Green Lantern - James Newton Howard

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Green Lantern - James Newton Howard

#46 Post autor: Adam » pn maja 23, 2011 10:20 am

klipy mówią wszystko :P nic dobrego nie będzie, co najwyżej mega średniak :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#47 Post autor: Mystery » pn maja 23, 2011 10:33 am

Adam Krysiński pisze:klipy mówią wszystko :P nic dobrego nie będzie, co najwyżej mega średniak :P
Może na 3 się załapie :wink: Ciekaw jestem tylko co na to wszyscy krytykanci Thora :)

Mefisto

#48 Post autor: Mefisto » pn maja 23, 2011 20:05 pm

Mystery Man pisze:Ciekaw jestem tylko co na to wszyscy krytykanci Thora :)
No Thor jest dalej średni.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#49 Post autor: Mystery » pn maja 23, 2011 20:17 pm

Mefisto pisze:
Mystery Man pisze:Ciekaw jestem tylko co na to wszyscy krytykanci Thora :)
No Thor jest dalej średni.
To w takim razie strach się bać jaki będzie "Green Lantern" :wink:

Mefisto

#50 Post autor: Mefisto » pn maja 23, 2011 20:34 pm

Nie wiem - próbek nie słucham z reguły, a film mnie nie interesuje.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#51 Post autor: Mystery » czw cze 09, 2011 11:13 am

Jaka głupota :? Ale muza gra porządnie, przynajmniej "Hal Battles Paralax" będzie dawać czadu:
http://www.youtube.com/watch?v=YdtRAxwU ... r_embedded

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#52 Post autor: Mystery » pn cze 13, 2011 17:14 pm

JNH chyba pozazdrościł Hansowi nowych piratów i sam wysmażył gniota :) Miałem napisać, że Thor i First Class są już parę klas wyżej, ale by oddać ogrom klęski, będę musiał sięgnąć po samego Iron Mana Djawadiego, tak poziom Ramina, jak nie gorzej. Coś strasznego, lwia część to nudny i nieciekawy underscore, a jedyną wartość tematyczną zdaje się stanowić tu fanfara z "First Knighta" :) Już nawet nie rozczarowanie, a porażka sezonu i z pewnością jedna z najsłabszych muzycznych opraw muzycznych komiksów ever, muzyka ogłupiająca, tandetna, niesmaczna. Całościowo zaledwie kilka tracków daje radę, "We're going to fly now" (taki odpowiednik Sons of Odin, choć do jego przebojowości trochę mu jednak brakuje) czy "Hal battles parallax" (porządne action cue), ale jest to zdobyte tak tanimi chwytami, że głowa boli. Za klika ciekawszych momentów, naciągane 2/5, choć, za rozczarowanie jakie ze sobą niesie powinna być jedynka.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#53 Post autor: Koper » pn cze 13, 2011 17:28 pm

DanielosVK pisze:Zapowiada się mega epic. :shock: JNH pozamiata. 8)
Mystery Man pisze:Muzycznie "Green Lantern" zapowiada się na jeden z najciekawszych i największych projektów roku. Liczę, że pobije Airbendera.
:lol:

Widzę, że będzie to trzeba przesłuchać pod kątem gniota roku :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#54 Post autor: Mystery » pn cze 13, 2011 17:31 pm

:mrgreen:

No co, liczyłem na epicki kosmiczny score, a nazwisko kompozytora i projekt tylko taki zapowiadały :wink:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#55 Post autor: DanielosVK » pn cze 13, 2011 17:35 pm

Dżizas, ale rok, najwięksi najbardziej zawodzą. :( Przynajmniej mamy dobre score'y od tych, od których byśmy się nie spodziewali. :)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#56 Post autor: Tomek » pn cze 13, 2011 17:59 pm

Heh, to już od paru dobrych lat tak jest :) Ale i tak najlepsze prace czekają pod koniec roku, a teraz to taki sezon ogórkowo-artystyczny. Czegóż tu żałować, że "Green Lantern" nie ma dobrej muzyki? ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#57 Post autor: Adam » pn cze 13, 2011 17:59 pm

Mystery Man pisze:JNH chyba pozazdrościł Hansowi nowych piratów i sam wysmażył gniota :) Miałem napisać, że Thor i First Class są już parę klas wyżej, ale by oddać ogrom klęski, będę musiał sięgnąć po samego Iron Mana Djawadiego, tak poziom Ramina, jak nie gorzej. Coś strasznego, lwia część to nudny i nieciekawy underscore, a jedyną wartość tematyczną zdaje się stanowić tu fanfara z "First Knighta" :) Już nawet nie rozczarowanie, a porażka sezonu i z pewnością jedna z najsłabszych muzycznych opraw muzycznych komiksów ever, muzyka ogłupiająca, tandetna, niesmaczna. Całościowo zaledwie kilka tracków daje radę, "We're going to fly now" (taki odpowiednik Sons of Odin, choć do jego przebojowości trochę mu jednak brakuje) czy "Hal battles parallax" (porządne action cue), ale jest to zdobyte tak tanimi chwytami, że głowa boli. Za klika ciekawszych momentów, naciągane 2/5, choć, za rozczarowanie jakie ze sobą niesie powinna być jedynka.
kolejny raz wyszło na moje :D podniecają się i hajpują za nazwisko i wychodzi wielka kupa w efekcie 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#58 Post autor: Mystery » pn cze 13, 2011 18:34 pm

Już nie napiszę kto po Kapitanie Ameryce oczekuje najlepszych utworów roku :P

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#59 Post autor: Arthur » pn cze 13, 2011 18:37 pm

Bladerunner pisze:Obecnie jest dla mnie najgorszym kompozytorem w 2011. Po podobno słabym Green Hornet , beznadziejnym Gnomeo and Juliet taki gniot jak woda dla słoni :cry: . Green Latern musi być przynajmniej na miarę Airbendera, żeby dźwignął się z czeluści kompozytorskiego dna.
Najwierniejsi fani JHN ustawili się przed pewnym wejściem chcąc powiedzieć ostatnie słowo na otuchę.
Obrazek
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#60 Post autor: Adam » pn cze 13, 2011 18:37 pm

Mystery Man pisze:Już nie napiszę kto po Kapitanie Ameryce oczekuje najlepszych utworów roku :P
po utworze! a nie że score roku.. ale jak tak dzisiaj się zastanowiłem to po kupie Howarda, Brajan w tym roku ze swoim Fast 5 jako akcyjniakiem roku nie jest zagrożony 8)
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