Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

Re: Hans Zimmer

#1141 Post autor: lis23 » pn lut 03, 2014 23:32 pm

Williams do " Avengers 2 " :P

a ja bardzo chętnie nakopałbym Hornerowi tam, gdzie słońce nie dochodzi za to, że rzucił projekt ... tak liczyłem na ten score ... dla mnie to już jest największy zawód roku i nic go nie wymaże, nawet udana muza Zimmera ( na co nie liczę ).
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
bartex9
Spec od additional music

#1142 Post autor: bartex9 » pn lut 03, 2014 23:37 pm

Nie byłbym akurat taki pewien, że to Horner rzucił ten projekt. Skoro od początku chcieli Hansa to pewnie mu już nawet dwójki nie proponowali. A szkoda. Nie mogę do tej pory tego przeboleć :(

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1143 Post autor: lis23 » pn lut 03, 2014 23:56 pm

To, że chcieli Zimmera to jedna sprawa, drugą jest to, że Horner ponoć marudził, ze nie cierpi tego gatunku filmowego i że jedynkę zrobił po znajomości, czy coś w ten deseń.

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

Re: Odp: Hans Zimmer

#1144 Post autor: WhiteHussar » wt lut 04, 2014 00:05 am

Dlatego zajezdzalo Titanic iem a w wywiadzie na premierze Titanica w 2012 roku mówił, ze juz dawno nie wracał do tego Score i musiał sobie przypomnieć na koncert z okazji rocznicy filmu. Ale klamca :-D

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1145 Post autor: lis23 » wt lut 04, 2014 00:20 am

Eee ... Titanickiem?, gdzie?
muzyka Hornera miała klasę i styl i swoistą " szlachetność ", nawet pomimo wykorzystania elektroniki, obawiam się, że muza Zimmera to będzie wielkie " łubu dubu ", okraszone elektroniką + za trąbkę w głównym temacie ( o ile to jest trąbka ).

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#1146 Post autor: WhiteHussar » wt lut 04, 2014 00:54 am

Ja nie mowie, że Zimmera będzie dobra. Posłuchaj moment gdy Spider Man leci łapiąc się żurawi. Normalnie muzyka jak że sceny wpłynięcia Titanica z portu

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#1147 Post autor: Cisek » wt lut 04, 2014 01:30 am

WhiteHussar pisze:Ja nie mowie, że Zimmera będzie dobra. Posłuchaj moment gdy Spider Man leci łapiąc się żurawi. Normalnie muzyka jak że sceny wpłynięcia Titanica z portu
Tam w ciągu minuty są cytaty z Titanica, "Pasji" Debney'a i "Kodu da Vinci" :). Btw. lubię tę scenę, o jej genezie Marc Webb fajnie opowiada w komentarzu do filmu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1148 Post autor: Wojteł » wt lut 04, 2014 03:13 am

Wawrzyniec pisze:The God And The Devil Together:

http://www.scoop.it/t/soundtrack/p/4014 ... sary-short

O matko, nawet Johna wciągną w ghostowanie Zimmerowi :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1149 Post autor: Mystery » wt lut 04, 2014 16:03 pm

Wawrzyniec pisze:The God And The Devil Together:

http://www.scoop.it/t/soundtrack/p/4014 ... sary-short
Przypadkiem nie mowa tu o tym filmiku Snydera na 75 lecie Supermana z muzyką Williamsa i Zimmera, o którym była już mowa na tym forum?
http://www.youtube.com/watch?v=ebXB0lBoaQ0

Oliver
Szofer w RCP

#1150 Post autor: Oliver » sob lut 08, 2014 10:38 am

Remote Control Production to jest sekta.Jak ktos cos niecos wie o Ameryce i o jej uksztaltowaniu zgodnej z duchem deklaracji niepodleglosci dotyczacej rozdzialu kosciola nad panstwem i jej osobliwymi restrykcjami i zarazem umownej dobrowolnosci jednostki(pisze umownej bo jednak Ameryka narzuca swoim obywatelom,ze w cos trzeba wierzyc) to sam dojdzie do podobnej konkluzji,ze ideologia muzyki filmowej wedlug Zimmera w praktyce narzuca czlonkom ekipy forme w jakiej muzyka ma zostac przedstawiona w filmie hollywoodzkim i jest to tak oczywiste jak sie slucha prac Jablonskich,Djawadich,Jackmanow.

