1920 Bitwa Warszawska - Krzesimir Dębski

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Jak oceniasz muzykę Krzesimira Dębskiego?

6 wybitna
1
9%
5 bardzo dobra
1
9%
4 dobra
5
45%
3 przeciętna
4
36%
2 słaba
0
Brak głosów
1 dno
0
Brak głosów

Liczba głosów: 11

Wiadomość
Autor
Templar

Re: Bitwa Warszawska 1920 - Krzesimir Dębski

#301 Post autor: Templar » pt wrz 23, 2011 14:39 pm

Ale tak w sumie to dzięki mnie może sprzedaż wzrosła :D A na pewno sprzedali chociaż jedną płytę więcej:
Adam pisze:po południu będzie ordered!!
:P A oni mi się tak odwdzięczają, YT mógłby chociaż zostawić dostęp do listy ulubionych, a nie wszystko kasować ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#302 Post autor: Wawrzyniec » pt wrz 23, 2011 17:51 pm

Koper pisze:Hehe, ale przynajmniej zdążyliśmy przesłuchać :D
Ja nie zdążyłem :P
Adam pisze:to masz kiepskie oczy bo w 3 reckach w których jadą po filmie jedyną rzeczą która zbiera tam pochwały jest porządna technika i zdjęcia + 3d i wyraźnie to zaznaczają, no ale Wawrzyniec obejrzał trailer minutowy w dodatku źle zmontowany i ponieważ nie wygląda jak star wars, to już dla niego jest to kupa i na tej podstawie wyciąga wnioski :roll:
Wiem, że mam wadę wzroku :( Fakt noszę okulary, ale czy to mnie czyni w Twoich zdrowych oczach gorszym człowiekiem? Sztucznie, ale mimo wszystko coś tymi moimi kiepskimi oczyma widzę. I w tym co widzę, wszystkie trailery, krótkie urywki itd. ja widzę gówno. I co mają do tego recenzje. To brzmi trochę jak Bladu: Mamy recenzję, a więc opinie krytyków filmowych, z dyplomami, więc oni się znają, a Wawrzek, co to jeszcze ma słaby wzrok, nie ma prawa stwierdzić, że to co widzi przypomina mu gówno. Oczywiście recenzje można czytać, wyciągać z nich wniosków, ale się tylko nimi kierować to błąd.
I spokojnie, nie porównuję tego filmu względem "Star Wars". Ale może porównaj sobie względem, jakiś filmów wojennych, historycznych itd. Chociaż może lepiej nie.

Dziękuję za uwagę, a swego zdania nie zmienię i szkoda, że na razie nie mam jak obejrzeć tego filmu. :)

P.S. Tytuł tego tematu jest chyba zły.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#303 Post autor: Adam » ndz wrz 25, 2011 09:24 am

ordered!!! 8) piękne wydanie cd+dvd, gruby digipack, gruba ksiązeczka. świetny długi dokument making of filmu i relacja z sesji. polecam. w saturnie jest najtaniej bo 39,99 za tą wersję. zwykła której nie polecam 34,99. inne sklepy w tym w necie mają o 2-4 zł drożej.

co do nowych recenzji to dla Wawrzka kolejne dowody na to że forma techniczna tego filmu - zdjecia i 3d, jest na światowym poziomie i tutaj wszyscy recenzenci są bardzo zgodni (tak samo jak każdy pisze przy tym że fabuła i scenariusz ssie), no ale Wawrzek twierdzi dalej po obejrzeniu marnego zwiastunu że to teatr telewizji:

http://www.kinodomowe.idg.pl/news/37533 ... ja.3D.html

(tutaj autor tego renomowanego portalu twierdzi że efekt 3d wykonany jest lepiej niż w części Avatara, i standardowo masakruje fabułę i grę aktorską, o czym juz wiemy z poprzednich recek)

i tu kolejna z polityki - i znów uznania dla zdjęc i 3d:

http://www.polityka.pl/kultura/aktualno ... enzja.read
#FUCKVINYL

hp_gof

#304 Post autor: hp_gof » ndz wrz 25, 2011 11:42 am

W Media Markt jest identyczna cena co w Saturnie, przynajmniej w moim mieście :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#305 Post autor: Wawrzyniec » ndz wrz 25, 2011 13:47 pm

