To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
-
Templar
autor: Templar » sob sty 26, 2013 22:11 pm
Adam pisze:jedyne co można zrobić to przenieść na razie ten wątek z oftopa do działu Filmy
Tam to nikt nie zagląda, lepiej tu

-
Adam
- Jan Borysewicz
ciekawi mnie też fakt jakim cudem Abrams z Paramountem nie miał w kontrakcie klauzuli o konkurencji... toż byle jaki aktor kojarzony z jakaś serią (np Craig itp) ma klauzulę że nie może w ogóle grać tego typu postaci w innych filmach dowolnych wytwórni... a Abrams robi Star Treka a tu mu pozwalają mu żeby robił największą konkurencję dla tego tytułu od dekad dla konkurencyjnej wytwórni - Star Warsy w Disneyu. dziwnych marketingowców mają w paramouncie
a obawy Marasa - czy to dobre dla kina że najwieksze 2 serie sci-fi ever robi ten sam gośc (zapewne pociągnie ze sobą też sporą część ekipy/współpracowników)? uważam że za wcześnie o tym mówić, bo nie znamy efektu końcowego

będą filmy, to się oceni i okaże. mi w ogóle te kolejne star warsy nie są potrzebne do niczego

#FUCKVINYL
-
Mystery
- James Horner
autor: Mystery » ndz sty 27, 2013 10:04 am
ciekawi mnie też fakt jakim cudem Abrams z Paramountem nie miał w kontrakcie klauzuli o konkurencji... toż byle jaki aktor kojarzony z jakaś serią (np Craig itp) ma klauzulę że nie może w ogóle grać tego typu postaci w innych filmach dowolnych wytwórni... a Abrams robi Star Treka a tu mu pozwalają mu żeby robił największą konkurencję dla tego tytułu od dekad dla konkurencyjnej wytwórni - Star Warsy w Disneyu. dziwnych marketingowców mają w paramouncie

Wiedzą co tam robią i pewnie nigdy nie dowiemy się co tam ustalono w negocjacjach i kontraktach. Abrams dla Paramountu ma dostarczyć jeszcze MI: V i ST 3, także współpraca wre, a wysokie prognozy dla Into Darkness teraz jeszcze podskoczą, o ich reżyserze i ogólnie o Star Treku w perspektywie Star Wars trąbi się teraz na całym świecie i jak już wspominałem nie tylko fani ruszą do kin, ale i Ci którzy będą chcieli sprawdzić co ich może czekać w Gwiezdnych Wojnach. Teraz nic tylko czekać na takie smaczki w Into Darkness
http://www.youtube.com/watch?v=T0gpuYWCHtw
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
Teraz tylko czekać rozstrzęsionej kamery i dennych rozbłysków w Star Wars. Blaaaahh

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Mefisto
autor: Mefisto » ndz sty 27, 2013 14:50 pm
Mystery pisze:Abrams dla Paramountu ma dostarczyć jeszcze MI: V
Jebło ich? Nie wiedzą kto zrobił czwórkę? Przecież trójeczka Abramsa to bida z nędzą.
-
Mystery
- James Horner
autor: Mystery » ndz sty 27, 2013 14:58 pm
Mefisto pisze:Mystery pisze:Abrams dla Paramountu ma dostarczyć jeszcze MI: V
Jebło ich? Nie wiedzą kto zrobił czwórkę? Przecież trójeczka Abramsa to bida z nędzą.
Jako producent rzecz jasna

Co do reżysera to prowadzone są rozmowy z Chrisem McQuarrie, gość od Jacka Reachera.
J.J. Abrams:
"Yeah, we’re talking to Chris McQuarrie now. I would just say that he’s somebody who -- he did some work on the last one we did [Mission: Impossible - Ghost Protocol]. I’ve been a fan of his since The Usual Suspects. He’s just a terrific guy, an incredible writer and a really wonderful director, so we’d be lucky to get him"
-
Mefisto
autor: Mefisto » ndz sty 27, 2013 15:18 pm
Ech...
-
Mystery
- James Horner
autor: Mystery » ndz sty 27, 2013 15:39 pm
Mefisto pisze:Ech...
Szkoda, że Bird nie powróci, ale taka to seria, co film, to inny reżyser i spojrzenie.
-
Adam
- Jan Borysewicz
lepiej się martwcie tym, że przy takim crew, raczej pewne jest że jednego z Jedi będzie grał Tom Cruise

#FUCKVINYL
-
Mystery
- James Horner
autor: Mystery » pn sty 28, 2013 11:10 am
Adam pisze:lepiej się martwcie tym, że przy takim crew, raczej pewne jest że jednego z Jedi będzie grał Tom Cruise

Simon Pegg może też się załapie

A i dla Nicka Frosta widziałbym rolę
Obsada jest teraz najważniejsza, Abrams Star Treka obsadził udanie, ciekaw jestem co będzie tu i fajnie by było jakbyśmy zobaczyli parę znanych twarzy z jego filmów i seriali, np tą

-
Wojteł
- John Williams
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
-
Adam
- Jan Borysewicz
co w tym dziwnego? przecież od dawna mówili oficjalnie w prasówkach że będą też serie poboczne specjalnie dla kilku bohaterów. zacyznają zatem od Yody.
#FUCKVINYL
-
Kaonashi
- Joe Hisaishi
autor: Kaonashi » wt lut 05, 2013 09:48 am
No co? Zbijamy kasę na czym się da.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
-
Wojteł
- John Williams
Adam pisze:co w tym dziwnego? przecież od dawna mówili oficjalnie w prasówkach że będą też serie poboczne specjalnie dla kilku bohaterów. zacyznają zatem od Yody.
No i dziwi mnie to ostatnie. Ciężko mi sobie to wyobrazić, mimo, że Yoda to moja ulubiona postać z SW (przynajmniej, jeśli chodzi o pozytywne charaktery). Zwłaszcza, że on na jeden film miał z 15 minut czasu ekranowego. No, ale jedno jest pewne: Dialogi będą czaderskie

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
-
Kaonashi
- Joe Hisaishi
autor: Kaonashi » wt lut 05, 2013 09:55 am
Yoda jest jednym z najpopularniejszych postaci z SW. Bardziej jest chyba tylko Darth Vader, ale o nim już było.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.