CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Re: CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?
Lubię Bruegla, ale co do filmu mam duże wątpliwości, czy to się uda. Zobaczymy, film jest już w kinach, więc nic tylko się przejść.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No ba, ja jedna z moich prac na studiach pisalem w oparciu o obraz Breugela, czyli o slynna "Wieze Babel". Nieskromnie napisze, ze jedna z najlepszych moich prac pisemnych na studiachMarek Łach pisze:Lubię Bruegla.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
ale tam macie w Niemczech na studiach skalę jak w Kickerze? 
---
Odświeżyłem sobie "Black Rain" - klasyk kina akcji lat 80. W pełnej panoramie pięknie prezentują się zdjęcia De Bonta, zwłaszcza ujęcia NY i Osaki. Muza Zimmera bardzo dobrze się sprawuje, jak to w dawnych dobrych czasach z Hansem bywało.
Tak się zastanawiałem, jak by to w końcu mieli wydać porządnie... jeśli by lecieli po materiale z filmu, to byłby kłopot bo dużo jest krótkich kawałków, ktoś by się musiał przyłożyć, żeby to zgrabnie zmontować. Parę rzeczy co jest w filmie, to chyba nie ma nawet na bootlegu, np. aranżacja piosenki z main titles, albo japońska etnika ze sceny przyjazdu oyabunów do chatki na wsi. W każdym razie porządne wydanie mile widziane (choć obawiam się, że jak wyjdzie to complete z tymi asłuchalnymi underscorami choćby ze scen w odlewni). 

---
Odświeżyłem sobie "Black Rain" - klasyk kina akcji lat 80. W pełnej panoramie pięknie prezentują się zdjęcia De Bonta, zwłaszcza ujęcia NY i Osaki. Muza Zimmera bardzo dobrze się sprawuje, jak to w dawnych dobrych czasach z Hansem bywało.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
PrawieKoper pisze:ale tam macie w Niemczech na studiach skalę jak w Kickerze?

Na studiach zaś wyglądają tak 1.0, 1.3, 1.7, 2.0, 2,3, 2.7, 3.0, 3,3., 3.7, 4.0, 5.0.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Bright Star
Bardzo ładny film, wysmakowany wizualnie, piękna poezja, świetne aktorstwo (Cornish!), doskonała chemia między dwojgiem głównych bohaterów, ciekawa muzyka. Udany seans.
Bardzo ładny film, wysmakowany wizualnie, piękna poezja, świetne aktorstwo (Cornish!), doskonała chemia między dwojgiem głównych bohaterów, ciekawa muzyka. Udany seans.

No, Cornish była świetna, ciekawe jak tam w Sucker Punch wypadłaMarek Łach pisze:Bright Star

A po film sięgnąłem dla tego kadru, wybitnie piękne

http://www.aceshowbiz.com/images/still/ ... star07.jpg
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Yep! Piękne zdjęcia i ich kolorystyka. Jest więcej takich perełek, gdzie np. stroje bohaterów komponują się z barwami otoczenia.Mystery Man pisze: A po film sięgnąłem dla tego kadru, wybitnie piękne
http://www.aceshowbiz.com/images/still/ ... star07.jpg

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
The Mill and the Cross
Nie podobało mi się za bardzo, pomysł wyjściowy jest świetny, ale za dużo tu umowności w przedstawianiu zdarzeń i przez to niektóre sceny wychodzą strasznie sztucznie. Co do warstwy wizualnej, to wcale nie jest to moim zdaniem jakiś wielki popis grafików - momentami pejzaż wygląda jak ekran gry komputerowej łączącej pierwszoplanowe postacie 3D z dwuwymiarowym, malowanym tłem (a statyści poruszą się raz na kilkadziesiąt sekund, jak w jakimś RPG-u). Dokonywany przez Hauera opis elementów obrazu też taki łopatologiczny. Fajnym pomysłem było odtworzenie Drogi Krzyżowej w realiach Flandrii (tak jak na obrazie), ale nie wywołało to we mnie żadnych emocji.
Nie podobało mi się za bardzo, pomysł wyjściowy jest świetny, ale za dużo tu umowności w przedstawianiu zdarzeń i przez to niektóre sceny wychodzą strasznie sztucznie. Co do warstwy wizualnej, to wcale nie jest to moim zdaniem jakiś wielki popis grafików - momentami pejzaż wygląda jak ekran gry komputerowej łączącej pierwszoplanowe postacie 3D z dwuwymiarowym, malowanym tłem (a statyści poruszą się raz na kilkadziesiąt sekund, jak w jakimś RPG-u). Dokonywany przez Hauera opis elementów obrazu też taki łopatologiczny. Fajnym pomysłem było odtworzenie Drogi Krzyżowej w realiach Flandrii (tak jak na obrazie), ale nie wywołało to we mnie żadnych emocji.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Czyli kolejne polskie arcydzieło?
Szkoda, że jakiś Lorenc tego nie ilustrował, byśmy się na s.pl od Adama dowiedzieli, jakiż to wybitny film powstał. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Nie wiem w sumie na ile polskim filmem można to nazwać. Zagraniczni aktorzy, gadają po angielsku, main titles po angielsku, ogólnie koprodukcja z nastawieniem na międzynarodowy rynek...
A muza to parę wokali plus jakieś sakralne chóry, nic ciekawego.

- Wojteł
- John Williams
How To Train Your Dragon
Obejrzane dopiero późną nocą dnia minionego, świetna animacja, nie pamiętam, kiedy ostatnio tak dobrą oglądałem. No i Szczerbatek - jakbym swojego kota widział. Po obejrzeniu filmu kompletnie nie rozumiem argumentacji Marasa, że muzyka kiksuje w filmie. Jej bombastyczność może trochę przytłacza na płycie, ale w filmie spisuje się rewelacyjnie.
Obejrzane dopiero późną nocą dnia minionego, świetna animacja, nie pamiętam, kiedy ostatnio tak dobrą oglądałem. No i Szczerbatek - jakbym swojego kota widział. Po obejrzeniu filmu kompletnie nie rozumiem argumentacji Marasa, że muzyka kiksuje w filmie. Jej bombastyczność może trochę przytłacza na płycie, ale w filmie spisuje się rewelacyjnie.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie gadajWojtek pisze:How To Train Your Dragon
Obejrzane dopiero późną nocą dnia minionego, świetna animacja, nie pamiętam, kiedy ostatnio tak dobrą oglądałem. No i Szczerbatek - jakbym swojego kota widział.

- Wojteł
- John Williams
Jak dla mnie to skojarzenie dość oczywiste, przecież ten smok nawet mruczał w niektórych scenach
Ale podziw dla twórców, jak bardzo udało im się skopiować zachowania, ruchy, spojrzenia charakterystyczne dla kotów. W scenie z jedzeniem ryby aż się miało ochotę go podrapać za uchem
I jeszcze to oblizywanie się - jak kot, który właśnie wtrząchnął całą michę whiskasa. Nie mówiąc już o lataniu za "zajączkiem". A inne smoki z kolei swoim zachowaniem przypominały buldoga i gekona 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
500 dni miłości
Ale fajny film. Można było z tego zrobić ckliwą komedię romantyczną, a wyszło coś mądrego, uroczego i na swój sposób głębokiego zarazem. Film idealny do relaksu i refleksji.
Ale fajny film. Można było z tego zrobić ckliwą komedię romantyczną, a wyszło coś mądrego, uroczego i na swój sposób głębokiego zarazem. Film idealny do relaksu i refleksji.

Aż sobie avatar zmieniłeśMarek Łach pisze:500 dni miłości