THE TREE OF LIFE - ALEXANDRE DESPLAT
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: THE TREE OF LIFE - ALEXANDRE DESPLAT
Podejrzewam, że data premiery się 'wyklaruje' wkrótce, jako że dystrybutorzy wrócili z Cannes a Złota Palma też robi swoje i pewnie dzięki temu film zawita do nas dużo prędzej.Mystery Man pisze:Taki i ja miałem zamiar, ale po dacie polskiej premiery nie ma ani śladu, a czekać z odsłuchem do nie wiadomo dokąd mi się po prostu nie chciało.

Zwycięzca z poprzedniego roku się jeszcze nie doczekałTomek pisze:Podejrzewam, że data premiery się 'wyklaruje' wkrótce, jako że dystrybutorzy wrócili z Cannes a Złota Palma też robi swoje i pewnie dzięki temu film zawita do nas dużo prędzej.

Wstyd, żeby taki mega-hit z Tajlandii nie znalazł w Polsce dystrybutora... 

"Wujek Bonmee" ma dystrybutora kinowego w Polsce. Jest nim AP Manana. Premiera w kinach studyjnych była 21.01.2011. Po za Multikinami, Heliosami i Cinema-City istnieją też maleńkie kina studyjne, które wyświetlają coś zupełnie nie-Hollywoodzkiego. Warto tam też się wybrać i zobaczyć coś ciekawego.Tomek pisze:Wstyd, żeby taki mega-hit z Tajlandii nie znalazł w Polsce dystrybutora...
http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=45747
Chyba ten "Wujek" ma może 1 lub 2 kopie na całą Polską, więc trudno na niego trafić. Warto więc sprawdzać repertuar DKFów, może gdzieś jeszcze pojawi się na pojedyńczym pokazie. W TV wyświetlało to już chyba Ale Kino!.
Sam na tym filmie nie byłem. Trochę wstyd mi się przyznać, że ostatnio w studyjnym byłem ze 2 lata temu na "Pożegnaniu" z muzyką Hisashiego.

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Słucham sobie TToL od paru dni i mogę tylko powiedzieć, że opłacało się czekać. Magiczna ścieżka, która rozciąga się od minimalizmu po fragmenty z pogranicza sonoryzmu (Temptation). Sam album to coś zupełnie nietypowego dla współczesnej filmówki i coś co zdarza się w tym gatunku bardzo rzadko. W tym momencie imho jedyny dla Jane Eyre konkurent do score'u roku (na razie wciąż wolę Marianellego, zobaczymy jak to będzie wyglądać po obejrzeniu obu filmów), i na dodatek album, dzięki któremu rok 2011 wyrasta na sezon wspaniałych ścieżek dramatycznych.
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Na szczęście w tym roku wszyscy głosująMarek Łach pisze:W tym momencie imho jedyny dla Jane Eyre konkurent do score'u roku

Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Kto tak powiedział?Na szczęście w tym roku wszyscy głosują
Poza tym, nie przesłuchałem TToF jeszcze w całości, ale po tych paru utworkach zmierzam ku zgodzeniu się z Markiem i Mysterym.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
I właśnie dlatego tak bardzo mi się podoba. Nie ma w muzyce w filmowej drugiej takiej ścieżki, najbliżej jest tutaj chyba wspomnianego przeze mnie wcześniej Aguirre.Sam album to coś zupełnie nietypowego dla współczesnej filmówki i coś co zdarza się w tym gatunku bardzo rzadko
Emocjonalnie na podobnym wysokim poziomie, ale tematycznością, różnorodnością i oryginalnością (jak na muzykę filmową) Desplat kładzie Marianelliego na łopatkiW tym momencie imho jedyny dla Jane Eyre konkurent do score'u roku

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
TToF?DanielosVK pisze:Poza tym, nie przesłuchałem TToF jeszcze w całości
The Tree of...? Fuck?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Sam nie wiem, ale jakoś skrót TToL słabo brzmi
Ale dobrze, że nie TTLoL 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
TT RS ist vielleicht toll:

Ob aber TToL toll ist weiss ich nocht nicht
Eins ist aber klar und sicher, für viele der Soundtrack zu TToL wird für jede Menge LOL sorgen
Ob es auch mich betrifft? Wer weiss? Mal schauen, mal hören, aber staunen werde ich auf jeden Fall nicht. 

Ob aber TToL toll ist weiss ich nocht nicht

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ja natürlich! Das ist doch Desplat.Wawrzyniec pisze:aber staunen werde ich auf jeden Fall nicht.

Fe.