LA-LA LAND 12-04-2011: MoH BOX 8CD / FIRST KNIGHT 2CD

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Turek

#31 Post autor: Turek » ndz sty 30, 2011 11:20 am

Kurczę, cena - 55 dolców - super atrakcyjna! Nie będzie problemów z kupnem. Ciekawe tylko jak będzie BOX wyglądał fizycznie skoro cena tak niska. Podejrzewam że nie będzie 8 osobnych pudełek plastikowych jak normalnie jest pakowana muza. Albo zrobią tekturki jak w BOXie Indiany Jonesa, ale coś w stylu ksiąg jak complety, kto wie. Niemniej jednak - odliczanie czas zacząć ;)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#32 Post autor: Althazan » ndz sty 30, 2011 11:33 am

Turek pisze:Ciekawe tylko jak będzie BOX wyglądał fizycznie
Podobnie jak BOX Rozsy...

Turek

#33 Post autor: Turek » ndz sty 30, 2011 11:35 am

Niestety nie widziałem BOXu Rozsy ;) Możesz opisać ?:)

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#34 Post autor: muaddib_dw » ndz sty 30, 2011 11:36 am

Oby nie jak box Cosmy.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#35 Post autor: Bucholc Krok » ndz sty 30, 2011 11:51 am

Pewnie 2 boxy na 4 płyty każdy umieszczone w grubej obwolucie.

Turek

#36 Post autor: Turek » ndz sty 30, 2011 12:13 pm

Cieszy mnie bardzo fakt że będzie Ramin - fakt faktem, to nie ta liga co Gjaczin i Lennertz, ale jeśli wydawać wszystko - to wszystko!

Teraz jeszcze rzecz jedna. "Dużych" gier z serii MoH (nie licząc tych na konsole typu PSP i Wii) jest 10 tytułów z dodatkami.

Zastanawiam się więc jak rozmieszczą to na 8 CD. Oczywiście będzie każdy "duży" score osobno, ale taki Allied Assault, Breakthrough i Spearhead to chyba razem będą na 1 CD bo tam mało muzy było dodatkowej podług pierwszego MoH. (mało ale jakiej - Tiger Tank rządzi!)

I życzyłbym sobie aby producenci odpuścili sobie dodatki, które były wcześniej - pijackie śpiewy, nagrania rozmów itd. Mam też nadzieję że kolejność utworów będzie zachowana podług wcześniejszych albumów - a ewentualne dodatkowe utwory ładnie pomiędzy starymi umieszczone.

Czekam niecierpliwie na trackilsty - this BOX breaks my balls :D

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#37 Post autor: Althazan » ndz sty 30, 2011 14:37 pm

Bucholc Krok pisze:Pewnie 2 boxy na 4 płyty każdy umieszczone w grubej obwolucie.
Właśnie coś takiego, dwa pudełka (jak np. do Trylogii, tyle, że na 4 CD)... O ile coś się nie zmieni...

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#38 Post autor: Wawrzyniec » ndz sty 30, 2011 14:55 pm

Turek pisze:Nie będę jadł przez cały miesiąc a kupię!!!!! :D
Dobra, Ty możesz sobie nie jeść, ale co będzie z psem? :P :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#39 Post autor: Bucholc Krok » ndz sty 30, 2011 16:49 pm

Althazan pisze:Właśnie coś takiego, dwa pudełka (jak np. do Trylogii, tyle, że na 4 CD)... O ile coś się nie zmieni...
Jakby się uparli to i 6 by włożyli do jednego takiego boxu (przeznaczonego standardowo na 4 CD) czy nawet 8. Już takie upchane widziałem. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#40 Post autor: Adam » śr lut 02, 2011 09:24 am

powiem tak... cena jest mega podejrzana imo jak na box z aż 8 płytami - supermen kosztuje 2 razy tyle.. poczekamy jak to będzie wydane bo narazie nie ma się co podniecać.. pamiętajmy też że połowa mohów wydana była tylko jako mp3.. więc pytanie czy zrobią mastering porządny czy nagrają mp3 na płyty. no i że niektóre częsci miały tylko po 15-20 min muzyki w oficjalnych wydaniach download-only, ale z kolei później wychodziły fanowskie komplity po 2cd np... więc ciekawe jaki będzie skład/zawartośc płyt.. nie wspomnę juz o tym że miesiąc temu zapłaciłem za frontlina w folii i troszkę mnie kosztował :evil:
Ostatnio zmieniony śr lut 02, 2011 09:37 am przez Adam, łącznie zmieniany 3 razy.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#41 Post autor: Bucholc Krok » śr lut 02, 2011 09:34 am

Jeśli jest OOP to kosztuje. :) Było się tak nie spieszyć..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Turek

#42 Post autor: Turek » śr lut 02, 2011 10:08 am

Ja też niegdyś chciałem nabyć wszystkie MoHy osobno ale ceny wręcz przerażające! Było tego bardzo mało wydane, większość egzemplarzy scoru to były ino dodatkowe płyty dodane do kolekcjonerskiej edycji każdej z gier. A na płytach oficjalnie mało tego było. A cena podejrzana nie jest, po prostu skoro mają zarobić to też nie mogą odstraszyć. La-La nie nawali, o to się nie martwię. A tracklisty i dokładne info jeszcze pewnikiem podadzą.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#43 Post autor: Adam » śr lut 02, 2011 10:18 am

oczywiście że podadzą. a cena jest podejrzanie niska. 30$ kosztują "zwykłe" dwupłytowe wydania lali. a tu za 50-pare mega box z taką ilością płyt? :) poczekajmy co to będzie cierpliwie. ja chciałem mieć zawsze tylko Undergrounda i Frontlina, i udało się w folii zdobyć je oba - miesiąc i dwa temu, choć trochę kosztowały. Dlatego też nie napalam się, szczególnie że atrakcyjnośc ceny, zawartośc płyt i długości trwania, budzą pytania. wiadomo że one się wyjasnią przy premierze, ale w chwili obecnej czekam na płyty z niecierpliwością tych nazwisk, które ogłosili że w tym roku wydadzą, a na box mohów nei czekam :)
#FUCKVINYL

Turek

#44 Post autor: Turek » śr lut 02, 2011 10:21 am

Kiedy można się spodziewać playlist? Jak myślisz Adamie?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#45 Post autor: Bucholc Krok » śr lut 02, 2011 10:25 am

Turek pisze:większość egzemplarzy scoru to były ino dodatkowe płyty dodane do kolekcjonerskiej edycji każdej z gier.
U nas też?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

ODPOWIEDZ