HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

#691 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 27, 2012 00:24 am

Nic po prostu pamiętam dobrze casus "Inception". Na początku bee, nuda itd. Potem powoli, większość dawała 3,5 na zasadzie, niezłe, ale nic wielkiego i to nie jest ten dawny magiczny Hans, grający w teledysku "Video Killed The Radio Star", a potem ja oglądnąłem film i usłyszałem score i reszta jest wielką, epicką fakbojską historią. 8)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#692 Post autor: Templar » pt lip 27, 2012 00:26 am

Wojtek pisze:No piątki nikt przy zdrowych zmysłach by temu nie wystawił
:mrgreen:

No póki co 4,5 u mnie, zobaczymy co będzie jutro po filmie :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#693 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 27, 2012 00:28 am

Templar pisze:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#694 Post autor: DanielosVK » pt lip 27, 2012 00:28 am

Wawrzyniec pisze:Nic po prostu pamiętam dobrze casus "Inception". Na początku bee, nuda itd. Potem powoli, większość dawała 3,5 na zasadzie, niezłe, ale nic wielkiego i to nie jest ten dawny magiczny Hans, grający w teledysku "Video Killed The Radio Star", a potem ja oglądnąłem film i usłyszałem score i reszta jest wielką, epicką fakbojską historią. 8)
Ale ten score nawet obok Incepcji nie stoi. Ponad to, Incepcję wszyscy albo chwalili, albo byli chociaż względnie zadowoleni, więc wykręcasz kota ogonem.
Templar pisze:

No póki co 4,5 u mnie, zobaczymy co będzie jutro po filmie :D
Nigdy nie raczyłeś napisać, za co tak wysoka ocena. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#695 Post autor: Wojteł » pt lip 27, 2012 00:29 am

Przecież mówiłem, że nikt przy ZDROWYCH zmysłach
:mrgreen: :mrgreen:

A TDK wydaje mi się ciekawszy od Incepcji. Może nie tak ważny, jeśliby patrzeć na całość twórczości Hansa, ale na pewno lepiej się go słucha, bo jest mniej ambientowy i nie ma tu tyle nudnego underscoru.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#696 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 27, 2012 00:39 am

DanielosVK pisze:
Wawrzyniec pisze:Nic po prostu pamiętam dobrze casus "Inception". Na początku bee, nuda itd. Potem powoli, większość dawała 3,5 na zasadzie, niezłe, ale nic wielkiego i to nie jest ten dawny magiczny Hans, grający w teledysku "Video Killed The Radio Star", a potem ja oglądnąłem film i usłyszałem score i reszta jest wielką, epicką fakbojską historią. 8)
Ale ten score nawet obok Incepcji nie stoi. Ponad to, Incepcję wszyscy albo chwalili, albo byli chociaż względnie zadowoleni, więc wykręcasz kota ogonem.
Nic nie wykręcam. Pamiętam dokładnie ten czas i nigdy go nie zapomnę. "Chwalili" - wolne żarte. Większość łaskawie nie dosrywała Hansowi, ale chwalenia nie było. "3,5", "3" to najczęstsze oceny i ogólnie dominowało przekonanie "meh". To ja jedyny zachwycałem się tą muzyką, za co otrzymałem największego LOLa w historii i takiej beki dawno nie było. Dopiero z czasem inni zaczynali doceniać ten score, ale było już wtedy późno. Kiedy trzeba było przespali ten moment i wyśmiali tego, który go nie przespał. Nic dziwnego, że teraz piszesz, że ludzie chwalili, albo dobrze oceniali "Inception". Gdyż żaden z nich nie chce się przyznać, że wtedy było w błędzie, a ja miałem rację. Miałem od samego początku rację co do "Inception". Powiedz swojej siostrze, że Wawrzek miał rację. Eeeeeeeeeeee.....

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#697 Post autor: DanielosVK » pt lip 27, 2012 00:44 am

Najczęściej oceny oscylowały w granicach 3.5-4, ale że Ty jako jedyny wyrwałeś się ze swoim fanboyskim maxem to się nie dziwię, że dzisiaj postrzegasz te stonowane opinie jako wielką krytykę. I nie miałeś żadnej racji, bo nikt do tej pory swojej oceny do maxa nie dociągnął. :P
Fe.

Templar

#698 Post autor: Templar » pt lip 27, 2012 00:47 am

DanielosVK pisze:Nigdy nie raczyłeś napisać, za co tak wysoka ocena. :P
Po pierwsze za kawałki akcji, takie utwory jak Imagine te Fire, Fear Will Find You czy też The Fire Rises to cud, miód i orzeszki dla moich uszu. Po drugie świetny temat Bane'a (jeśli się nie mylę :P), szczególnie druga połowa Imagine the Fire z tym tematem wymiata, jak tego słucham to od razu czuję oddech Bane'a na sobie :mrgreen: Temat Kobiety-Kot też niczego sobie, choć te Mind If I Cut In? mogli dać w takiej wersji jak jest w tym ekstra utworze Selina Kyle, dużo lepsza końcówka. Lubię też te spokojniejsze utwory z początku płyty, no i na końcu cudowne Rise. Płyta może nie jest zbyt oryginalna, ale to w końcu trzecia część serii, Hansu wziął wszystko co najlepsze z poprzednich dwóch odsłon, dodał do tego parę innych starych rozwiązań m.in. z Incepcji i dzięki temu otrzymaliśmy w końcu bardzo dobrze słuchalnego Batmana. Podoba mi się rownież to (Adam za to obniżył ocenę), że większość płyty to tak naprawdę podzielona suita, dzięki czemu fajnie słucha się całego albumu :)

Templar

#699 Post autor: Templar » pt lip 27, 2012 00:48 am

DanielosVK pisze:I nie miałeś żadnej racji, bo nikt do tej pory swojej oceny do maxa nie dociągnął. :P
O RLY? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#700 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 27, 2012 00:50 am

Templar pisze:
DanielosVK pisze:I nie miałeś żadnej racji, bo nikt do tej pory swojej oceny do maxa nie dociągnął. :P
Poczekajmy do wtorku. :twisted:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#701 Post autor: DanielosVK » pt lip 27, 2012 00:51 am

Templar pisze:
Tak, wszyscy wiemy, że masz blisko tysiąc odsłuchów Incepcji, czyli więcej niż całej reszty Hansa razem wziętej. Ale Ty chyba od początku dawałeś maxa.
Wawrzyniec pisze:
I co wtedy?
Fe.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#702 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 27, 2012 00:53 am

I wtedy Templar nie będzie sam w swej ocenie. 8)

Templar

#703 Post autor: Templar » pt lip 27, 2012 00:55 am

DanielosVK pisze:
Wawrzyniec pisze:
I co wtedy?
Przyjdzie zima, winter is coming jak to mawiają na Północy.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#704 Post autor: DanielosVK » pt lip 27, 2012 00:55 am

Wawrzyniec pisze:I wtedy Templar nie będzie sam w swej ocenie. 8)
Fajnie, że tak z góry zakładasz. :P
Fe.

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#705 Post autor: Agent » pt lip 27, 2012 08:28 am

Wawrzyniec pisze:Właśnie byłem w szoku i na początku myślałem, że ktoś się pod Ciebie podszywa. Ale ogólnie Ty i Templar jesteście na tak, reszta marudzi. Więc jest dobrze :)
też jestem na tak ;) ale bez tej elektroniki niczym w Batman of the Future było by znacznie lepiej ;)
Ostatnio zmieniony pt lip 27, 2012 08:36 am przez Agent, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