IV Festiwal Muzyki Filmowej - kto z nas będzie?
Re: IV Festiwal Muzyki Filmowej - kto z nas będzie?
a to trudno powiedzieć dziś, bo Joe rozpierdolił mnie na tyle, że nie pamiętam nic sprzed koncertuTomek pisze:Mówię o Hisaishim.

- karcharoth
- Jestem Żydem
- Lokalizacja: Wrocław, niekiedy Kargowa, ale głównie Planet Armstrong
A skąd przypuszczenie, że byłem napityAdam Krysiński pisze: lepszych fotek niż w relacjach na stronie fmf nie znajdziesz raczej
chyba że moją i Wawrzyńca, albo napitego Radzia

"If our music survives, which I have no doubt it will, then it will because it is good." - Jerry Goldsmith
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Właśnie o foty z meetingu forumowiczów i fanów mi bardziej chodzi.Adam Krysiński pisze:lepszych fotek niż w relacjach na stronie fmf nie znajdziesz raczej
chyba że moją i Wawrzyńca, albo napitego Radzia

- karcharoth
- Jestem Żydem
- Lokalizacja: Wrocław, niekiedy Kargowa, ale głównie Planet Armstrong
Chyba nikt nie robił fotek - przynajmniej grupowych.Marek Łach pisze:Właśnie o foty z meetingu forumowiczów i fanów mi bardziej chodzi.
"If our music survives, which I have no doubt it will, then it will because it is good." - Jerry Goldsmith
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Za duży wydatek. Na koncertach pewnie bym spał. Pojawię się, gdy przyjedzie Kitaro.Koper pisze:A Ty coś się przyczepił. Tylko fotki i fotki... trzeba było przyjechać.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Swój człowiek!Bucholc pisze:Pojawię się, gdy przyjedzie Kitaro.

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
W Twoim wieku to i nie dziwota...Bucholc Krok pisze:Na koncertach pewnie bym spał.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Może w przyszłym roku?DanielosVK pisze:Swój człowiek!Bucholc pisze:Pojawię się, gdy przyjedzie Kitaro.

Aleś mi przygadał!Koper pisze:W Twoim wieku to i nie dziwota...

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Kitaro w Polsce, wątpię. :(Bucholc pisze:Może w przyszłym roku?
Fe.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Obama przylatuje, to Kitaro nie przyleci?DanielosVK pisze:Kitaro w Polsce, wątpię.Bucholc pisze:Może w przyszłym roku?

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Przecież byłem na koncercie.Adam Krysiński pisze:Miałem strasznego dygora przed tym koncertem jak to wypadnie, i jak ludzie odbiorą muzę - z wiadomych powodów, emocjonalnego i długiego związania z tą muzyką i jej powstawaniem.. Szkoda że nie było na koncercie kilku zawistnych haterów

A więc to były elementy żydowskieAdam Krysiński pisze:no i usłyszeli 30 minut niepublikowanej muzy z wielu minut świetnej muzy, która na płytę nie weszła (jak utwory z elementami żydowskimi i wokalami Ani Witczak - z 3 sezonu ze scen w getcie),

I tutaj się niestety ani z Tobą, ani z Łukaszem niestety zgodzić nie mogę, gdyż nie był to najlepszy koncert po Hisaishim. Osobiście to lepiej się bawiłem na "Final Fantasy", czy też nawet na nie zawsze nadążającą za tempem orkiestrą przy "Piratach". Nie twierdzę, że to był zły koncert, ale z tymi zachwytami byłbym ostrożny. Sam zauważyłeś, że pomoc aktorów była i w ogóle ten koncert jak i poprzedzające go konferencje był bardziej promocją samego serialu niż muzyki do niego.Adam Krysiński pisze:Wzruszenie np. Nancy Knutsen czy Magdy Różczki - bezcenne. Nie ma co pisać więcej po nieprzespanej nocy - po Hisaishim najlepszy koncert i najdłuższa owacja na fmf, choć pomogli w tym też aktorzy na scenie.
Zresztą wystarczyło się rozejrzeć, aby się przekonać, że na ten koncert zawitała sporo część publiczności, której na Hisaishim, czy poprzednich koncertach raczej nie było. Od nieelegancko, że się wypowiem, średnia wiekowa znacznie pod czas tego koncertu względem poprzednich urosła

A sama muzyka i wykonanie dobre, pomijając może ten chór śpiewający "CZAS HONORU" "CZAS HONORU" "CZAS HONORU", co prawda niektóre kawałki liryczne trochę kiczem zalatywały, ale np. kawałki akcji prezentowały się nad wyraz dobrze. Ogólnie dobra to muzyka i widać, że Chajdecki słucha dobrej muzyki, gdyż słuchając jej łatwo wyczuć wpływy Williamsa, Goldsmitha, Hornera czy Zimmera. A więc posiada ona taki pewny hollywoodzki styl. Tylko mój problem jest taki, że jak mam do wyboru nawet bardzo dobrą imitację dajmy np. Hornera, a oryginalnego Hornera to wiadomo co wybieram. I tak też mam z "Czasem Honoru", które nawet dobrze mi się słuchało na koncercie, ale nie czuję jakiejś wewnętrznej potrzeby zapoznawania się z całą płytą i głębszego poznawania pracy Chajdeckiego.
A niestety trochę zawaliliśmy z naszymi zdjęciami. Widać nie jesteśmy narcyzami

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Jak organizatorzy sypną groszem..DanielosVK pisze:Kitaro w Polsce, wątpię.

Na pogrzeb też przylatywał.Tomasz Goska pisze:Obama przylatuje, to Kitaro nie przyleci?
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Ty miałeś bliżej, a nie przyjechałeś na pogrzeb, więc nie czepiaj sięBucholc Krok pisze:
Na pogrzeb też przylatywał.