Mystery Man pisze:Jeśli w tym typowaniu ma ktoś uzyskać "nasz dozgonny szacunek i tytuł mistrza nad miszcze", to panowie, zdecydujcie się proszę

O ten szacunek to ja już od dłuższego czasu walczę i zabiegam

Więc może tym razem mi się uda, ale trudno mi się zdecydować, gdyż wszystko brzmi tak samo

Ale niech będzie: "Julie and Julia", nie wiem dlaczego

ale w sumie w filmie gra Meryl Streep, a to już powinno jakąś nominację do Oscara gwarantować mimo, że film mi się nie podobał.
Nie wiem jeszcze kto wygra, ale na 101% nie wygra "Avatar". I to z bardzo prostego powodu: Ta muzyka bardzo mi się podoba

A przecież to już jest tradycją, że to co mi się podoba nigdy nagród nie dostaje. A ograniczając się do samych soundtracków to w mej kolekcji zaledwie kilka soundtracków dostało Oscara, jak chociażby "Star Wars" Williamsa i "Titanic" Hornera. Chociaż akurat w tamtym roku "Amistad" moim zdaniem był lepszy. Wybacz James

A lista jest długa: "The Thin Red Line" - zapomniałem nawet z kim Zimmer przegrał? "Gladiator", czy też pamiętne Oscary,podczas których wykazałem się wielką nieptariotycznością, kiedy zamiast na Kaczmarka liczyłem na Oscara dla "HP: Prisoner of Azkaban" Williamsa, albo "The Village" Jamesa Newtona Howarda. Nie należy zresztą zapominać o "Memoirs of a Geisha"Williamsa, które statuetki nie dostało, a dostał wiadomo kto, za wiadomo co
Dlatego też "Avatar" odpada, "Up" mi się też podoba, więc raczej też odpada, pewnie wygra coś co mi się najmniej podoba
Pewnie jak co roku obejrzę te Globy i Oscary, ale jak co roku nie będę przywiązywał do tych nagród większej uwagi. Ja już swoje nagrody filmowo-muzyczne dawno rozdałem