Hans Zimmer - Sherlock Holmes

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#151 Post autor: Ele » śr gru 23, 2009 22:24 pm

Ja też jestem fanem Hansa, ale tego score-a nie lubię. Na trójkę zasługuje MW2, może nawet Xmen, ale nie to.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#152 Post autor: Wawrzyniec » śr gru 23, 2009 22:38 pm

A my z Wawrzyńcem sobie zamówimy ten score prawda ?
Sam nie wiem :? Gdybym był bogaty i nie miał żadnych innych starszych sore'ów na których mi zależy to pewnie bym kupił. Ale ostatnio dość się wykosztowałem, a i parę zakupów w planie, więc chyba jednak "Sherlocka Holmesa" sobie odpuszczę i poczekam na duet Zimmer/Nolan :D
Na ten score to na pewno ja i bladerunner20 i Ele więcej niż czekamy
:D :wink: A co niektórzy to pewnie czekają, aby znowu Zimmera na czymś przyłapać i coś mu wypomnieć :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#153 Post autor: Koper » śr gru 23, 2009 23:05 pm

Ja tylko czekam by wypomnieć coś Nolanowi... "Miałeś cieciu Julyana..." :P;)

bladerunner

#154 Post autor: bladerunner » śr gru 23, 2009 23:14 pm

O jak :). Mi się Sherlock podoba, jest na prawdę oryginalnie i jak Pana Pawła Stroińskiego nie popieram tak teraz uważam, że dostrzegł tym scorze to co ja.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#155 Post autor: Wawrzyniec » śr gru 23, 2009 23:42 pm

Ja tylko czekam by wypomnieć coś Nolanowi... "Miałeś cieciu Julyana..."
Ten argument to już zupełnie do mnie nie przemawia i trudno mi go zrozumieć :shock: Zresztą chyba nie tylko mnie. Może i David Julyan to ambitny kompozytor, ale nie pamiętam jakie ostatnie score'y mnie tak strasznie umęczyły i znudziły jak te Julyana. A "Prestige" to nawet nie dałem rady cały przesłuchać.
Mi się Sherlock podoba, jest na prawdę oryginalnie i jak Pana Pawła Stroińskiego nie popieram tak teraz uważam, że dostrzegł tym scorze to co ja.
Szkoda tylko, że to nie on będzie pisał recenzję :P :wink: Nie uwłaczając Babuchowi oczywiście, chociaż może jeden "zjechany" Zimmer na rok wystarczy :wink: :P

bladerunner

#156 Post autor: bladerunner » śr gru 23, 2009 23:48 pm

no dobrze, ale podajcie przykłady chociaż konkretne argumenty czemu się ten score wam nie podoba. Możecie podać nazwy utworów i wyjaśnić . Jak będzie ten score oceniony na 2 to się załamię i stwierdzę, że nie mam gustu totalnie .:)

Awatar użytkownika
Ele

#157 Post autor: Ele » czw gru 24, 2009 15:14 pm

Jak najbardziej! To będzie coś :D

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#158 Post autor: Koper » czw gru 24, 2009 15:25 pm

Wawrzyniec pisze:Ten argument to już zupełnie do mnie nie przemawia i trudno mi go zrozumieć :shock: Zresztą chyba nie tylko mnie. Może i David Julyan to ambitny kompozytor, ale nie pamiętam jakie ostatnie score'y mnie tak strasznie umęczyły i znudziły jak te Julyana. A "Prestige" to nawet nie dałem rady cały przesłuchać.
Owszem, na albumach to ściana dźwięku, ale Zimmer ze swoim TDK męczy mnie niewiele mniej. Za to jak świetnie Julyan działa w filmach. A przy tym jak potrafi się orkiestrą posługiwać. Jeden muzyczny finał "Zejścia" (to nie film Nolana, ale jednak Julyan) jest dla mnie więcej wart niż wszystko co w tym roku napisał Hans. :P
Wawrzyniec pisze:Szkoda tylko, że to nie on będzie pisał recenzję :P :wink: Nie uwłaczając Babuchowi oczywiście, chociaż może jeden "zjechany" Zimmer na rok wystarczy :wink: :P
My też żałujemy, że Paweł nie pisze recenzji, ale tempo porównywalne z kręceniem filmów przez Malicka to za dużo jak na nasze nerwy i fuchę pisania Zimmera przejął Babuch. ;):D

Awatar użytkownika
Ele

#159 Post autor: Ele » czw gru 24, 2009 15:51 pm

Może na razie zakopmy topór wojenny i cieszmy się świętami. Na podgrzanie świątecznej atmosfery zapodam taki kawałek:

http://matmen123.wrzuta.pl/audio/aH4lyL ... ight_bonus

To nie żadna zagadka. Mam nadzieję że "elicie" się spodobał :) Wesołych Świąt.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#160 Post autor: Marek Łach » czw gru 24, 2009 15:59 pm

A ja życzę wszystkim, żeby Hans do Inception napisał tak wypasiony score, że nawet ja z Koprem uznamy go za najlepszy soundtrack 2010 roku :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#161 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 25, 2009 15:25 pm

Marek Łach pisze:A ja życzę wszystkim, żeby Hans do Inception napisał tak wypasiony score, że nawet ja z Koprem uznamy go za najlepszy soundtrack 2010 roku :wink:
To bardzo ładne życzenia tylko boję się, że jak ta muzyka się Tobie i Koperowi spodoba, to nam się nie spodoba :P Gdyż My (patrz Wawrzyniec, bladerunner20, Ele) nie mielibyśmy nic, gdyby muzyka miała w sobie coś w stylu "The Dark Knight", a Wy tego stylu nie lubicie.

Awatar użytkownika
Ele

#162 Post autor: Ele » pt gru 25, 2009 20:03 pm

nie mielibyśmy nic, gdyby muzyka miała w sobie coś w stylu "The Dark Knight"
Ba, właśnie ten score ma tak wyglądać! :D

bladerunner

#163 Post autor: bladerunner » sob gru 26, 2009 02:14 am

a Co do mrocznego rycerza dostałem odpowiedź w merlinie ponownie będą mieli dopiero 18 stycznia . a z gigantu nadal milczą . Nigdzie go nie mogę dostać już ?:)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#164 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 26, 2009 18:19 pm

bladerunner20 pisze:Nigdzie go nie mogę dostać już ?:)
A zwykłe sklepy :?

bladerunner

#165 Post autor: bladerunner » ndz gru 27, 2009 14:13 pm

nic nie ma widocznie tak nikt nie lubi mrocznego nietoperka, że już wszyscy wykupili. :) zamówilem na gigancie ostatnią sztukę ma ktoś jakieś doświadczenia z tym sklepem ? jak zabezpieczają przesyłki ? Jak z czasem ?

Wurger żyjesz w ogóle ?:)

ODPOWIEDZ