The Chemical Brothers - Hanna
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: The Chemical Brothers - Hanna
Spoko Marek udało mi się przeczytać Twojego wcześniejszego posta
Rozumiem i niech będzie, że się z Tobą zgadzam 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wreszcie przemówiła jakaś osoba, z którą się mogę zgodzić 
Nawet ciekawie, nie powiem, ale średnio mi się podoba, może pod napisy by pasowało, ale jako muzyka filmowa to raczej nie za bardzo. Zobaczymy jak tam z resztą.
cały score do posłuchania od wczoraj przedpremierowo tydzień przed itunes na majspejsie chemikali.
NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Brzmi to całkiem fajnie, ale bardziej jak album z muzyką elektroniczną, jak filmową (widać konceptualnie mimo oczywiście różnic stylistycznych bliżej Chemicalsom do podejścia takich Goblinów niż Daft Punku), stąd powstaje pytanie: jak ta muza sobie poradiz w filmie. Jeśli będzie fajnie wyeksponowana i będzie pasować, to możemy mieć ciekawy efekt. Może megakultu na miarę sekwencji muzycznych z filmów Dario Argento bym się nie spodziewał, ale... Z drugiej strony może też być mały fail. Zobaczymy.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A ja jakos wielce fanem Goblinow nie jestem. Dla mnie ich muzyke trudno okreslic filmowa. I choc niby sie pisze, ze w filmach Argento spisuje sie swietne, to ja nie do konca podzielam to zdanie. Choc temat z "Suspirii" uwielbiam
Dlatego tez jestem swiadom, ze akurat tutaj sciezka do "Tron:Legacy" nie jest zbyt mile widziana, gdyz ta malo oryginalna. A taka "Hanna" jest milej widziana, gdyz bardziej oryginalna. To jednak "Tron" brzmi jak muzyka filmowa, a "Hanna" dla mnie nie.
Dlatego tez jestem swiadom, ze akurat tutaj sciezka do "Tron:Legacy" nie jest zbyt mile widziana, gdyz ta malo oryginalna. A taka "Hanna" jest milej widziana, gdyz bardziej oryginalna. To jednak "Tron" brzmi jak muzyka filmowa, a "Hanna" dla mnie nie.
-
Mefisto
Bardzo fajna płyta - z jednej strony typowi Chemiczni, więc fani powinni być zadowoleni, no a z drugiej, biorąc pod uwagę tematykę filmu i reżysera, takie rytmy mogą się sprawdzić, szczególnie w scenach akcji. Sam temat Hanny jest bardzo dobry, świetnie się słucha. Jest też parę innych perełek. Co na minus? Niepotrzebne umieszczenie na płycie kilku bardzo krótkich, nie dochodzących do minuty, asłuchalnych tracków, które pewnie nawet w samym filmie giną. No i zbędny tekst mówiony w jednym z tematów. To wszystko psuje odrobinę tą, nieźle w sumie skleconą i nie dłużącą się, płytę. Generalnie jestem na tak i mocno czekam na film, bo niektóre fragmenty zapowiadają porządną rozrywkę.
4 / 5
4 / 5
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tam gdzie Argento stawiał na Goblinów tudzież Simonettiego a nie pchał jakichś durnych heavy-metalowych kawałków (jak np. w zniszczonej przez nie "Operze"Wawrzyniec pisze:I choc niby sie pisze, ze w filmach Argento spisuje sie swietne, to ja nie do konca podzielam to zdanie.
Może po seansie zmienisz zdanie.Wawrzyniec pisze:Dlatego tez jestem swiadom, ze akurat tutaj sciezka do "Tron:Legacy" nie jest zbyt mile widziana, gdyz ta malo oryginalna. A taka "Hanna" jest milej widziana, gdyz bardziej oryginalna. To jednak "Tron" brzmi jak muzyka filmowa, a "Hanna" dla mnie nie.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
TakKoper pisze:Ale akurat brak ilustracyjnego charakteru to dla mnie plus.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No i? Mówimy o płycie do słuchania, gdzie dobrze jest, jak mamy jakoś sensownie pomontowany materiał, nawet w tematyczne suity a nie muzykę ślepo podążającą za wydarzeniami na ekranie, których w momencie słuchania nie widzimy.
A co do Twojego porównania z Tronem Daft Punku, to po wczorajszym obejrzeniu tego wątpliwej jakości "dzieła" mogę rzec, że to też nie brzmi jak filmówka. Raczej jak dwugodzinna wariacja na temat zimmerowskiego ostinata. Brakuej emocji, zmian tempa, dla mnie momentami muzyka failowała w tym filmie i nie rozumiem zachwytów nad nią. 4 w filmie to max.
A co do Twojego porównania z Tronem Daft Punku, to po wczorajszym obejrzeniu tego wątpliwej jakości "dzieła" mogę rzec, że to też nie brzmi jak filmówka. Raczej jak dwugodzinna wariacja na temat zimmerowskiego ostinata. Brakuej emocji, zmian tempa, dla mnie momentami muzyka failowała w tym filmie i nie rozumiem zachwytów nad nią. 4 w filmie to max.
Hanka (Mostkowiak też) FAIL. tyle w temacie. Chemikalsom się przygoda z filmówką nie udała. Szkoda.
NO CD = NO SALE
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Hmm a konkretniej? Co nie wyszło?
Bzdura roku. Jakby to było podpisane Tomandandy, to by sobie nikt tym głowy nawet nie zawracał. A skoro o już ich mowa, to już wolę jedno Tokio z Residenta, niż tą całą Hanię, przynajmniej krótsze 
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
No to szkoda, w sumie można było się tego spodziewać. Może hype na zespoły w muzyce filmowej szybko wygaśnie.