Adam pisze:(tutaj autor tego renomowanego portalu twierdzi że efekt 3d wykonany jest lepiej niż w części Avatara,
No pewnie, Cameron się powinien od Hoffmana uczyć, jak się profesjonalnie filmy kręci :P
Adam pisze:i tu kolejna z polityki - i znów uznania dla zdjęc i 3d:

http://www.polityka.pl/kultura/aktualno ... enzja.read
Politykę kupuję regularnie, więc to i wiem, ale tak swego zdania nie zmienię.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#306 Post autor: Koper » ndz wrz 25, 2011 14:08 pm

Idziak + kamery 3D no to co się dziwić, że zdjęcia i trójwymiar są na dobrym poziomie. Ale to nie wyczerpuje strony technicznej.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Mefisto

#307 Post autor: Mefisto » ndz wrz 25, 2011 19:37 pm

1920 poziomem 3D przebija nawet słynnego Avatara.
Idę o zakład, że to gówno prawda - jakoś się trzeba promować po prostu. Film za 30 baniek, to chyba nikt nie napisze, że poszły się te pieniądze jebać. A już na pewno nikt, kto mógłby po tym na zbity pysk wylecieć.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#308 Post autor: Wawrzyniec » ndz wrz 25, 2011 20:10 pm

Cicho, kilku recenzentów, którzy pewnie mają dyplomy, certyfikaty i studiowały filmoznawstwo i dziennikarstwo i nie wiadomo co jeszcze na raz, napisało, że 3D i zdjęcia są świetne i biją "Avatara", więc to musi być prawda :P

Templar

#309 Post autor: Templar » ndz wrz 25, 2011 20:14 pm

Wawrzyniec pisze:Cicho, kilku recenzentów, którzy pewnie mają dyplomy, certyfikaty i studiowały filmoznawstwo i dziennikarstwo i nie wiadomo co jeszcze na raz, napisało, że 3D i zdjęcia są świetne i biją "Avatara", więc to musi być prawda :P
Dlatego trzeba samemu się wybrać i ocenić, a nie oceniać na podstawie innych recenzji albo minutowych fragmentów na YouTubie ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#310 Post autor: Adam » pn wrz 26, 2011 08:53 am

Wawrzyniec pisze:Cicho, kilku recenzentów, którzy pewnie mają dyplomy, certyfikaty i studiowały filmoznawstwo i dziennikarstwo i nie wiadomo co jeszcze na raz, napisało, że 3D i zdjęcia są świetne i biją "Avatara", więc to musi być prawda :P
zapominasz Wawrzyńcu, że w Avatarze sporo scen nie było w 3D, do tego niektóre były naciągane - wiem bo w imaxie ściągałem parę razy okulary.. A w recenzji ktoś pisze o fragmentach a nie o całym Avatarze - znów propagande robisz :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#311 Post autor: Koper » pn wrz 26, 2011 09:50 am

Adam pisze:zapominasz Wawrzyńcu, że w Avatarze sporo scen nie było w 3D
Ty chyba sam nie jesteś w 3D... :roll:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#312 Post autor: Adam » pn wrz 26, 2011 10:18 am

nie wszystko było w 3d. abstrahując że cały film robiony był w kompie :P a brak 3d łatwo poznać ściągając okulary :D na Transformerach 3 testowałem to też i też oszukiwali..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#313 Post autor: Koper » pn wrz 26, 2011 13:18 pm

Ty chyba sobie jaja robisz. Cały film był robiony jedną technologią, kamerami 3D, więc jak mogło nie być 3D? Chyba, że miałeś jakąś kijową kopię w IMAXie. Ale cyfrowe 3D o puszczali w multipleksach było jak najbardziej 3D od pierwszej do ostatniej minuty, a że ten efekt w jednych scenach był bardziej wyczuwalny, w innych mniej, to inna sprawa.

I co to znaczy "cały film robiony na kompie"? Bo coś bredzisz chyba. :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#314 Post autor: Wawrzyniec » pn wrz 26, 2011 14:18 pm

Koper pisze:I co to znaczy "cały film robiony na kompie"? Bo coś bredzisz chyba. :P
Może Adamowi chodzi, o to, że kręcony był w studio :wink:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#315 Post autor: DanielosVK » pn wrz 26, 2011 15:59 pm

Adam poszedł na wersję bez 3D i okulary założył, a po ich zdjęciu stwierdził, że oszukują. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

ODPOWIEDZ