Dopiero po długim czasie i 1000 przesłuchaniach obejrzałem film
Wielka dysputa o re-recordingach (przeniesione z innego tematu)
-
Turek
Re: VARESE CD CLUB - 5.12.2011 - HERRMANN BOX (14 CD)
Conana pokochałem nie znając filmu 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A to wiele tłumaczy.
Przy czym też nie nastawia optymistycznie, że obie strony siebie zrozumieją i dojdziemy do jakiegoś konsensusu w tej kwestii.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Sam żeś nieporozumienie. Jaki re-rec? Przecież grają tylko tematy i bardzo dobrze, bo w niektórych przypadkach zamiast kupować cały score, gdzie poza tematem nic ciekawego nie ma, lepiej zainwestować w składankę. A Hansu lepiej by Black Raina wypuścił w porządnym wydaniu a nie się Prażanami martwi.Wawrzyniec pisze:Ja nie mam problemu ze wszystkimi re-recami. Gdyż rozumiem ich sens, kiedy dany materiał zaginął, lub się całkowicie nie nadaje do odtworzenia. Ale takie re-reci Zimmera to już totalne nieporozumienie.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To był skrót myślowy, nie przesadzaj. A po za tym jak ktoś chce inwestować w taką składankę to proszę bardzo, ale muzyki Hansa Zimmera i jego najlepszych utworów on na tej płycie nie znajdzie, tylko nieudolną podróbę. I to jest podstawowy co wybierać trzy paski Adidasa, czy cztery Adldasa.Koper pisze:Sam żeś nieporozumienie. Jaki re-rec? Przecież grają tylko tematy i bardzo dobrze, bo w niektórych przypadkach zamiast kupować cały score, gdzie poza tematem nic ciekawego nie ma, lepiej zainwestować w składankę.
-
Templar
Hans niech lepiej zajmie się gównami, które firmuje swoim nazwiskiem, np. Modern Warfare 2, które w wersji cyfrowej jest w całości podpisane jako Hans Zimmer, a podobno tylko temat główny tam zrobił.Wawrzyniec pisze:To był skrót myślowy, nie przesadzaj. A po za tym jak ktoś chce inwestować w taką składankę to proszę bardzo, ale muzyki Hansa Zimmera i jego najlepszych utworów on na tej płycie nie znajdzie, tylko nieudolną podróbę. I to jest podstawowy co wybierać trzy paski Adidasa, czy cztery Adldasa.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
RCP to generalnie samo w sobie jest jak chińska zabawkaWawrzyniec pisze:To był skrót myślowy, nie przesadzaj. A po za tym jak ktoś chce inwestować w taką składankę to proszę bardzo, ale muzyki Hansa Zimmera i jego najlepszych utworów on na tej płycie nie znajdzie, tylko nieudolną podróbę. I to jest podstawowy co wybierać trzy paski Adidasa, czy cztery Adldasa.
No ale zdanie "jak ktoś chce inwestować w taką składankę to proszę bardzo" powinno zamknąć tę niepotrzebną dyskusję. Jak komuś się podobają wersje Prażan, niech kupuje, a płacz Pawła (i Hansa) jest tu nieuzasadniony.
Tzn. Hansa może trochę, bo pewnie coś na tym traci finansowo, a tym się głównie chłop przecież martwi.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Sprawa nie jest zamknięta, gdyż na płycie widnieje jak byk informacja, że to muzyka Hansa Zimmera, a muzyką Hansa Zimmera nie jest.
I nie bądźmy tacy znowu materialistyczni. Gdybym ja coś stworzył, a ktoś inny by to tak przerobił, że nie miałoby to z moją pracą nic wspólnego, to też bym nie piał z zachwytów, ani nie siedział cicho.
I nie bądźmy tacy znowu materialistyczni. Gdybym ja coś stworzył, a ktoś inny by to tak przerobił, że nie miałoby to z moją pracą nic wspólnego, to też bym nie piał z zachwytów, ani nie siedział cicho.
-
Turek
A o tym to jak narazie wie tylko Paweł że niby Hans ma obiekcje:DWawrzyniec pisze:Gdybym ja coś stworzył, a ktoś inny by to tak przerobił, że nie miałoby to z moją pracą nic wspólnego, to też bym nie piał z zachwytów, ani nie siedział cicho.
Nikt o tym nie słyszał
O tym że Williams nie napisał finału E.T. to co powiesz Wawrzek ?
Ostatnio zmieniony wt gru 06, 2011 19:41 pm przez Turek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Templar
Gdyby nie napisali, że Zimmer to by oskarżyli ich o plagiatWawrzyniec pisze:Sprawa nie jest zamknięta, gdyż na płycie widnieje jak byk informacja, że to muzyka Hansa Zimmera, a muzyką Hansa Zimmera nie jest.
