Star Wars

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: STAR WARS: EPISODE VII (2015)

#106 Post autor: Templar » sob sty 26, 2013 22:11 pm

Adam pisze:jedyne co można zrobić to przenieść na razie ten wątek z oftopa do działu Filmy
Tam to nikt nie zagląda, lepiej tu :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#107 Post autor: Adam » ndz sty 27, 2013 08:30 am

ciekawi mnie też fakt jakim cudem Abrams z Paramountem nie miał w kontrakcie klauzuli o konkurencji... toż byle jaki aktor kojarzony z jakaś serią (np Craig itp) ma klauzulę że nie może w ogóle grać tego typu postaci w innych filmach dowolnych wytwórni... a Abrams robi Star Treka a tu mu pozwalają mu żeby robił największą konkurencję dla tego tytułu od dekad dla konkurencyjnej wytwórni - Star Warsy w Disneyu. dziwnych marketingowców mają w paramouncie :D

a obawy Marasa - czy to dobre dla kina że najwieksze 2 serie sci-fi ever robi ten sam gośc (zapewne pociągnie ze sobą też sporą część ekipy/współpracowników)? uważam że za wcześnie o tym mówić, bo nie znamy efektu końcowego :) będą filmy, to się oceni i okaże. mi w ogóle te kolejne star warsy nie są potrzebne do niczego :|
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#108 Post autor: Mystery » ndz sty 27, 2013 10:04 am

ciekawi mnie też fakt jakim cudem Abrams z Paramountem nie miał w kontrakcie klauzuli o konkurencji... toż byle jaki aktor kojarzony z jakaś serią (np Craig itp) ma klauzulę że nie może w ogóle grać tego typu postaci w innych filmach dowolnych wytwórni... a Abrams robi Star Treka a tu mu pozwalają mu żeby robił największą konkurencję dla tego tytułu od dekad dla konkurencyjnej wytwórni - Star Warsy w Disneyu. dziwnych marketingowców mają w paramouncie :D
Wiedzą co tam robią i pewnie nigdy nie dowiemy się co tam ustalono w negocjacjach i kontraktach. Abrams dla Paramountu ma dostarczyć jeszcze MI: V i ST 3, także współpraca wre, a wysokie prognozy dla Into Darkness teraz jeszcze podskoczą, o ich reżyserze i ogólnie o Star Treku w perspektywie Star Wars trąbi się teraz na całym świecie i jak już wspominałem nie tylko fani ruszą do kin, ale i Ci którzy będą chcieli sprawdzić co ich może czekać w Gwiezdnych Wojnach. Teraz nic tylko czekać na takie smaczki w Into Darkness :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=T0gpuYWCHtw

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#109 Post autor: Koper » ndz sty 27, 2013 14:21 pm

Teraz tylko czekać rozstrzęsionej kamery i dennych rozbłysków w Star Wars. Blaaaahh :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Mefisto

#110 Post autor: Mefisto » ndz sty 27, 2013 14:50 pm

Mystery pisze:Abrams dla Paramountu ma dostarczyć jeszcze MI: V
Jebło ich? Nie wiedzą kto zrobił czwórkę? Przecież trójeczka Abramsa to bida z nędzą.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#111 Post autor: Mystery » ndz sty 27, 2013 14:58 pm

Mefisto pisze:
Mystery pisze:Abrams dla Paramountu ma dostarczyć jeszcze MI: V
Jebło ich? Nie wiedzą kto zrobił czwórkę? Przecież trójeczka Abramsa to bida z nędzą.
Jako producent rzecz jasna :) Co do reżysera to prowadzone są rozmowy z Chrisem McQuarrie, gość od Jacka Reachera.
J.J. Abrams: "Yeah, we’re talking to Chris McQuarrie now. I would just say that he’s somebody who -- he did some work on the last one we did [Mission: Impossible - Ghost Protocol]. I’ve been a fan of his since The Usual Suspects. He’s just a terrific guy, an incredible writer and a really wonderful director, so we’d be lucky to get him"

Mefisto

#112 Post autor: Mefisto » ndz sty 27, 2013 15:18 pm

Ech...

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#113 Post autor: Mystery » ndz sty 27, 2013 15:39 pm

Mefisto pisze:Ech...
Szkoda, że Bird nie powróci, ale taka to seria, co film, to inny reżyser i spojrzenie.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#114 Post autor: Adam » pn sty 28, 2013 10:32 am

lepiej się martwcie tym, że przy takim crew, raczej pewne jest że jednego z Jedi będzie grał Tom Cruise :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#115 Post autor: Mystery » pn sty 28, 2013 11:10 am

Adam pisze:lepiej się martwcie tym, że przy takim crew, raczej pewne jest że jednego z Jedi będzie grał Tom Cruise :mrgreen:
Simon Pegg może też się załapie :D A i dla Nicka Frosta widziałbym rolę :wink:
Obrazek

Obsada jest teraz najważniejsza, Abrams Star Treka obsadził udanie, ciekaw jestem co będzie tu i fajnie by było jakbyśmy zobaczyli parę znanych twarzy z jego filmów i seriali, np tą 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#116 Post autor: Wojteł » wt lut 05, 2013 09:44 am

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#117 Post autor: Adam » wt lut 05, 2013 09:46 am

co w tym dziwnego? przecież od dawna mówili oficjalnie w prasówkach że będą też serie poboczne specjalnie dla kilku bohaterów. zacyznają zatem od Yody.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#118 Post autor: Kaonashi » wt lut 05, 2013 09:48 am

No co? Zbijamy kasę na czym się da.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#119 Post autor: Wojteł » wt lut 05, 2013 09:50 am

Adam pisze:co w tym dziwnego? przecież od dawna mówili oficjalnie w prasówkach że będą też serie poboczne specjalnie dla kilku bohaterów. zacyznają zatem od Yody.
No i dziwi mnie to ostatnie. Ciężko mi sobie to wyobrazić, mimo, że Yoda to moja ulubiona postać z SW (przynajmniej, jeśli chodzi o pozytywne charaktery). Zwłaszcza, że on na jeden film miał z 15 minut czasu ekranowego. No, ale jedno jest pewne: Dialogi będą czaderskie :mrgreen:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#120 Post autor: Kaonashi » wt lut 05, 2013 09:55 am

Yoda jest jednym z najpopularniejszych postaci z SW. Bardziej jest chyba tylko Darth Vader, ale o nim już było.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

ODPOWIEDZ