Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
-
lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Williams do " Avengers 2 "
a ja bardzo chętnie nakopałbym Hornerowi tam, gdzie słońce nie dochodzi za to, że rzucił projekt ... tak liczyłem na ten score ... dla mnie to już jest największy zawód roku i nic go nie wymaże, nawet udana muza Zimmera ( na co nie liczę ).
Tylko On, Williams John

Tylko on, Elton John

-
bartex9
- Spec od additional music
autor: bartex9 » pn lut 03, 2014 23:37 pm
Nie byłbym akurat taki pewien, że to Horner rzucił ten projekt. Skoro od początku chcieli Hansa to pewnie mu już nawet dwójki nie proponowali. A szkoda. Nie mogę do tej pory tego przeboleć

-
lis23
To, że chcieli Zimmera to jedna sprawa, drugą jest to, że Horner ponoć marudził, ze nie cierpi tego gatunku filmowego i że jedynkę zrobił po znajomości, czy coś w ten deseń.
Tylko On, Williams John

Tylko on, Elton John

-
WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
-
Kontakt:
autor: WhiteHussar » wt lut 04, 2014 00:05 am
Dlatego zajezdzalo Titanic iem a w wywiadzie na premierze Titanica w 2012 roku mówił, ze juz dawno nie wracał do tego Score i musiał sobie przypomnieć na koncert z okazji rocznicy filmu. Ale klamca

-
lis23
Eee ... Titanickiem?, gdzie?
muzyka Hornera miała klasę i styl i swoistą " szlachetność ", nawet pomimo wykorzystania elektroniki, obawiam się, że muza Zimmera to będzie wielkie " łubu dubu ", okraszone elektroniką + za trąbkę w głównym temacie ( o ile to jest trąbka ).
Tylko On, Williams John

Tylko on, Elton John

-
WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
-
Kontakt:
autor: WhiteHussar » wt lut 04, 2014 00:54 am
Ja nie mowie, że Zimmera będzie dobra. Posłuchaj moment gdy Spider Man leci łapiąc się żurawi. Normalnie muzyka jak że sceny wpłynięcia Titanica z portu
-
Cisek
- Asystent orkiestratora
WhiteHussar pisze:Ja nie mowie, że Zimmera będzie dobra. Posłuchaj moment gdy Spider Man leci łapiąc się żurawi. Normalnie muzyka jak że sceny wpłynięcia Titanica z portu
Tam w ciągu minuty są cytaty z Titanica, "Pasji" Debney'a i "Kodu da Vinci"

. Btw. lubię tę scenę, o jej genezie Marc Webb fajnie opowiada w komentarzu do filmu.
-
Wojteł
- John Williams
O matko, nawet Johna wciągną w ghostowanie Zimmerowi

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
-
Oliver
- Szofer w RCP
autor: Oliver » sob lut 08, 2014 10:38 am
Remote Control Production to jest sekta.Jak ktos cos niecos wie o Ameryce i o jej uksztaltowaniu zgodnej z duchem deklaracji niepodleglosci dotyczacej rozdzialu kosciola nad panstwem i jej osobliwymi restrykcjami i zarazem umownej dobrowolnosci jednostki(pisze umownej bo jednak Ameryka narzuca swoim obywatelom,ze w cos trzeba wierzyc) to sam dojdzie do podobnej konkluzji,ze ideologia muzyki filmowej wedlug Zimmera w praktyce narzuca czlonkom ekipy forme w jakiej muzyka ma zostac przedstawiona w filmie hollywoodzkim i jest to tak oczywiste jak sie slucha prac Jablonskich,Djawadich,Jackmanow.
A tak z innej beczki.Jestesmy na polskim forum i mamy regulamin na stronie.Jestem pewny,ze o ile dzial glowny dotyczacy dyskusji na tematy zwiazane z muzyka filmowa obowiazuja nieco ostrzejsze reguly tak tutaj w dziale kompozytorzy uwazam,ze wklejanie linkow,zdjec jest dopuszczalne jesli dotycza danego kompozytora,ale niestety mamy jakiegos uprzedzonego moderatora,ktory kasuje posty i mysli ze jest pepkiem swiata.
-
Wojteł
- John Williams
autor: Wojteł » sob lut 08, 2014 10:46 am
No, słyszałeś Łachu, Ty pępku?

-
Oliver
- Szofer w RCP
autor: Oliver » sob lut 08, 2014 11:03 am
Marek jest w porzadku.Mam na mysli kogos innego.Kogos kto ma problem i (pewnie to ta ''osoba'') usunela posty pod tematem Briana Tylera.Nie wnikam kto to zrobil i nie obchodzi mnie to.
Chodzi o to,ze nic sie nie dzieje bez przyczyny.Ktos ma obsesje na punkcie Zimmera i ssieje komunizm wsrod obywateli o bardziej wolnosciowych pogladach.

-
Wojteł
- John Williams
autor: Wojteł » sob lut 08, 2014 11:07 am
No tutaj to same pępole

-
Paweł Stroiński
- Ridley Scott
-
Kontakt:
autor: Paweł Stroiński » sob lut 08, 2014 11:13 am
Oliver pisze:Remote Control Production to jest sekta.Jak ktos cos niecos wie o Ameryce i o jej uksztaltowaniu zgodnej z duchem deklaracji niepodleglosci dotyczacej rozdzialu kosciola nad panstwem i jej osobliwymi restrykcjami i zarazem umownej dobrowolnosci jednostki(pisze umownej bo jednak Ameryka narzuca swoim obywatelom,ze w cos trzeba wierzyc) to sam dojdzie do podobnej konkluzji,ze ideologia muzyki filmowej wedlug Zimmera w praktyce narzuca czlonkom ekipy forme w jakiej muzyka ma zostac przedstawiona w filmie hollywoodzkim i jest to tak oczywiste jak sie slucha prac Jablonskich,Djawadich,Jackmanow.
A tak z innej beczki.Jestesmy na polskim forum i mamy regulamin na stronie.Jestem pewny,ze o ile dzial glowny dotyczacy dyskusji na tematy zwiazane z muzyka filmowa obowiazuja nieco ostrzejsze reguly tak tutaj w dziale kompozytorzy uwazam,ze wklejanie linkow,zdjec jest dopuszczalne jesli dotycza danego kompozytora,ale niestety mamy jakiegos uprzedzonego moderatora,ktory kasuje posty i mysli ze jest pepkiem swiata.
Ja nic z tematu Tylera nie usuwałem.
A co do RCP to sytuacja jest dokładnie odwrotna, akurat. To producenci narzucają brzmienie.
-
Templar
autor: Templar » sob lut 08, 2014 12:41 pm
Oliver pisze:Remote Control Production to jest sekta.Jak ktos cos niecos wie o Ameryce i o jej uksztaltowaniu zgodnej z duchem deklaracji niepodleglosci dotyczacej rozdzialu kosciola nad panstwem i jej osobliwymi restrykcjami i zarazem umownej dobrowolnosci jednostki(pisze umownej bo jednak Ameryka narzuca swoim obywatelom,ze w cos trzeba wierzyc) to sam dojdzie do podobnej konkluzji,ze ideologia muzyki filmowej wedlug Zimmera w praktyce narzuca czlonkom ekipy forme w jakiej muzyka ma zostac przedstawiona w filmie hollywoodzkim i jest to tak oczywiste jak sie slucha prac Jablonskich,Djawadich,Jackmanow.
Zmień dilera.