Tomek pisze:Ciekawy angaż.Morris jest w obecnej chwili chyba "królem" telewizyjnej epiki/historyki i bardzo fajnie, że w dużym kinie zaistnieje w tej produkcji.
Ciekawy to mało powiedziane dla mnie duże zaskoczenie.

Jak słusznie zauważyłeś Morris to przede wszystkim historyczne seriale telewizyjne takie jak "The Tudors", "The Pillars of Earth", a teraz "The Borgias", a tu nagle produkcja za pona 110 milionów dolarów

Oczywiście możecie twierdzić, że to zasługa Zimmera, który "wpycha" wszędzie swoich ludzi, ale jeżeli naprawdę to jego zasługa to mu się nieźle udało "wepchać" Morrisa.
Mimo wszystko mam mieszane uczucia

Z jednej strony uważam Morrisa, za jednego z bardziej utalentowanych członków RCP i cenię sobie Tudorów, ale boję się, aby ten projekt go nie przerósł i nie zaserwował nam czegoś na miarę jego kolegów Streitenfelda w "Robin Hoodzie" i Djawadiego w "Clash of the Titans". Mam nadzieję, że jednak Morris nie zmarnuje szansy i stworzy dobry wyrazisty score i nie przesadzi z nowoczesnymi wstawkami.
Tomek pisze:Filmy Singha są zjawiskowe wizualnie (szczególnie znakomite "The Fall" (Magia uczuć)) i do tej pory "produkowały" bardzo dobre ścieżki - "Cela" Shore'a i w/w "The Fall" Krishny Levy'ego. Mam nadzieję tylko, że nie pójdą tu tropem "Tytanów" Ramina... Filmy Singha są nietuzinkowe i chyba sobie na to też nie pozwoli

Ja się właśnie nie mogę doczekać tego filmu ze względu na nazwisko reżysera. Może i fabuła nie będzie jakaś super, ale oczekuję wspaniałego widowiska, które mnie powali wizualnie. "Cela" fabularnie może jest taka sobie, ale wizualnie to ten film zachwyca, score Shore'a też bardzo lubię. Oczekuję w każdym razie dobrej rozrywki i na pewno inteligentniejszej od "Clash of the Titans".
Tylko właśnie jak sobie przypominam potrzebne score'y do filmów Singha to naprawdę nie wiem czy sobie Morris poradzi z tym wyzwaniem.
Zobaczymy i posłuchamy co to będzie, ale jak na razie to dla mnie najlepszym połączeniem muzyki z obrazem Singha pozostaje to:
http://www.dailymotion.com/video/xcxbzt ... gion_music