Czego ostatnio słuchaliście?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

Re: Czego ostatnio słuchaliście?

#2746 Post autor: Ghostek » ndz paź 28, 2012 15:50 pm

A ja nie jestem znawcą, ale bardzo przypadły mi do gustu eksperymenty Briana.
Nie trzeba się na czymś znać lub nie by coś lubić lub nie ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#2747 Post autor: Paweł Stroiński » ndz paź 28, 2012 15:51 pm

Ale by stwierdzić prawdziwą jakość, już tak. A Brian to niestety tylko Brian.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#2748 Post autor: Mystery » ndz paź 28, 2012 16:34 pm

Koper pisze:czysta elektronika, może nic wybitnego, ale przynajmniej da się słuchać, nie to co jakieś Dreddy. Szkoda, że czegoś takiego Martinez nie wysmażył przy okazji Drive'a przynajmniej wtedy cały album trzymałby równiejszy poziom.
Właśnie słucham i jak na anonimowy film i kompozytorów, całkiem przyjemna i dobrze wpadająca w ucho elektroniczna ścieżka. Nie usypiająca jak Drive, ani irytująca jak Dredd, zresztą taka muzyka fajnie pasowała by do tego pierwszego, bo momentami trzyma podobny klimat co piosenki.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2749 Post autor: Wawrzyniec » ndz paź 28, 2012 16:39 pm

Ciekawe to "Motorway", podoba mi się. :) Jakby co, nie uwłaczając Danielosowi, ja też się trochę na ambiencie znam i go słucham. :wink:

A "Brake" to nie to coś, do którego Brian nakręcił teledysk, aby się pochwalić sportową bryką? Od takie średnie to było i po za tą czerwoną furą to już nic nie pamiętam.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#2750 Post autor: DanielosVK » ndz paź 28, 2012 16:42 pm

Wawrzyniec pisze:Ciekawe to "Motorway", podoba mi się. :) Jakby co, nie uwłaczając Danielosowi, ja też się trochę na ambiencie znam i go słucham. :wink:
Niczym mi nie uwłaczasz, to Paweł mnie niby nazwał znawcą, a nie ja sam. :P A przecież sam napisałem, że to "Motorway" może być. Po prostu nic specjalnego.
j.w. pisze:A "Brake" to nie to coś, do którego Brian nakręcił teledysk, aby się pochwalić sportową bryką? Od takie średnie to było i po za tą czerwoną furą to już nic nie pamiętam.
Tak, to to.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2751 Post autor: Wawrzyniec » ndz paź 28, 2012 16:47 pm

DanielosVK pisze:Niczym mi nie uwłaczasz, to Paweł mnie niby nazwał znawcą, a nie ja sam. :P
W sumie nawróciłeś mnie na "Fallouta" Marka Morgana. :) Teraz bardzo często tej muzyki i uwielbiam ją. Przy czym ambient też trzeba umieć tworzyć i nie wystarczy, aby to była zwykła plama dźwięku. I tak ambient Martineza mnie nudzi, chociaż przy "Solaris" mu się nawet udał, ale "Drive" po za dwoma utworami nuda. Ale np. bardzo lubię ambient Julyana przy "Memento".
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#2752 Post autor: kiedyśgrześ » ndz paź 28, 2012 18:30 pm

Katherine Jenkins - Music from the Movies

tu można posłuchać sampli
http://www.amazon.co.uk/Katherine-Jenki ... 8OEKA1TBX8
a tu pooglądać wykonawczynię :)
http://www.google.com/search?q=Katherin ... CAcQ_AUoAQ
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2753 Post autor: Adam » ndz paź 28, 2012 19:28 pm

ona nieźle schudła po ostatnim tańcu z gwiazdami.. niezła babeczka i Barremu w niebiosach śpiewała na koncercie który Arnold robił ku pamięci w RAH.
#FUCKVINYL

Mefisto

#2754 Post autor: Mefisto » czw lis 01, 2012 02:31 am

Sinister - ło matko! nie wiem co powiedzieć, naprawdę. I nie wiem też komu bardziej odpierdoliło - Youngowi, czy producentom płyty. Wiem natomiast, że muzyką filmową tego nie idzie nazwać. Bowiem poza tematem tytułowym (który jest nawet, nawet) cała reszta składa się ze zwykłych FXów - tu jakieś piski, tam jakieś szepty, jeszcze gdzie indziej pijany kot wpierdolił się w stos pustych garnków i to nagrano. MA-SA-KRA!. Do tego cały album trwa ponad godzinę i wieńczy go jeszcze wesoły remix. Dno dna. Najgorsza praca Younga ever i zdecydowanie TOP 3 najgorszych ilustracji, jakie miałem nieprzyjemność przesłuchać (i chyba jedna z dwóch, której po prostu słuchać nie zdołałem, tylko co chwila przewijałem). Nie wystawiam oceny, bo dla tego gówna nie ma skali. Przy tym Dredd to arcydzieło. :evil:

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#2755 Post autor: kiedyśgrześ » czw lis 01, 2012 03:04 am

Piątka za oryginalność :P Poważnie :!: Radzę posłuchać, a Mefisto się nie zna, czy raczej nigdy nie miał okazji zetknąć się z czymś takim jak muzyka elektro-akustyczna, ja tego nie wymyśliłem, jest coś takiego :P i to się rzeczywiście sprowadza do elektroniczno akustycznych sfxów w sumie :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#2756 Post autor: Paweł Stroiński » czw lis 01, 2012 03:14 am

Stockhausen, Edgar Varese i takie tam?

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#2757 Post autor: kiedyśgrześ » czw lis 01, 2012 03:23 am

nie znam tego pierwszego, Edgar Varese no dokładnie, moim zdanie Young ma jaja :P
Obrazek

Mefisto

#2758 Post autor: Mefisto » czw lis 01, 2012 04:25 am

nie trolluj

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2759 Post autor: Koper » czw lis 01, 2012 09:00 am

Ja mogę tylko pogratulować Mefisto, że dał radę to przesłuchać, bo ja wymiękłem po kilku tackach :P "Prestiż" Julyana ma przy tym maxa za słuchalność. Nie wiem, co tu Young chciał osiągnąć, ale nie tędy droga. ;) Aczkolwiek przed wieszaniem psów na tym poczekam na film, choć nie wydaje mi się, żeby tam sprawiało się to lepiej niźli trójczynowa tapetka.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#2760 Post autor: Althazan » czw lis 01, 2012 10:15 am

Też słuchałem. Na dwa razy. Kilka niezłych szaleństw, zaskakujących dźwięków (nie wiem, czy to tak można nazwać), ale generalnie to nie dla mnie. O dziwo, wydaje mi się, że w takim filmie może się to sprawdzić...

ODPOWIEDZ