Modern Warfare 2 - Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wurger
Kserujący nuty

Modern Warfare 2 - Hans Zimmer

#1 Post autor: Wurger » pt lis 06, 2009 10:41 am

Ukazało sie jak narazie wydanie promocyjne muzyki do długo oczekiwanej gry Call of Duty - Medern Warfe 2.Pałeczkę po Harry Gregsonie Willamsie przejął Hans Zimmer I jak wypadł? Moza posłuchać na stronie Zimmera.Dla mnie bomba !

http://www.hans-zimmer.com/fr/newsite.p ... ail&id=909

Mam nadzieje tylko, ze za znanym nazwiskiem kompozytora pojawi sie oficjalne wydanie soundtracku z gry :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: Modern Warfare 2 - Hans Zimmer

#2 Post autor: Bucholc Krok » pt lis 06, 2009 12:49 pm

Momentami techno słychać. :? Poza tym instrumenty perkusyjne strasznie biedacko (płasko) brzmią IMO. Jak u Majkela. Nawet nie wiem czy są prawdziwe. ;) W ogóle strasznie to wtórne. No mnie te próbki zniechęcają.. A te komentarze na stronie to śmiech na sali.. Chyba z tego zestawu okładka płyty będzie najfajniejsza. :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3 Post autor: Wawrzyniec » pt lis 06, 2009 13:56 pm

Nie uwłaczając, ale z bólem serca chyba muszę poniekąd przyznać Bucholcowi rację. Jak dla mnie nie jest to zła muzyka, ale od Hansa Zimmera jednak oczekiwałem czegoś więcej, a ten score to w sumie mógłby Steve Jablonsky równie dobrze stworzyć. Oczywiście nie spodziewałem się czegoś na miarę "Tears of the Sun" czy "Black Hawk Down", ale jednak czegoś trochę lepszego. Widać jednak Hans Zimmer i gry komputerowe to do siebie nie pasuje, przynajmniej dla mnie. Dla mnie jednak nic złego się nie stało, zwłaszcza, że niedługo "Sherlock Holmes" :D
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#4 Post autor: Koper » pt lis 06, 2009 17:57 pm

Wtórne, nudne, płaskie, sztampowe... Takie coś to chyba i Zanelli mógłby napisać, jakby akurat miał dobry dzień. ;P Mam nadzieję, że Hans do "Sherlocka" faktycznie dużo bardziej się przyłoży.

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#5 Post autor: Ele » pt lis 06, 2009 18:13 pm

Nie oceniajcie książki po okładce. Aktualnie mamy kilka utworów, w dodatku słabej jakości, wstrzymajcie się z ocenami na wydanie oficjalne. Ciekawi mnie bardzo gamerip, podobno ma aż 7 godzin. To byłby obok Thin Red Line największy projekt kompozytora.
Pałeczkę po Harry Gregsonie Willamsie przejął Hans Zimmer
MW1 zrobił właściwie Barton, HGW stworzył tylko temat przewodni i kilka utworów.

Awatar użytkownika
Wurger
Kserujący nuty

#6 Post autor: Wurger » pt lis 06, 2009 19:31 pm

Powoli staje się normą kryta kolejnej płyty Zimmera zanim tak naprawdę można ja poznać w całości(via Anioły i Demony) :shock: Tym bardziej, ze sa ta wycięte fragmenty z utworów i ocena jest trudna takich mp3 - kowych utworów
MW1 zrobił właściwie Barton, HGW stworzył tylko temat przewodni i kilka utworów.
Nie zmienia to faktu ,ze HGW jest utożsamiany z scorem z MW 1 gdzie muza sie ( Stephena Bartona sic) doskonale sie sprawdziła w grze :D 10.11.2009 premiera kolejnej odsłony Call of Duty 4 !!!

Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#7 Post autor: Wawrzyniec » sob lis 07, 2009 00:26 am

Wurger pisze:Powoli staje się normą kryta kolejnej płyty Zimmera zanim tak naprawdę można ja poznać w całości(via Anioły i Demony) :shock: Tym bardziej, ze sa ta wycięte fragmenty z utworów i ocena jest trudna takich mp3 - kowych utworów
Aby było jasne: Ja Hans Zimmera uwielbiam i jest to mój drugi ulubiony kompozytor na Świecie :D I pamiętam, że prowadziłem i w sumie mogę prowadzić dalej batalie jeżeli chodzi o "Angels & Demons", gdyż bardzo lubię ten soundtrack i jestem dumny, że go posiadam :D
Ale z tego co słyszę w tych urywkach (zaznaczam nie znam więcej od Was) to ta muzyka mimo, że dobra nie zachwyca mnie. Od Zimmera, a szczególnie jak jest tematyka wojenna to oczekiwałem czegoś więcej.
Może po prostu Hans Zimmer nie jest stworzony do gier komputerowych, lub też nie przykłada się do nich aż tak bardzo jak do filmów. A możliwe, że producenci czegoś takiego chcieli to im Zimmer coś takiego stworzył.
Zobaczymy, posłuchamy, ale nie wiem czy ten projekt mnie jakoś będzie dalej specjalnie interesował. Co innego "Sherlock Holmes" :) I tutaj spodziewam się dobrej muzyki i na ten score czekam z niecierpliwością :D

Matija34
Gość od wnoszenia fortepianu

#8 Post autor: Matija34 » sob lis 07, 2009 06:10 am

Wole sie wstrzymac z oceną tego zalosnego bootlega nedznej jakosci.
Mam nadzieje,ze ktos wyda oficjalny soundtrack z Modern Warfare 2,ale z tego co widze to nie zanosi sie na porzadne wydanie tak jak chocby w Gears War 2,wiec sobie podaruje te wypociny made of youtube

Awatar użytkownika
Ele

#9 Post autor: Ele » sob lis 07, 2009 15:54 pm

AKtualnie jestem w trakcie pobierania 246 utworów z kompletnego gameripa. Z tego co narazie słyszałem, zapowiada się dobrze (na pewno lepiej niż to 'coś' z YT), ale wstrzymam się z oceną do czasu przesłuchania wszystkiego.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#10 Post autor: Mystery » sob lis 07, 2009 17:14 pm

A ja posłucham sobie jedynego muzycznie właściwego "Call of Duty" Giacchino, szkoda czasu na powyższe bzdety :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#11 Post autor: Wawrzyniec » sob lis 07, 2009 17:40 pm

Mystery Man pisze: szkoda czasu na powyższe bzdety :wink:
Ostro :!: Może nawet trochę za ostro. Ja zapewne jednak dam tym "bzdetom" szansę. Gdyż jednak trochę głupio tak od razu daną muzykę na straty spisywać.

Wywiadzik:

http://content.usatoday.com/communities ... r/1?csp=34
Ostatnio zmieniony sob lis 07, 2009 17:46 pm przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#12 Post autor: Mystery » sob lis 07, 2009 17:46 pm

Jak pojawi się coś oficjalnego, to pewnie nie omieszkam przesłuchać, w końcu to kolejny nowy Zimmer, a takiego nie wypada nie znać, ale już teraz wiadomo, czego oczekiwać...
Póki co, to czekam Scherlocka.

Mefisto

#13 Post autor: Mefisto » sob lis 07, 2009 20:47 pm

Ele pisze:AKtualnie jestem w trakcie pobierania 246 utworów z kompletnego gameripa. Z tego co narazie słyszałem, zapowiada się dobrze (na pewno lepiej niż to 'coś' z YT), ale wstrzymam się z oceną do czasu przesłuchania wszystkiego.
:shock: get a girl

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#14 Post autor: Koper » sob lis 07, 2009 22:22 pm

Mefisto pisze:
Ele pisze:AKtualnie jestem w trakcie pobierania 246 utworów z kompletnego gameripa. Z tego co narazie słyszałem, zapowiada się dobrze (na pewno lepiej niż to 'coś' z YT), ale wstrzymam się z oceną do czasu przesłuchania wszystkiego.
:shock: get a girl
LOL :D even a boy, a dog or a hamster... ;):D:D

Awatar użytkownika
Ele

#15 Post autor: Ele » ndz lis 08, 2009 14:01 pm

Jestem po pierwszej godzinie słuchania :)
Jak na razie mnóstwo ambientu i underscore-u, jedynie 2 kawałki są naprawdę dobre (jest w tym bootlegu pod nazwą Montage #4). Jeszcze zostało 6 :)

ODPOWIEDZ