Gdzie i jak kupować?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

Re: Gdzie i jak kupować?

#466 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » sob maja 14, 2011 12:08 pm

Sprawdzałem, gdy włożysz do koszyka tytuły łapiące się na promocję i wpiszesz podany kod, to na czerwono pojawia się upust,ale chyba masz rację, z tym partaczami, to nigdy, nic nie wiadomo :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#467 Post autor: Bucholc Krok » ndz maja 15, 2011 10:44 am

No właśnie, bo w tym dziale maja różne płyty i jak zobaczą, że mam w zamówieniu jakiegoś rarytasa za 100$, na którego upust wyniesie 25$ to mogą się rozmyślić. ;)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#468 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » ndz maja 15, 2011 13:14 pm

Kupić coś u nich za 100$ :shock: Trzeba być odważnym. Raz, że chuj znajet w jakim to stanie będzie,a dwa, że jest duża szansa, że nie mają tego na stanie i zaczną dopiero szukać, czy sprowadzać nie wiadomo skąd:lol: Nie spadają frajerzy na drzewo.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#469 Post autor: Bucholc Krok » ndz maja 15, 2011 16:00 pm

W przypadku płyt Varese czy Intrady to raczej mają. Zwłaszcza, że za tyle wystawiają. :) Inna sprawa, że cały czas mają nawalone z opisami. Jak się wejdzie na stronę płyty to jest napisane, że jest "sealed", ale gdy się kliknie na nazwisko kompozytora i pokażą się nam wszystkie dostępne płyty, to się okazuje, że przy tej płycie stoi znaczek "buy used". Śmieszne..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#470 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » ndz maja 15, 2011 16:56 pm

Bucholc Krok pisze:W przypadku płyt Varese czy Intrady to raczej mają.
Ta, mają, właśnie do mojego zamówienia sprowadzają 2 tytuły Varese i zajmuje im to już prawie 2 tygodnie.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#471 Post autor: Bucholc Krok » pn maja 16, 2011 12:27 pm

Bo to nie są wydania limitowane.

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#472 Post autor: Arthur » śr sie 03, 2011 21:41 pm

Mógłby ktoś zrobić listę sklepów gdzie można kupić płyty? Polskie i zagraniczne. I jeszcze prośba, czy Sony ma jakiś swój sklep czy to tylko spółka.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#473 Post autor: bladerunner22 » wt wrz 20, 2011 14:21 pm

masę płyt z amazon.co.uk

no i ciekawa kwestia specjalnie zamówiłem w 2 zamówieniach ;) .

1.4 płyty przyszły totalnie odfoliowane!! mimo, iż nie brałem od sprzedawców
Incepcja, Narnia Arnolda, i Avatar, 1492 .
2.Dwie mocno popękane Potter Desplata i KOH.

Amazon. co. uk Fail, ale i tak będę brał od nich płyty bo mają taniej ..
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#474 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » wt wrz 20, 2011 15:15 pm

To niefart, jeżeli oczywiście, zależało tobie na celafonie. Na szczęście cena rekompensuje te nieociągnięcia :) Już nie pamiętam, jak wyglądały moje zamówienia z Amazon.uk i czy była folia, ale popękanych na pewno nie miałem. Przy zamówieniach od prywatnych sprzedawców( a u takich ostatnio tylko kupuję) wszystko zawsze zgodnie z opisem. Jeden nawet mnie bardzo rozbawił, bo sześć zakupionych u niego pozycji, wysłał w sześciu osobnych przesyłkach. Ot, taka jego fantazja :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#475 Post autor: Bucholc Krok » wt wrz 20, 2011 15:26 pm

bladerunner22 pisze:Amazon. co. uk Fail, ale i tak będę brał od nich płyty bo mają taniej ..
Jak się bierze tanio to trzeba się liczyć, że używane będą sprzedawane jako nowe. A że popękane to nie nowość. Lala też wtrynia na przeceny popękane.
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Jeden nawet mnie bardzo rozbawił, bo sześć zakupionych u niego pozycji, wysłał w sześciu osobnych przesyłkach. Ot, taka jego fantazja :)
Lepiej żeby wysyłali wszystko oddzielnie niż łączyli z własnej inicjatywy różne zamówienia. :)

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#476 Post autor: bladerunner22 » wt wrz 20, 2011 15:37 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:To niefart, jeżeli oczywiście, zależało tobie na celafonie. Na szczęście cena rekompensuje te nieociągnięcia :) Już nie pamiętam, jak wyglądały moje zamówienia z Amazon.uk i czy była folia, ale popękanych na pewno nie miałem. Przy zamówieniach od prywatnych sprzedawców( a u takich ostatnio tylko kupuję) wszystko zawsze zgodnie z opisem. Jeden nawet mnie bardzo rozbawił, bo sześć zakupionych u niego pozycji, wysłał w sześciu osobnych przesyłkach. Ot, taka jego fantazja :)

Celafon jak Celafon, sam bym zerwał, ale najważniejsze, żeby płyta, którą kupuje jako,, nową'' nie miała rys, a te nie mają więc jest ok .

Mają jakieś promocje na wysyłki ? bierzesz tylko z coma ? potrzebuje jednego scoru :) . Więc może byś mi dorzucił coś do koszyka :D .

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#477 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » wt wrz 20, 2011 15:47 pm

Niestety,ale u prywatnych sprzedawców, za każdą zamówioną płytę płacisz tyle samo, żadnych zniżek nie ma. Na szczęście, ceny płyt rekompensują tę niedogodność :) Zamawiam tylko na uk, więc musisz o pomoc poprosić kogoś innego. Co fajnego sobie upatrzyłeś?

Mefisto

#478 Post autor: Mefisto » wt wrz 20, 2011 15:57 pm

jak popękane, to wina poczty lub kuriera równie dobrze może być

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#479 Post autor: bladerunner22 » wt wrz 20, 2011 15:57 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Niestety,ale u prywatnych sprzedawców, za każdą zamówioną płytę płacisz tyle samo, żadnych zniżek nie ma. Na szczęście, ceny płyt rekompensują tę niedogodność :) Zamawiam tylko na uk, więc musisz o pomoc poprosić kogoś innego. Co fajnego sobie upatrzyłeś?
Do tej pory jakoś się nie złożyło i generalnie nie mam jeszcze Veronici Guerin :shock: , poza tym Mumię Silvestra już też 100 lat kupuje :shock:

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#480 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » wt wrz 20, 2011 16:13 pm

Veronica jest w sklepie, który kiedyś tobie podawałem, za 9,99Ł. Trochę drożej niż w USA, ale za parę dni przesyłkę masz w domu.

ODPOWIEDZ