Media Ventures/Remote Control - przemyślenia

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
bladerunner

#91 Post autor: bladerunner » pn gru 28, 2009 17:47 pm

boże marek nie wiesz co piszesz

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#92 Post autor: Ele » pn gru 28, 2009 19:21 pm

Marek Łach pisze:
Ele pisze:Napisał także kawałek Woad To Ruin
Poważnie to napisał? LOL, to jedyny kawałek z Artura, który jestem w stanie wysłuchac do końca :wink:
Nie całość, pierwsze kilka minut. Razem z Rupertem, który odpowiada za chóry przez cały score.
boże marek nie wiesz co piszesz
Też prawda :) To świetny score.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#93 Post autor: Koper » pn gru 28, 2009 21:55 pm

Marek faktycznie trochę przesadził, bo jeszcze otwierająca album piosenka daje się miło słuchać od początku do końca. ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#94 Post autor: Wawrzyniec » wt gru 29, 2009 21:34 pm

Zamierzam zrobić taki mega topic ze wszystkimi utworami zrobionymi przez "padawanów" w znanych score-ach. Chciałbym także dawać przykłady, tak więc jaki serwis do uploadu muzyki polecacie? Najlepiej coś co się kliknie "play" na forum i już jest. Jak czegoś takiego nie ma to zostaje wrzuta.
Brzmi ciekawie :) Ja tam się nie znam, ale czy nie obawiasz się jakiś problemów jeżeli chodzi o prawa autorskie i upublicznianie muzyki?
Napisał np. z HGW "Overture" z Armageddonu (lub Prologue - różne nazwy). Napisał także kawałek Woad To Ruin i wiele wiele innych
To wszystko bardzo ładnie, ale ja nie muszę go po additionalach oceniać, wystarczą mi trzy score'y: "Steamboy" "Transformers" "Transformers 2: Revenge of the Fallen", aby móc docenić Jablonsky'ego.
Jablonsky napisał z HGW "Overture" z "Armageddonu" hm. A czy to HGW, nie odkrył przypadkowo Steve'a, że się tak wyrażę?
Marek faktycznie trochę przesadził, bo jeszcze otwierająca album piosenka daje się miło słuchać od początku do końca.
Słabo jakoś kojarzę tę piosenkę :roll: Gdyż ogólnie dość słabo znam "King Arthur", gdyż jakoś nie za bardzo przepadam za tym soundtrackiem. Ma kilka dobrych momentów, ale jakoś nie za bardzo chce mi się do niego wracać. Nie to co inne soundtracki Zimmera :P :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#95 Post autor: Adam » wt gru 29, 2009 22:55 pm

Wawrzyniec pisze:Nie to co inne soundtracki Zimmera :P :wink:
Sherlock np. ;-)

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#96 Post autor: Ele » śr gru 30, 2009 13:26 pm

A czy to HGW, nie odkrył przypadkowo Steve'a, że się tak wyrażę?
Tak, to on odkrył :)
Brzmi ciekawie Ja tam się nie znam, ale czy nie obawiasz się jakiś problemów jeżeli chodzi o prawa autorskie i upublicznianie muzyki?
Też o tym myślałem, ale skoro robimy ten konkurs "jaka to melodia" to nie widzę w tym nic złego.
Gdyż ogólnie dość słabo znam "King Arthur", gdyż jakoś nie za bardzo przepadam za tym soundtrackiem. Ma kilka dobrych momentów, ale jakoś nie za bardzo chce mi się do niego wracać
King Arthur jest moim zdaniem świetny :) Ciekawostka: sporą część muzyki napisał Morris, którego zresztą obaj lubimy, prawda? ^^
Mam tylko nadzieję, że przy "Inception" jednak będzie więcej Hansa w muzyce
Zobaczymy. Troszkę przypomina mi to stężenie. Ile jest cukru w cukrze, ile jest alkoholu w alkoholu etc.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#97 Post autor: Wawrzyniec » śr gru 30, 2009 14:27 pm

Sherlock np. Wink
Spodziewałem się takiej odpowiedzi, gdyż oczywiście łatwiej takiego "Sherlocka Holmesa" podać niż "The Thin Red Line" , "Gladiatora" czy "Black Hawk Down". Ale tak dla informacji to np. jeden utwór z "Sherlocka" naprawdę mi się podoba. Np. ten 18 minutowy kawałek słuchałem wczoraj z 5 jak nie 6 razy pod rząd.
Też o tym myślałem, ale skoro robimy ten konkurs "jaka to melodia" to nie widzę w tym nic złego.
Źle mnie zrozumiałeś. Ja nie widzę w tym nic złego, ale zastanawiam się czy uda Ci się wszystkie te pliki, nawet króciutkie fragmenty w sieci udostępnić. W konkursie "Jaka to melodia" już nie raz zagadki nie mogłem zapodać, gdyż ponoć naruszyłem prawa autorskie mimo posiadania płyty. A np. moja kompilacja na youtube "Top 10 Choir Themes" też musiała zostać zmieniona, gdyż nie mogłem załączyć 20 sekundowego fragmentu "Double Trouble".
Cytat:
A czy to HGW, nie odkrył przypadkowo Steve'a, że się tak wyrażę?