A tak z innej beczki.Jestesmy na polskim forum i mamy regulamin na stronie.Jestem pewny,ze o ile dzial glowny dotyczacy dyskusji na tematy zwiazane z muzyka filmowa obowiazuja nieco ostrzejsze reguly tak tutaj w dziale kompozytorzy uwazam,ze wklejanie linkow,zdjec jest dopuszczalne jesli dotycza danego kompozytora,ale niestety mamy jakiegos uprzedzonego moderatora,ktory kasuje posty i mysli ze jest pepkiem swiata.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1151 Post autor: Wojteł » sob lut 08, 2014 10:46 am

No, słyszałeś Łachu, Ty pępku? :P

Oliver
Szofer w RCP

#1152 Post autor: Oliver » sob lut 08, 2014 11:03 am

Marek jest w porzadku.Mam na mysli kogos innego.Kogos kto ma problem i (pewnie to ta ''osoba'') usunela posty pod tematem Briana Tylera.Nie wnikam kto to zrobil i nie obchodzi mnie to.
Chodzi o to,ze nic sie nie dzieje bez przyczyny.Ktos ma obsesje na punkcie Zimmera i ssieje komunizm wsrod obywateli o bardziej wolnosciowych pogladach. :wink:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1153 Post autor: Wojteł » sob lut 08, 2014 11:07 am

No tutaj to same pępole :P

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1154 Post autor: Paweł Stroiński » sob lut 08, 2014 11:13 am

Oliver pisze:Remote Control Production to jest sekta.Jak ktos cos niecos wie o Ameryce i o jej uksztaltowaniu zgodnej z duchem deklaracji niepodleglosci dotyczacej rozdzialu kosciola nad panstwem i jej osobliwymi restrykcjami i zarazem umownej dobrowolnosci jednostki(pisze umownej bo jednak Ameryka narzuca swoim obywatelom,ze w cos trzeba wierzyc) to sam dojdzie do podobnej konkluzji,ze ideologia muzyki filmowej wedlug Zimmera w praktyce narzuca czlonkom ekipy forme w jakiej muzyka ma zostac przedstawiona w filmie hollywoodzkim i jest to tak oczywiste jak sie slucha prac Jablonskich,Djawadich,Jackmanow.

A tak z innej beczki.Jestesmy na polskim forum i mamy regulamin na stronie.Jestem pewny,ze o ile dzial glowny dotyczacy dyskusji na tematy zwiazane z muzyka filmowa obowiazuja nieco ostrzejsze reguly tak tutaj w dziale kompozytorzy uwazam,ze wklejanie linkow,zdjec jest dopuszczalne jesli dotycza danego kompozytora,ale niestety mamy jakiegos uprzedzonego moderatora,ktory kasuje posty i mysli ze jest pepkiem swiata.
Ja nic z tematu Tylera nie usuwałem.

A co do RCP to sytuacja jest dokładnie odwrotna, akurat. To producenci narzucają brzmienie.

Templar

#1155 Post autor: Templar » sob lut 08, 2014 12:41 pm

Oliver pisze:Remote Control Production to jest sekta.Jak ktos cos niecos wie o Ameryce i o jej uksztaltowaniu zgodnej z duchem deklaracji niepodleglosci dotyczacej rozdzialu kosciola nad panstwem i jej osobliwymi restrykcjami i zarazem umownej dobrowolnosci jednostki(pisze umownej bo jednak Ameryka narzuca swoim obywatelom,ze w cos trzeba wierzyc) to sam dojdzie do podobnej konkluzji,ze ideologia muzyki filmowej wedlug Zimmera w praktyce narzuca czlonkom ekipy forme w jakiej muzyka ma zostac przedstawiona w filmie hollywoodzkim i jest to tak oczywiste jak sie slucha prac Jablonskich,Djawadich,Jackmanow.
Zmień dilera.

ODPOWIEDZ