http://img7.imageshack.us/img7/2592/mv5 ... v5bml5.jpg
Super 8 - Michael Giacchino
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Re: Super 8 - Michael Giacchino
Rzeczywiście jest tam Gjaczin. 
Gdyby nie te problemy, które mam z finałem, finał oceniałbym pewnie na 5/5.
Ale nie ukrywam, że może moja opinia z czasem złagodnieje, bo na razie piszę na gorąco po seansie i może pod wpływem innych opinii jednak zmienię zdanie. Sama muzyka oczywiście zasługuje na pełną czwórkę i pewnie tyle też dam albumowi. 
Noo muzyka akcji momentami jest naprawdę fajna, szkoda że czasami przygłuszały ją SFX-y.Mystery Man pisze:Wojskowy motyw dawał radę, choć mi się chciało nucić MOH'aTen motyw zagrożenia/potwora/kostek (grał na końcu przy logu Universala) też konkretny. Ogólnie wiele tracków będzie ładnie wciskało w fotelik, ten podczas ewakuacji, ataku na autobus, ucieczki córki przed ojcem, czy przed potworem w podziemiach, już się zaczynam obawiać o moje narządy słuchowe
![]()
Całości.A to ocena całości czy tylko finału? Czyżby te 5%, tak mocno zaważyło na 95% "bardzo dobrej" muzyki![]()
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale była wyprawa
Ale było warto, świetnie się w kinie bawiłem i czułem naprawdę magię, której ostatnio tak często filmom brak
Oczywiście film mnie nie zmiażdżył, ale naprawdę bardzo dobra rozrywka i oby więcej takich filmów.
Za to co do muzyki to nie rozumiem zarzutu Marku
Inaczej chyba pojmujemy rolę muzyki w filmie. W tej właśnie scenie po raz pierwszy muzyka wybiła mi się tak ładnie na pierwszy plan, że powiedziałem w głębi duszy: "Wow, ale dlaczego dopiero teraz?". Muzyka bardzo dobrze budowała klimat i ogólnie idealnie łączyła się z obrazem, ale jednak liczyłem na jakiś temat przewodni, który będzie się choć symbolicznie przewijał w filmie. I trochę głupio, że na napisy końcowe Abrams dał piosenkę. Gdyż ja chciałby bardzo inspirować się Spielbergiem i "E.T." to poprosiłby Giacchino o jakąś ładną aranżację głównego motywu na pianino
Ale ogólnie 4 jestem gotowy tej muzyce wystawić, z tego co słyszałem w filmie.
4/5
Oczywiście film mnie nie zmiażdżył, ale naprawdę bardzo dobra rozrywka i oby więcej takich filmów.
Za to co do muzyki to nie rozumiem zarzutu Marku
Ale ogólnie 4 jestem gotowy tej muzyce wystawić, z tego co słyszałem w filmie.
4/5
#WinaHansa #IStandByDaenerys
A mi się to na dłuższą metę podobało, zresztą Marek dobrze to określił:Wow, ale dlaczego dopiero teraz?
"Podoba mi się to, że Michael bardzo rozsądnie dawkuje muzykę, nie ma jej za dużo, spotting jest znakomity, w ogóle bardzo ładnie się wszystko tutaj rozwija - nie dostajemy na wstępie wszystkich atutów, tylko muzyka ewoluuje i po williamsowsku nabiera kształtów, im bliższy jest finał"
Obu tematów Giacchino używa bardzo ostrożnie i aranżuje je w delikatny, leniwy wręcz sposób, już od czasu pojawienia się loga Amblin (magiczny moment), podczas powrotu do domu, jazdy rowerem, zabawy w zombie, wizyty na cmentarzu, oglądania filmu z dzieciństwa, by wreszcie zrobić to na co przygotowywał nas przez cały film, pozwolić rozbrzmieć im w pełnej krasie w finale.
No to to lipa, najpierw Cars 2, teraz Super 8, ale pomysł z wyemitowaniem tego filmu co kręciły dzieciaki był świetny i jakoś mogę wybaczyć brak tej muzykiI trochę głupio, że na napisy końcowe Abrams dał piosenkę.
A co, 12 lipiec już nieaktualny?Myster jak tam płyta?chodzą słuchy że znów delayed
BzduraAdam Krysiński pisze:do 12 lipca to już kurz opadnie po tym filmie
I to się nazywa recka - spoko tekst i nic tylko przytaknąć
http://www.film.org.pl/prace/super_8.html
http://www.film.org.pl/prace/super_8.html
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Przecież to fanboj Mefisto pisał 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Jakby nie była jego to bym chyba jej tu nie dawałAdam Krysiński pisze:Myster FAILprzecie to recka Mefiego