http://www.youtube.com/watch?v=IVTYKReB1GM
Wyczekiwane score'y
Re: Wyczekiwane score'y
To posłuchaj tematu przewodniego, jeden z moich ulubionych Hansowych kawałków, kiedyś miałem fioła na punkcie tej melodii
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
najlepsza piracka muza Zimmera 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
W każdym razie bardziej to pirackie niż POTC. 
Po obejrzeniu zwiastunów mam już dość małp w CGI. O ile w pierwszych teaserach komputerowy superszympans wyglądał intrygująco, o tyle w pełnym zwiastunie w niektórych scenach jego nienaturalność aż bije po oczach. Film pewnie będzie więc kupą i do pięt nie sięgnie klasykowi z Hestonem, a i Doyle nie sądzę by napisał score w 1/3 tak dobry, jak Jerry'ego, ale w sumie ten rok póki co ma całkiem udany, więc może źle nie będzie. No ale jak mu w temp-tracku popodkładają Incepcję, Iron Mana i TDK to znów nie będzie na czym ucha zawiesić.Mystery Man pisze:A co niby miało być? Plota, tak samo jak z Powellem czy Giacchino przy Kapitanie.Adam Krysiński pisze:ciekawe co z RabinemMystery Man pisze:Varese wyda "Rise Of The Planet Of The Apes" Doyle'a
http://www.varesesarabande.com/servlet/ ... net/Detail
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Zwiastun marny i sztuczny, no ale chyba nikt po takim tytule fajerwerków się nie spodziewał, ogólnie kiepski pomysł na film.
swoją droga ostatnie rozkręcenie kariery Doyla jest spektakularne.. same duże blockbustery do których nigdy nie pisał.. musiał wydać dużo kasy na pr-owców bo wyskoczył jak z choinki przez ostatni rok.. projekt za projektem.
NO CD = NO SALE
Do dużych filmów już pisywał, Harry Potter, Eragon, ale ostatnio coraz więcej tych tytułów, a już za rok Brave! Zresztą do filmów tych trafia głównie przez przyjaciół, Potter/Newell, Thor/Branagh, a w Brave bankowo znalazł się przez Emme Thompson. Myślę, że gdyby nie był rozbity między 3 miejsca pracy, Francja, Wlk. Brytania, Hollywood, to to ostatnie przez całą swoją karierę mocniej by zawojował.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Czyżby Doyle jednak się nie skończył? 
nie ukrywajmy że rok temu był skończonyMarek Łach pisze:Czyżby Doyle jednak się nie skończył?
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I to jest właśnie co mnie od... Zaraz od kiedy ja się udzielam? O cholera to już 3 lataAdam Krysiński pisze:nie ukrywajmy że rok temu był skończonyMarek Łach pisze:Czyżby Doyle jednak się nie skończył?obudził się ostatnimi miesiącami
To jest to co mnie już od 3 lat wnerwia
Pamiętam, że ja zaczynałem forumowe przygody, to modne było jechanie po Hornerze z przewodnim sloganem "Horner się skończył na Kill'em All". A potem przyszedł "Avatar" , "Karate Kid", w tym roku "Cristiada" i chyba "The Song of Names" i jedyne co się skończyło to te teksty, gdyż Horner się nie skończył i jest wręcz jedynym kompozytorem, który jest w stanie zainteresować Babucha
Thomas Newman "emeryt" to wiadomo, Doyle też miał być skończony i co skomponuje do animacji Pixara.
Tak samo nie rozumiem czerpania satysfakcji, jak znany kompozytor napisze złą muzyką? I od razu prorokowanie z tego powodu, wypalenia się, "skończenia" itd. Fakt nie jest to rok ani Howarda, ani Zimmera, ale ja jestem spokojny co do ich dalszych muzycznych projektów. Ale nie uwłaczając niektórym sprawia przyjemność jak znanemu nazwisku coś nie wyjdzie. Najmocniej przepraszam za określenie, ale to takie trochę polskie, czerpanie satysfakcji, jak ktoś znany i do tego z kasą poniesie porażkę
OK, trochę się rozpisałem. Jak kogoś uraziłem, to najmocniej przepraszam
Dziękuję za uwagę.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
OK, trochę się rozpisałem. Jak kogoś uraziłem, to najmocniej przepraszam
trochę się rozpisałem. Jak kogoś uraziłem, to najmocniej przepraszam
Jak kogoś uraziłem, to najmocniej przepraszam
najmocniej przepraszam

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Wawrzyniec jak zawsze dyplomatycznie pojechał po Desplacie.
Jak już mowa o nowym Hornerze, premiera znana?
Jak już mowa o nowym Hornerze, premiera znana?
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
Film jest na etapie postprodukcji. Reżyser zapowiadał, że film trafi do kin pod koniec roku, ale konkretnej daty jeszcze nie ma.Jak już mowa o nowym Hornerze, premiera znana?
Mamy za to wysyp dużych i ciekawych projektów u Elfmana. Skomponuje do dwóch filmów Burtona, Frankenweenie i Dark Shadows, ale to już było wiadomo. Do tego dochodzi "Oz: The Great and Powerful", czyli wielki powrót do Sama Raimi'ego, "MiB III" oraz Hunger Games (Igrzyska śmierci).