-
Turek
Wawrzyniec pisze:Sprawa nie jest zamknięta, gdyż na płycie widnieje jak byk informacja, że to muzyka Hansa Zimmera, a muzyką Hansa Zimmera nie jest.
BUAHAHAHAHHAAH
A jak mamy gówna pokroju Piratów 4, Rango, Modern Warfare 2 , gdzie Hans guzik zrobił (znaczy 10 minut) a podpisuje to jako swoje to to jest ok ?:D To jak rozumiem jego muzyka ?:D
Ale co tam, faceta wiąże umowa i czopka, a poza tym biedak musi tak robić bo jak dzieci wyżywi
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To chyba się odnosi do jakichś Modern Warfarów, Henrich 4 i innych shitów, to co napisałeś.Wawrzyniec pisze:Sprawa nie jest zamknięta, gdyż na płycie widnieje jak byk informacja, że to muzyka Hansa Zimmera, a muzyką Hansa Zimmera nie jest.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
W jakiej wersji cyfrowej? Mówisz o jakichś bootlegach?Templar pisze:Hans niech lepiej zajmie się gównami, które firmuje swoim nazwiskiem, np. Modern Warfare 2, które w wersji cyfrowej jest w całości podpisane jako Hans Zimmer, a podobno tylko temat główny tam zrobił.Wawrzyniec pisze:To był skrót myślowy, nie przesadzaj. A po za tym jak ktoś chce inwestować w taką składankę to proszę bardzo, ale muzyki Hansa Zimmera i jego najlepszych utworów on na tej płycie nie znajdzie, tylko nieudolną podróbę. I to jest podstawowy co wybierać trzy paski Adidasa, czy cztery Adldasa.
Bo WSZYSCY podpisują ten score Main Theme by Hans Zimmer, Music by Lorne Balfe.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Zimmer napisał główne tematy do Piratów 4, Rango i Modern Warfare 2.Turek pisze:Wawrzyniec pisze:Sprawa nie jest zamknięta, gdyż na płycie widnieje jak byk informacja, że to muzyka Hansa Zimmera, a muzyką Hansa Zimmera nie jest.
BUAHAHAHAHHAAH
A jak mamy gówna pokroju Piratów 4, Rango, Modern Warfare 2 , gdzie Hans guzik zrobił (znaczy 10 minut) a podpisuje to jako swoje to to jest ok ?:D To jak rozumiem jego muzyka ?:D
Ale co tam, faceta wiąże umowa i czopka, a poza tym biedak musi tak robić bo jak dzieci wyżywi
Zgodnie z prawem, nawet jak w ostatecznym filmie tylko 5 minut jest jego, jest on głównym kompozytorem i podaje się Music by Hans Zimmer.
Takie jest amerykańskie prawo. Kompozytorem widniejącym w czołówce i na płycie jest kompozytor głównych tematów, nawet jak sam w score zrobił półtorej minuty. Zimmer także nadzoruje aranżację i poprawia po chłopakach, jak coś im nie wyjdzie. Wiem to z pierwszej ręki.
Więc formalnie to JEST jego muzyka. On skomponował główne suity (które mogą nie skończyć w filmie), on nadzorował projekt, on bierze odpowiedzialność. Wszelkie jazdy po Piratach 4, Rango i czymkolwiek na niego.
I sam po tym jadę, chociaż Rango jest tak fatalnie wydane, że czekam na jakiegoś bootlega i dopiero wtedy będzie można ocenić tę muzykę poprawnie.
-
Templar
http://itunes.apple.com/us/album/call-d ... d373903827Paweł Stroiński pisze:W jakiej wersji cyfrowej? Mówisz o jakichś bootlegach?
Bo WSZYSCY podpisują ten score Main Theme by Hans Zimmer, Music by Lorne Balfe.
http://www.amazon.com/Call-Duty-Modern- ... B003NL11SI
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Powtarzam, mogę wyciągnąć odpowiedni fragment z nagrania mojej rozmowy z Zimmerem, ale cały czas nie chcesz tego fragmentu. Boisz się?!Turek pisze:A o tym to jak narazie wie tylko Paweł że niby Hans ma obiekcje:DWawrzyniec pisze:Gdybym ja coś stworzył, a ktoś inny by to tak przerobił, że nie miałoby to z moją pracą nic wspólnego, to też bym nie piał z zachwytów, ani nie siedział cicho.
Nikt o tym nie słyszał
O tym że Williams nie napisał finału E.T. to co powiesz Wawrzek ?