Muzyczne nominacje do Złotych Globów

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#16 Post autor: Mystery » czw gru 17, 2009 19:10 pm

a ja nie :)

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#17 Post autor: Łukasz Wudarski » czw gru 17, 2009 21:53 pm

Trzymam kciuki za Abla. A Burwell wcale nie jest taki średni. Kilka utworków fajnych i co najważniejsze innych od całej reszty nominowanych.
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#18 Post autor: Marek Łach » pt gru 18, 2009 13:45 pm

Łukasz Wudarski pisze: A Burwell wcale nie jest taki średni. Kilka utworków fajnych i co najważniejsze innych od całej reszty nominowanych.
Otóż to!

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#19 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 18, 2009 18:57 pm

Koper pisze:A ja kibicuję każdemu tylko nie Giacchino. Najbardziej przereklamowany kompozytor tego roku. :P
A niby czym się ta "przereklamowaność" charakteryzuje i skąd takie odczucia? Jeśli można spytać. Po zeszłorocznych Globach to mnie jest obojętne kto wygra. Ale jeżeli już chcą choć trochę odbudować moje zaufanie i mój szacunek, z którym i tak nikt się nie liczy, to zadowolony byłbym z nagrody dla Hornera lub Giacchino.
Zresztą jak już pisałem, ja już swoją listę zrobiłem i nie liczę, że jurorzy od Globów, a tym bardziej Oscarów będą się kierowali takimi samymi czynnikami jak moja uniżona osoba to robi.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#20 Post autor: Koper » pt gru 18, 2009 19:29 pm

Wawrzyniec pisze:A niby czym się ta "przereklamowaność" charakteryzuje i skąd takie odczucia? Jeśli można spytać.
Tym, że panuje powszechny zachwyt nad tym kompozytorem i jego dziełami a tymczasem "Up" raptem porządne, "Star Trek" przeciętny a "Land of the Lost" słabiutkie.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#21 Post autor: Mystery » pt gru 18, 2009 20:12 pm

Napiszę skromnie, że zarówno "Up", jak i "Star Trek" to scory udane, przede wszystkim dobrze spisujące się w obrazie. "Land of the Lost" się nie udał, ale mimo to wiele jest tam fajnych kompozycji, na pewno muzyka lepsza od samego filmu :) Dla mnie Giacchino w 2009 to przede wszystkim to Lost: 4, który w tym roku wymiótł wszystko :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#22 Post autor: Koper » pt gru 18, 2009 20:31 pm

Mystery Man pisze:Napiszę skromnie, że zarówno "Up", jak i "Star Trek" to scory udane, przede wszystkim dobrze spisujące się w obrazie. "Land of the Lost" się nie udał, ale mimo to wiele jest tam fajnych kompozycji, na pewno muzyka lepsza od samego filmu :) Dla mnie Giacchino w 2009 to przede wszystkim to Lost: 4, który w tym roku wymiótł wszystko :)
Dobrze w obrazie to się spisywał "Star Trek" ale Goldsmitha. :P "LOST" to chyba nie moje klimaty, jakoś mnie nigdy nie fascynowały te partytury, choć czwórka faktycznie solidna. "Up" jest udany, owszem, ale też nie jest to dla mnie żadna rewelacja, zwłaszcza w oderwaniu od obrazu.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#23 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 19, 2009 11:34 am

Co do "Star Treka" i "Land of the Lost" to się mogę zgodzić. "Lost" jako serial jest mi obcy, więc też może dlatego muzyka ta mnie nie pochłonęła. Ale "Up" jest naprawdę bardzo dobre. Miło się słucha, świetnie się spisuje w filmie, czego chcieć więcej? :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#24 Post autor: Koper » sob gru 19, 2009 13:23 pm

Ja tam "Up" stawiam niżej od "Ratatuja". W filmie działa nieźle, choć głównie ten sentymentalno-staroświecki temat główny, z akcji wybija się chyba tylko "Escape From Muntz Mountain". Na płycie nie powala. Do animacji pisano już wiele lepszych score'ów, więc nie ma się za bardzo czym podniecać. :)

PS: Widzę Wawrzyniec, że dobiłeś do 1000 posta. :)

Mefisto

#25 Post autor: Mefisto » sob gru 19, 2009 21:42 pm

Koper pisze:"LOST" to chyba nie moje klimaty, jakoś mnie nigdy nie fascynowały te partytury, choć czwórka faktycznie solidna.
heh, a dla mnie właśnie pierwszy score jest świetny, drugi i trzeci za długie i zbyt ku przeciętności kroczą, a ostatniego zwyczajnie nie mogę słuchać, bo jest nijaki

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#26 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 19, 2009 22:00 pm

Koper pisze:PS: Widzę Wawrzyniec, że dobiłeś do 1000 posta. :)
Nie było to w sumie takie trudne. Szczególnie ostatnio ciągle muszę ze wszystkich stron na różne zarzuty odpowiadać :wink: 1000 postów jest, ale kompozytor nie ten co bym chciał, z całym szacunkiem do Herrmanna. :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#27 Post autor: Koper » ndz gru 20, 2009 00:18 am

Bo Babuch - cieć malinowy - olał nasze prośby i postulaty :(

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#28 Post autor: Bucholc Krok » ndz gru 20, 2009 09:55 am

Tak po prawdzie to była luźna gadka bez konkluzji, więc nic dziwnego, że nic z tego nie wyszło. Napisz do Babucha PM-a. Ale nie wiem czy dojdzie, bo ostatnio nie dochodzą. ;) Przynajmniej do mnie..

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#29 Post autor: Łukasz Wudarski » ndz gru 20, 2009 23:23 pm

Bo na tym forum za duży tłok się zrobił. Nie było nikogo to był spokój. A teraz. Ot co się porobiło :)

Co do postów zawsze można rozważyć jakieś zmiany...
Ustalcie jedną wersję a coś pokombinujemy.

A co do Globów. Właśnie skończyłem oglądać Gdzie mieszkają dzikie stwory i całym sercem jestem za tą ściechą. Piękny film z piękną muzyką. Jedną z najlepiej brzmiących w filmie jakie słyszałem w tym roku. Inne, oryginalne cholernie ciekawe. A z obrazem miód. Nie mówię tu tylko o scorze Burwella, który sam w sobie jest dość przeciętny, ale przede wszystkim o cudownych piosenkach, które choć wpisują się w cholernie popularny nurt indie/punk to jednak jako całość stanowią wspaniały pomost między światem muzyki a światem wykreowanym pomysłem Sendaka i obrazem Spike Jonze'ego. Ode mnie 5 w filmie.
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#30 Post autor: Mystery » ndz gru 20, 2009 23:38 pm

Też właśnie skończyłem oglądać ten film i podtrzymuję, pioseneczki w obrazie wypadają cudnie :) Burwell też daje radę.

ODPOWIEDZ