Media Ventures/Remote Control - przemyślenia
Nie całość, pierwsze kilka minut. Razem z Rupertem, który odpowiada za chóry przez cały score.Marek Łach pisze:Poważnie to napisał? LOL, to jedyny kawałek z Artura, który jestem w stanie wysłuchac do końcaEle pisze:Napisał także kawałek Woad To Ruin
Też prawdaboże marek nie wiesz co piszesz

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Brzmi ciekawieZamierzam zrobić taki mega topic ze wszystkimi utworami zrobionymi przez "padawanów" w znanych score-ach. Chciałbym także dawać przykłady, tak więc jaki serwis do uploadu muzyki polecacie? Najlepiej coś co się kliknie "play" na forum i już jest. Jak czegoś takiego nie ma to zostaje wrzuta.

To wszystko bardzo ładnie, ale ja nie muszę go po additionalach oceniać, wystarczą mi trzy score'y: "Steamboy" "Transformers" "Transformers 2: Revenge of the Fallen", aby móc docenić Jablonsky'ego.Napisał np. z HGW "Overture" z Armageddonu (lub Prologue - różne nazwy). Napisał także kawałek Woad To Ruin i wiele wiele innych
Jablonsky napisał z HGW "Overture" z "Armageddonu" hm. A czy to HGW, nie odkrył przypadkowo Steve'a, że się tak wyrażę?
Słabo jakoś kojarzę tę piosenkęMarek faktycznie trochę przesadził, bo jeszcze otwierająca album piosenka daje się miło słuchać od początku do końca.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Tak, to on odkryłA czy to HGW, nie odkrył przypadkowo Steve'a, że się tak wyrażę?

Też o tym myślałem, ale skoro robimy ten konkurs "jaka to melodia" to nie widzę w tym nic złego.Brzmi ciekawie Ja tam się nie znam, ale czy nie obawiasz się jakiś problemów jeżeli chodzi o prawa autorskie i upublicznianie muzyki?
King Arthur jest moim zdaniem świetnyGdyż ogólnie dość słabo znam "King Arthur", gdyż jakoś nie za bardzo przepadam za tym soundtrackiem. Ma kilka dobrych momentów, ale jakoś nie za bardzo chce mi się do niego wracać

Zobaczymy. Troszkę przypomina mi to stężenie. Ile jest cukru w cukrze, ile jest alkoholu w alkoholu etc.Mam tylko nadzieję, że przy "Inception" jednak będzie więcej Hansa w muzyce
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Spodziewałem się takiej odpowiedzi, gdyż oczywiście łatwiej takiego "Sherlocka Holmesa" podać niż "The Thin Red Line" , "Gladiatora" czy "Black Hawk Down". Ale tak dla informacji to np. jeden utwór z "Sherlocka" naprawdę mi się podoba. Np. ten 18 minutowy kawałek słuchałem wczoraj z 5 jak nie 6 razy pod rząd.Sherlock np. Wink
Źle mnie zrozumiałeś. Ja nie widzę w tym nic złego, ale zastanawiam się czy uda Ci się wszystkie te pliki, nawet króciutkie fragmenty w sieci udostępnić. W konkursie "Jaka to melodia" już nie raz zagadki nie mogłem zapodać, gdyż ponoć naruszyłem prawa autorskie mimo posiadania płyty. A np. moja kompilacja na youtube "Top 10 Choir Themes" też musiała zostać zmieniona, gdyż nie mogłem załączyć 20 sekundowego fragmentu "Double Trouble".Też o tym myślałem, ale skoro robimy ten konkurs "jaka to melodia" to nie widzę w tym nic złego.
Dokładnie coś mi się tak wydawałoCytat:
A czy to HGW, nie odkrył przypadkowo Steve'a, że się tak wyrażę?
Tak, to on odkrył Smile

Ja akurat za "King Arthur" mniej przepadam. W końcu nie każdy score Zimmera musi mi się podobaćKing Arthur jest moim zdaniem świetny Smile Ciekawostka: sporą część muzyki napisał Morris, którego zresztą obaj lubimy, prawda? ^^

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Może. Ale ma też zdecydowanie lepsze rzeczy w dorobku, których jest tyle, że na palcach u wszystkich rąk i nóg nie wymienię. HoughKoper pisze:Toż Zimmer gorsze rzeczy ma w dorobku.

I nie róbcie też ze mnie już takiego fanatyka. A to, że muzyka paru innych kompozytorów podoba się bardziej od innych, toż to rzecz normalna i Wy też, tak sądzę, macie. Tylko nie wylatujcie tutaj od razu z Badeltem i Streitenfeldem.
Ale akurat w uwielbianiu Zimmera i Williamsa nie widzę nic złego, ani wstydliwego. Tak samo jak nie widzę nic złego, ani wstydliwego w lubieniu muzyki MV/RCP. Tak samo jak nie widzę nic złego, ani wstydliwego w lubieniu chociażby muzyki do "Transformerów".
Gusta i guściki, a w sumie też im bardziej krytykujecie i wyśmiewance tym bardziej czuję utwierdzony w moich przekonaniach.

Ostatnio zmieniony czw gru 31, 2009 01:10 am przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
To dajcie sobie teraz pyska i idźcie na wódkę.Wawrzyniec pisze:Sam jestem w szoku
Ale cieszę się, gdyż jest to taki miły akcencik na zakończenie roku
![]()

Jak niby ma być szczęśliwy skoro "goldu/silvera" już się nie pisze, tylko jakiś crap?A właśnie: Wszystkim lubiącym i nie lubiącym MV/RCP Szczęśliwego Nowego Roku![]()