno brzmienie dla wszystkich epok i całego filmu. Muzyka posiada ciekawe tematy, w tym ten motyw akcji na smyczki - cudo! Bardzo ciekawe i nienachalne użycie elektroniki, połączone z żywymi instrumentami. Czy mogło być bardziej orkiestrowo? Może, ale w żadnym stopniu ten szczegół nie ujmuje tej muzyki epickości i piękna. Na razie jestem zachwycony, a nie widziałem jeszcze filmu. :shock: Oj, przykro mi "Cosmpolis", ale 3 miejsce utraciłeś na rzecz "Cloud Atlas".

4,5/5

Świetny score i wstyd i hańba, hańba hańba i Targowica za tak małe tutaj nim zainteresowanie.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#244 Post autor: DanielosVK » ndz paź 28, 2012 18:24 pm

Spokojnie, też przesłucham, wszak nie mogę się doczekać, gdy będę mógł wreszcie pomarudzić. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#245 Post autor: Wojteł » ndz paź 28, 2012 20:11 pm

Ja już prawię kończę płytę, jak na razie najbardziej mi się podobał Jan Sebastian Bach w utworze numer 3 :P Zastanawiam się, czy to po prostu bezczelna zrzynka, czy będzie to miało jakies uzasadnienie w filmie?
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#246 Post autor: Wawrzyniec » ndz paź 28, 2012 21:15 pm

Czy mam wnioskować, że ta rzekoma zrzynka wpłynie negatywnie na Twój odbiór muzyki? I po za tym co się dzieje, że Danielos jest bardziej umiarkowany, a Ty się bardziej czepiasz? :? :P

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#247 Post autor: DanielosVK » ndz paź 28, 2012 21:16 pm

Jaki umiarkowany? Nie słuchałem jeszcze. :D
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Templar

#248 Post autor: Templar » ndz paź 28, 2012 21:20 pm

Wawrzyniec pisze:Czy mam wnioskować, że ta rzekoma zrzynka wpłynie negatywnie na Twój odbiór muzyki?
Będzie 1 za oryginalność, no ale o tym to już wcześniej mówiliśmy.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#249 Post autor: kiedyśgrześ » ndz paź 28, 2012 21:22 pm

Wojtek pisze:Ja już prawię kończę płytę, jak na razie najbardziej mi się podobał Jan Sebastian Bach w utworze numer 3 :P Zastanawiam się, czy to po prostu bezczelna zrzynka, czy będzie to miało jakies uzasadnienie w filmie?
nie no musi mieć przecież jest oczywista
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#250 Post autor: Wojteł » ndz paź 28, 2012 21:26 pm

Wawrzyniec pisze:Czy mam wnioskować, że ta rzekoma zrzynka wpłynie negatywnie na Twój odbiór muzyki? I po za tym co się dzieje, że Danielos jest bardziej umiarkowany, a Ty się bardziej czepiasz? :? :P
To zależy. Jak będzie jakoś pomysłowo uzasadniona, to może nawet wpłynąć na korzyść. Generalnie po jednym przesłuchaniu całość dupy nie urywa. Nie podoba mi się ta nieco ambientowa elektronika, ale kilka ostatnich utworów jest mocarne. Bardziej się wypowiem po kolejnych przesłuchaniach, względnie po filmie.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#251 Post autor: Wawrzyniec » ndz paź 28, 2012 21:31 pm

A ja właśnie musiałem mocno wciskać się w fotel, co by mi dupy nie urwało. Ale trudno widzę, że pozostanę razem z Mystery w mniejszości, na których ten score zrobił więcej niż dobre wrażenie. A w ogóle to poczekajmy na recenzję, która pewnie duży prawdy nam powie.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#252 Post autor: Adam » pn paź 29, 2012 12:54 pm

#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#253 Post autor: Kaonashi » pn paź 29, 2012 14:14 pm

Nie dziel skóry na dziku, dopóki go nie upolowałeś.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Templar

#254 Post autor: Templar » pn paź 29, 2012 14:18 pm

Przebili Cartera :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#255 Post autor: Mystery » pn paź 29, 2012 14:39 pm

Ogólnie mieliśmy fatalny weekend w USA. A wynik Cloud Atlas, mimo wszystko przyzwoity, niektóre prognozy mówiły o 6 mln na dzień dobry. Film wystartował tylko w 2000 kinach i miał najwyższą średnią na kino ze wszystkich filmów w szerokiej dystrybucji. Nie należy zapominać, że rynek USA nie jest głównym targetem tego filmu i tu jak w przypadku Pachnidła będzie się liczyć Europa. W USA Pachnidło zarobiło nieco ponad 2 mln, a porównywany stylowo The Fountain wystartował z kwotą 4 mln i zakończył żywot na naprawdę marnych 10 mln, także najgorzej jeszcze nie jest. O Pachnidle, też mówiono jako o największej europejskiej filmowej porażce finansowej, ale przy 60 mln budżecie udało się uzbierać 130 mln. Cloud Atlas wydaje się mieć większy potencjał, tym bardziej, że poratować go mogą silnie rozwijające się rynki, o których twórcy 6 lat temu mogli tylko pomarzyć.

Wracając do muzyki, pierwsza recenzja:
filmscoreclicktrack.com/2012/10/cd-review-cloud-atlas/

ODPOWIEDZ