Nominacje IFMCA

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#61 Post autor: Wojteł » ndz lut 13, 2011 18:08 pm

a star warsom 4.5 dajecie :roll:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#62 Post autor: Koper » ndz lut 13, 2011 18:11 pm

To nie ja. :D Poza tym w wydaniu płytowym na 2CD Nowa Nadzieja troszkę traci w porównaniu z obrazem i jeszcze to Cantina Band ni w p... ni w oko... a Alek pewnie chciał być surowy i nieco kontrowersyjny, no i zostawić piąteczkę dla ESB. ;):D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#63 Post autor: Wawrzyniec » ndz lut 13, 2011 18:13 pm

Jak wspominałem "Star Warsy" to niestety strasznie pojechali i nie wiedzieć czemu. Zresztą pamiętam czasy, kiedy "Empire Strikes Back" też miało ocenę 4,5 :roll: Tylko wynikła z tego zadamy, że ocena została zmieniona.
Przykre są też oceny Nowej Trylogii, Williams został normalnie jak Brian Tyler potraktowany :(
I piszę to wszystko z wielkim bólem serca, gdyż mimo wszystko lubię tę stronę i jej użytkowników, ale w tej kwestii naprawdę grubo przesadzili :cry:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#64 Post autor: Koper » ndz lut 13, 2011 18:14 pm

Sorry, Wawrzek, ale Nowa Trylogia całościowo to żadne wielkie arcydzieło nie jest, żeby płakać, że jakieś czwórki dostała. Mogę się jedynie zgodzić, że Sithy ocenione za nisko.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#65 Post autor: Wojteł » ndz lut 13, 2011 18:17 pm

Koper pisze: Alek
Alek? Nie przypadkiem Tomek?
Wawrzyniec pisze:Jak wspominałem "Star Warsy" to niestety strasznie pojechali i nie wiedzieć czemu. Zresztą pamiętam czasy, kiedy "Empire Strikes Back" też miało ocenę 4,5 :roll: Tylko wynikła z tego zadamy, że ocena została zmieniona.
Przykre są też oceny Nowej Trylogii, Williams został normalnie jak Brian Tyler potraktowany :(
I piszę to wszystko z wielkim bólem serca, gdyż mimo wszystko lubię tę stronę i jej użytkowników, ale w tej kwestii naprawdę grubo przesadzili :cry:
Amen
Koper pisze:Mogę się jedynie zgodzić, że Sithy ocenione za nisko.
też Amen.

Tutaj pewnie Koper się ze mną nie zgodzi, ale ocena Sithów bardziej mi się podoba w przypadku recenzji Mefista na MF

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#66 Post autor: Koper » ndz lut 13, 2011 18:18 pm

Nie wiem co dał Mefisto, dla mnie to jest score na 4 mocne gwiazdki.

Alek w sensie Tomek Goska. :)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#67 Post autor: Wojteł » ndz lut 13, 2011 18:21 pm

Mefi stwierdził, że to jest score na 4,5 gwiazdki, ale wystawił 5 ze względu na wydanie z płytą A Musical Journey.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#68 Post autor: Koper » ndz lut 13, 2011 18:25 pm

5 to bym nie dał... Chyba, że by z Conanem wydali. ;);););)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#69 Post autor: Wawrzyniec » ndz lut 13, 2011 18:27 pm

Koper pisze:Sorry, Wawrzek, ale Nowa Trylogia całościowo to żadne wielkie arcydzieło nie jest, żeby płakać, że jakieś czwórki dostała.
Jakie znowu czwórki? :shock: Na tróje została "Nowa Trylogia" oceniona. Toż to mówię, że niczym prace zwykłego wyrobnika.
Tutaj pewnie Koper się ze mną nie zgodzi, ale ocena Sithów bardziej mi się podoba w przypadku recenzji Mefista na MF
Mefisto :? Chyba Łukasza Waligórskiego:
http://www.muzykafilmowa.pl/recenzje/2005/revenge.htm

Ale co by tu nie pisać recenzje świetna i się w pełni nią zgadzam 8)

A co do recenzji Mefisto, to jest ostatnia jest naprawdę świetna :wink:
Alek w sensie Tomek Goska. Smile
Tomek Goska to Alek :shock: Wow nie wiedziałem. Ciągle się czegoś uczymy. Tak samo jak na początku myślałem, że Babuch i Łukasz Wudarski to dwie różne osoby :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#70 Post autor: Koper » ndz lut 13, 2011 18:31 pm

Wawrzyniec pisze:Tak samo jak na początku myślałem, że Babuch i Łukasz Wudarski to dwie różne osoby :P
To do końca nie zostało wyjaśnione... ;):D:D:D

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#71 Post autor: Wojteł » ndz lut 13, 2011 18:35 pm

Kurde. Byłem pewien, że to Mefi skrobnął tę reckę, no ale cóz, pamięc mi szwankuje, bo czytałem ją w 2007 roku - wtedy po raz pierwszy zetknąłem się z portalami o muzyce filmowej. Za to o ile dobrze pamiętam, Mefi wystawił jej piątkę w komentarzu na waszej stronie, stwierdzając iż ta muzyka jest niedoceniona przez Was. z każdym z wyżej wymienionych panów się zgadzam :)

Turek

#72 Post autor: Turek » pn lut 21, 2011 09:44 am

Kiedy ogłoszą wyniki nagród?

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#73 Post autor: Marek Łach » pn lut 21, 2011 10:26 am

25 luty.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#74 Post autor: Wawrzyniec » wt lut 22, 2011 00:51 am

Dziękuję za informacje :) Czekam z niecierpliwością na wyniki. I muszę przyznać, że jestem zaskakujący optymistycznie nastawiony i dobrej myśli, co wyników końcowych :)

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#75 Post autor: Ghostek » wt lut 22, 2011 01:50 am

Koper pisze:Poza tym w wydaniu płytowym na 2CD Nowa Nadzieja troszkę traci w porównaniu z obrazem i jeszcze to Cantina Band ni w p... ni w oko... a Alek pewnie chciał być surowy i nieco kontrowersyjny, no i zostawić piąteczkę dla ESB. ;):D
Ocena końcowa ANH, to kompilacja wrażeń wyniesionych z sali kinowej jak i tego co zostało zawarte na płytach. Niestety płyty zaniżają notę. Ale to est tylko moja opinia, z którą można śmiało polemizować.

Jeżeli zaś chodzi o TESB. Ta partytura, w przeciwieństwie do ANH, jest po prostu zajefajnie spójna. :)
Obrazek

ODPOWIEDZ