Modern Warfare 2 - Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#31 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 10, 2009 19:02 pm

Rzeczywiście nie jest najgorzej i nie powiem, że jakoś mnie ta muzyka umęczyła, ale czegoś w niej brakuje. Miejscami brzmi trochę jak taki gorszy "Black Hawk Down". Zresztą coś czuję, że to muzyka, która zdecydowanie lepiej spisuje się w połączeniu z grą, niż jako dzieło autonomiczne. A po za tym to też raczej nie będę traktował do końca tej muzyki jako pracę Hansa Zimmera, a bardziej jako muzykę zainspirowaną Hansem Zimmerem.
bladerunner20 pisze:Jezu jak ja się cieszę, że wychwyciłem na allegro używany Crimson Tide i już do mnie idzie :) . Przepraszam nie mogłem się nie pochwalić.
Ma się rozumieć, jest się czym pochwalić, gdyż "Crimson Tide" to już klasyka, przez duże K. Chociaż do tej pory nie polubiłem wydania tego soundtracku.

A co do "Order of War" Jeremy'ego Soule'a to nie znam jeszcze tej muzyki, ale Soule twierdzi, że podobno po trochu wzorował się podczas jej tworzenia na Jerry'm Goldsmithie. A więc może być ciekawie :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Gootector
Parkingowy przed studiem nagrań
Kontakt:

#32 Post autor: Gootector » śr lis 11, 2009 21:40 pm

Muzyka do Modern Warfare 2 jest autorstwa Lorne'a Balfe'go & RC, a nie Hansa Zimmera. HZ napisał tylko temat przewodni dla tego socre'u i na tym skończyła się jego rola.

http://www.hans-zimmer.com/fr/newsite.p ... ail&id=909

Pod tym adresem cała reszta informacji.

Moja opinia:

Oprócz wspomnianego tematu przewodniego i drugiego utworu w tym 'albumie' nie ma nic ciekawego. Wszystko to już było. Do jednorazowego przesłuchania, a i to nawet nie. Powtórka z "Black Hawk Down" i obydwóch "Batmanów". Bieda, bieda i jeszcze raz bieda.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#33 Post autor: Koper » śr lis 11, 2009 22:03 pm

No i nareszcie ktoś to badziewie podsumował jak trzeba, bo już zacząłem tracić wiarę w gusta i uszy słuchaczy muzyki filmowej. ;)

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#34 Post autor: Ele » śr lis 11, 2009 22:44 pm

Mi również się nie podoba ten score. Fakt, zacząłem go nawet trochę bardziej cenić, ze względu na Lorne - w końcu to jego pierwszy score, GZ :D
Fajne są niektóre momenty, ale nie wciąga na dłużej. Osobiście miałem nadzieję że ten score to będzie jedna wielka wariacja Synchrotone i Chant, ale cóż. 1+, max 2 na 5

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#35 Post autor: Wawrzyniec » czw lis 12, 2009 12:08 pm

Szkoda tylko, że pod tą pracą podpisuje się Hans Zimmer, choć sam za wiele nie miał z nią wspólnego. Chyba, że policzy się nawiązania do jego wcześniejszych prac. "Sherlock Holmes" już niedługo, więc Hans Zimmer, będzie miał się okazję zrehabilitować, chociaż w sumie co do "Modern Warfare 2" to za bardzo nie ma za co, może po za podawaniem swojego nazwiska.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#36 Post autor: Koper » czw lis 12, 2009 20:14 pm

Wawrzyniec pisze:Szkoda tylko, że pod tą pracą podpisuje się Hans Zimmer, choć sam za wiele nie miał z nią wspólnego.
Jak się jest szefem fabryki ścieżek dźwiękowych to trzeba się czasem i pod wypocinami podwładnych podpisać.

bladerunner

#37 Post autor: bladerunner » śr lis 25, 2009 16:48 pm

No właśnie czy można powiedzieć, zatem, że czasy Hansa Zimmera takiego jakiego znamy nie powrócą?.

Wydaję mi się, że Zimmer za bardzo szasta swoim nazwiskiem od paru lat już na lewo i prawo. Uważam jednak, że Pan Hans jeszcze nas kiedyś czymś na pewno zaskoczy. Nie będę gołosłownym podam przykład POTC 3 chociażby. Zdolna z niego bestia, a to, że się sprzedał no cóż.

