Ballet for Brawlers - James Peterson

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Ballet for Brawlers - James Peterson

#1 Post autor: Mystery » sob gru 19, 2009 19:29 pm

Soundtrack z "The Red Canvas" należy chyba do największych pozytywnych niespodzianek tego roku. Score jest naprawdę bardzo solidny, jednak to dopiero finałowy utwór "Ballet for Brawlers" daje prawdziwego kopa. Tak jak w zeszłym roku mieliśmy "Roar", tak w tym mamy "Ballet for Brawlers", bezsprzecznie najlepszą kompozycję roku 2009. Jeśli ktoś myślał, że czasy muzyki akcji spod ręki Michaela Kamena (Hollywood Blvd Chase, Armour Piercing Bullets) już minęły, nich szybko sięga po tą 12 minutową, pełną adrenaliny, jazdę bez trzymanki :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: Ballet for Brawlers - James Peterson

#2 Post autor: Bucholc Krok » sob gru 19, 2009 19:36 pm

Szkoda, że wydała to MovieScore Media, która nie słynie z jakości. A w zasadzie słynie z kiepskiej jakości. I jeszcze 18$...

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3 Post autor: Koper » sob gru 19, 2009 19:42 pm

Potwierdzam - Peterson to bezsprzecznie jedno z odkryć roku a "Ballet for Brawlers" jeden z utworów roku, choć aż tak dobry jak "Roar!" może nie jest. Nie mniej warto poznać.

A mnie najbardziej zastanawia jak taka muzyka może działać w filmie, który wydaje się być kolejną napierdzielanką w stylu dawnych filmów z Van Dammem. :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#4 Post autor: Mystery » sob gru 19, 2009 19:44 pm

Koper pisze:A mnie najbardziej zastanawia jak taka muzyka może działać w filmie, który wydaje się być kolejną napierdzielanką w stylu dawnych filmów z Van Dammem. :)
Ponoć okropnie, film swoje, a muzyka swoje :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#5 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 19, 2009 21:56 pm

Mystery Man pisze:Ponoć okropnie, film swoje, a muzyka swoje :)
Ej to w takim razie to nie jest dobra muzyka filmowa. :? Może dobra muzyka, ale skoro nie współgra z filmem to nie spełni najważniejszej funkcji. Chyba, że ja znowu tradycyjnie nie mam pojęcia i się nie znam.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#6 Post autor: Mystery » sob gru 19, 2009 22:32 pm

Filmu nie widziałem, więc nie wiem, ale spotkałem się z opinią, że muzyka nie pasuje do obrazu, co wcale mnie nie dziwi, bo kto widział zwiastun tego czegoś i słuchał tej muzyki, sam może do takiego wniosku dojść. Może jako muzyka filmowa się nie spisuje, ale jako muzyka sama w sobie, to już jak najbardziej :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#7 Post autor: Koper » ndz gru 20, 2009 00:16 am

Myślę, że aż tak źle nie jest. Może po prostu ludziom się nie podoba w filmie bo jest takie... inne. A oczekiwać by można jakiegoś banału, jakichś syntezatorowych odpadów z MV :P (zaraz Wawrzyn się oburzy ;) )

ODPOWIEDZ