Tak, to on odkrył Smile
Dokładnie coś mi się tak wydawało :) Mam tylko nadzieję, że Steve nie pójdzie tę samą drogą co HGW i nie zacznie się bawić w jakieś elektroniczne eksperymenty. Chociaż w "The Island" pokazał, że bawić się z elektroniką lubi. Zresztą i w "Tranach 2" słychać więcej zabawy elektroniką w niż w jedynce. Ale muszę przyznać, że o ile kiedyś kawałka "The Fallen" nie lubiłem, tak teraz często go sobie puszczam i naprawdę mi się podoba, mimo że ma coś z "Tia Dalma" z "PotC 2".
King Arthur jest moim zdaniem świetny Smile Ciekawostka: sporą część muzyki napisał Morris, którego zresztą obaj lubimy, prawda? ^^
Ja akurat za "King Arthur" mniej przepadam. W końcu nie każdy score Zimmera musi mi się podobać :) A co do Trevora Morrisa to ja jak najbardziej go lubię i cenię :P Dobry kompozytor, szkoda tylko, że muzyka do "Moonlight" nie została wydana:/

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#98 Post autor: Koper » śr gru 30, 2009 17:10 pm

Wawrzyniec pisze:W końcu nie każdy score Zimmera musi mi się podobać :)
POWAŻNIE???? :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#99 Post autor: Adam » śr gru 30, 2009 23:12 pm

Koper pisze:
Wawrzyniec pisze:W końcu nie każdy score Zimmera musi mi się podobać :)
POWAŻNIE???? :D
Nie no Wawrzyńcowi się chyba Nowy Rok udzielił :lol: Też mam szok :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#100 Post autor: Koper » czw gru 31, 2009 00:54 am

Taa... ale że akurat "Król Artur"? :) Toż Zimmer gorsze rzeczy ma w dorobku.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#101 Post autor: Wawrzyniec » czw gru 31, 2009 01:03 am

Koper pisze:Toż Zimmer gorsze rzeczy ma w dorobku.
Może. Ale ma też zdecydowanie lepsze rzeczy w dorobku, których jest tyle, że na palcach u wszystkich rąk i nóg nie wymienię. Hough :P

I nie róbcie też ze mnie już takiego fanatyka. A to, że muzyka paru innych kompozytorów podoba się bardziej od innych, toż to rzecz normalna i Wy też, tak sądzę, macie. Tylko nie wylatujcie tutaj od razu z Badeltem i Streitenfeldem.
Ale akurat w uwielbianiu Zimmera i Williamsa nie widzę nic złego, ani wstydliwego. Tak samo jak nie widzę nic złego, ani wstydliwego w lubieniu muzyki MV/RCP. Tak samo jak nie widzę nic złego, ani wstydliwego w lubieniu chociażby muzyki do "Transformerów".
Gusta i guściki, a w sumie też im bardziej krytykujecie i wyśmiewance tym bardziej czuję utwierdzony w moich przekonaniach. :) :wink:
Ostatnio zmieniony czw gru 31, 2009 01:10 am przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#102 Post autor: Koper » czw gru 31, 2009 01:05 am

Wawrzyniec pisze:Może. Ale ma też zdecydowanie lepsze rzeczy w dorobku
No i popatrz. Nawet i w kwestii Zimmera wreszcie się w czymś zgadzamy. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#103 Post autor: Wawrzyniec » czw gru 31, 2009 18:51 pm

Koper pisze:No i popatrz. Nawet i w kwestii Zimmera wreszcie się w czymś zgadzamy. :)
:shock: Sam jestem w szoku :wink: Ale cieszę się, gdyż jest to taki miły akcencik na zakończenie roku :wink: A właśnie: Wszystkim lubiącym i nie lubiącym MV/RCP Szczęśliwego Nowego Roku :!: :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#104 Post autor: Bucholc Krok » czw gru 31, 2009 20:01 pm

Wawrzyniec pisze: :shock: Sam jestem w szoku :wink: Ale cieszę się, gdyż jest to taki miły akcencik na zakończenie roku :wink:
To dajcie sobie teraz pyska i idźcie na wódkę. :P
A właśnie: Wszystkim lubiącym i nie lubiącym MV/RCP Szczęśliwego Nowego Roku :!: :D
Jak niby ma być szczęśliwy skoro "goldu/silvera" już się nie pisze, tylko jakiś crap? ;):D

bladerunner

#105 Post autor: bladerunner » czw gru 31, 2009 22:33 pm

Wszystkiego najlepszego !!! wam życzy bladerunner20 proste życzenia jak według wielu muzykomanów na forum tym muzyka zimmera :P

ODPOWIEDZ