Jestem samowystarczalny. Sam sobie zadaje pytania i sam na nie odpowiadam:)

Wawrzyniec mam score do beyond rangoon, chcesz pożyczyć?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#38 Post autor: Koper » śr lis 25, 2009 17:03 pm

Zgrasz mu do mp3 i wyślesz mailem z prośbą o skasowanie po odsłuchaniu? :?: :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#39 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 25, 2009 17:20 pm

bladerunner20 pisze:No właśnie czy można powiedzieć, zatem, że czasy Hansa Zimmera takiego jakiego znamy nie powrócą?.
A czy te czasy, kiedyś przeminęły, że tak się zapytam? To, że trochę styl Zimmera się zmienia to chyba normalne i też dobre. Nie można też oczekiwać, że teraz nagle stworzy taki luzacki score a la "Broken Arrow"
bladerunner20 pisze:Zdolna z niego bestia, a to, że się sprzedał no cóż.
Oj, zdolna, zdolna :) I choć nie wiadomo jak będzie się ubierał ja i tak go będę lubił :wink: A już całkiem poważniej to te słowa o "sprzedaniu się" brzmią dość ostro. Nie wiem jak Wy, ale ja aż takim idealistą nie jestem. I gdyby mi zapłacano kilka milionów za napisanie parę nut i podanie swojego nazwisko to też raczej bym się długo nie zastanawiał. Pewnie teraz pojawią się głosy oburzenia, ale zastanawiam sie ile idealistów by się naprawdę w takiej sytuacji znalazło?
bladerunner20 pisze:Wawrzyniec mam score do beyond rangoon, chcesz pożyczyć?
Zgrasz mu do mp3 i wyślesz mailem z prośbą o skasowanie po odsłuchaniu?
Już tak się o mnie nie martwcie :wink: Pytałem tylko tak z ciekawości, gdyż chciałem wiedzieć, czy masz jakiś specjalny sentyment do tej muzyki, którą ja oczywiście posiadam :!: Może i moja kolekcja soundtrackowa nie wygląda jak skarbiec Sknerusa McKwacza i może nie przez lata nie znałem "Legend" Clannadu, ale akurat "Beyond Rangoon" dobrze znam, posiadam oryginalną płytę i bardzo ją lubię :D

bladerunner

#40 Post autor: bladerunner » śr lis 25, 2009 23:15 pm

Wawrzyniec muzyka do tego filmu to dla mnie to jedna z lepszych kompozycji niemca. Oczywiście mam do niej sentyment . Cudowne brzmienia.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#41 Post autor: Wawrzyniec » czw lis 26, 2009 15:57 pm

bladerunner20 pisze:Wawrzyniec muzyka do tego filmu to dla mnie to jedna z lepszych kompozycji niemca. Oczywiście mam do niej sentyment . Cudowne brzmienia.
Nic dodać, nic ująć :) Chociaż intryguje mnie jak planowałeś mi ją wypożyczyć :? :wink: W ogóle sama chęć wypożyczenia dość dobrze o Tobie świadczy, gdyż ja np. niczym mityczny smok pławię się w moich soundtrackowych bogactwach, ale do dzielenie to jestem, bardzo krnąbrny :wink:

Awatar użytkownika
Wurger
Kserujący nuty

#42 Post autor: Wurger » czw lis 26, 2009 20:25 pm

Po mimo wielu krytycznych uwag pod tym nowym projektem społki - Zimmer i synowie uwazam,ze jest to solidna partytura :D Akurat zakonczylem rozgrywke tej wspanialej gry i musze przyznac , muzyka doskolnale wspołgrala z obrazem gry :D Mam nadzieje tylko,ze wyjdzie jednak oficjalny soundtrack z tej gry

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#43 Post autor: Ele » ndz gru 13, 2009 21:12 pm

Jako ciekawostkę powiem, że additional music ma tutaj Mark Mancina, ktory dawno z RCP nie współpracował, a także Nick Phoenix i Thomas Bergesen - kompozytorzy Two Steps From Hell.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#44 Post autor: Adam » ndz sty 03, 2010 17:32 pm

Wurger pisze:Mam nadzieje tylko,ze wyjdzie jednak oficjalny soundtrack z tej gry
Wyjdzie.. Pod koniec grudnia pojawił się news na hansowym myspace, że score jest w przygotowaniu.

Awatar użytkownika
Wurger
Kserujący nuty

#45 Post autor: Wurger » śr sty 06, 2010 15:36 pm

To swietna wiadomosci! :D Na razie na ebayu krazy 6 płytowy (sic!)bootleg :wink:

ODPOWIEDZ