"Wielcy symfonicy" w muzyce filmowej
Re: "Wielcy symfonicy" w muzyce filmowej
Jones jest.
Iwashiro faktycznie fail - kajam się.
Schifrina nie ma? Jeśli tak to kolejny fail.
Ale Dun jakoś niespecjalnie mi się widzi.
Iwashiro faktycznie fail - kajam się.
Schifrina nie ma? Jeśli tak to kolejny fail.
Ale Dun jakoś niespecjalnie mi się widzi.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tan Dun też nie jakoś mi specjalnie pasuje. Może za mało znam jego filmografię, ale jakoś jego score'y nie chcą mi się zaklasyfikować jako takie klasycznie symfoniczne. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Panowie, ale temat miał być o wielkich symfonikach a nie o kompozytorach piszących ogólnie na orkiestrę
W ten sposób lista ta nie będzie miała dużego sensu
Nie wiem czy to ma sens, jak trzeba będzie dopisywać każdego kogo popadnie.
Tan Dun - w ogóle nie traktuję go jako kompozytora stricte-filmowego. Tu się zgodzę z Adamem, że jego twórczość klasyczna jest zupełnie nie jadalna. Słuchałem jakiegoś jego koncertu na gitarę bodajże - to było straszne...
Mefisto ->> ja pojechałem fanbojstwem może trochę z Armstrongiem a Ty z Newmanem również, więc jesteśmy kwita
Dziś zupdate'uje listę.

Tan Dun - w ogóle nie traktuję go jako kompozytora stricte-filmowego. Tu się zgodzę z Adamem, że jego twórczość klasyczna jest zupełnie nie jadalna. Słuchałem jakiegoś jego koncertu na gitarę bodajże - to było straszne...
Mefisto ->> ja pojechałem fanbojstwem może trochę z Armstrongiem a Ty z Newmanem również, więc jesteśmy kwita

Dziś zupdate'uje listę.

- misiek-st
- Parkingowy przed studiem nagrań
- Kontakt:
Mam tylko jedno pytanie: GDZIE JEST BASIL
Bez Basila całą tą listę można zwinąć w rulon i wsadzić tak głęboko, że wyjdzie przełykiem 

My tylko o żyjących i dziś komponujących rozprawiamymisiek-st pisze:Mam tylko jedno pytanie: GDZIE JEST BASILBez Basila całą tą listę można zwinąć w rulon i wsadzić tak głęboko, że wyjdzie przełykiem

- misiek-st
- Parkingowy przed studiem nagrań
- Kontakt:
Basil wiecznie żywyMystery Man pisze:My tylko o żyjących i dziś komponujących rozprawiamymisiek-st pisze:Mam tylko jedno pytanie: GDZIE JEST BASILBez Basila całą tą listę można zwinąć w rulon i wsadzić tak głęboko, że wyjdzie przełykiem

epic fail miśkaMystery Man pisze:My tylko o żyjących i dziś komponujących rozprawiamymisiek-st pisze:Mam tylko jedno pytanie: GDZIE JEST BASILBez Basila całą tą listę można zwinąć w rulon i wsadzić tak głęboko, że wyjdzie przełykiem

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tak sobie nie dawno przypomniałem te dwa filmiki z pamiętnego koncertu, który mnie potwierdza w przekonaniu, że za jakiś czas i John Powell ma szansę dołączyć do "WIELKICH SYMFONIKÓW":
http://www.youtube.com/watch?v=o1VZ_DZl0nw
http://www.youtube.com/watch?v=soUcux5_ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=o1VZ_DZl0nw
http://www.youtube.com/watch?v=soUcux5_ ... re=related
biorąc pod uwagę że to robiło z 10 orkiestratorów to owszem 

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jeszcze ciągniecie ten temat? Pierwszy z brzegu kompozytor hiszpański to wielki symfonik, kurna, nasz Dębski to mega geniusz wielki symfonik jak się to porówna z co niektórymi Srajfeldami. Zatem w filmówce symfoników od groma i jeszcze swoje piszą, niekoniecznie w holyłudzie.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Ten temat stracił swój cel jak ludzie zaczęli dorzucać każdego, kto pisze na orkiestrę...

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
no właśnie 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Czyli w takim razie należy zakończyć ten temat ze smutną końcową tezę, że nie wielu mamy w dzisiejszych czasach Wielkich Symfoników w Muzyce Filmowej?
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Chyba raczej, że jest ich od ch.. i trochę, o ile nie szukamy wśród kierowców ZimmeraWawrzyniec pisze:Czyli w takim razie należy zakończyć ten temat ze smutną końcową tezę, że nie wielu mamy w dzisiejszych czasach Wielkich Symfoników w Muzyce Filmowej?