DAVID ARNOLD - OPOWIEŚCI Z NARNI 3: PODRÓŻ WĘDROWCA DO ŚWITU

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#511 Post autor: Koper » wt sty 04, 2011 17:39 pm

Gazem go! :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#512 Post autor: Wawrzyniec » wt sty 04, 2011 17:40 pm

Aleś się uparł, nie wiedzieć czemu z tym gazem :roll: A w ogóle to kogo masz na myśli?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#513 Post autor: Koper » wt sty 04, 2011 17:42 pm

Każdego kto się z Tobą nie zgadza, lub pochodzi z gatunku, którego przedstawiciel kiedyś Ci podpadł. :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#514 Post autor: Tomek » wt sty 04, 2011 18:51 pm

Wawrzyniec pisze:
Tomek pisze:Wprowadzasz taki klimat POWAGI, że myślałbym, że niedługo to mu pomnik w Rzeszowie postawisz.
Już mamy kobiecy akt w centrum miasta, więc pomników wystarczy. Zresztą nie tylko Olka szanuję, ale też Babucha, Mefisto, Łukasza... A zresztą wszystkich wielbię i błogosławię, Ciebie też mimo Twego toksycznego stosunku do Zimmera :wink:
Mam już trochę dość przekonywania ciągłego, że Zimmera CENIĘ, tylko niekoniecznie za to co ostatnio tworzy i za negatywny wpływ na dzisiejszą muzykę filmową :roll:

Koper ma trochę racji - jeżeli ktoś nie podziela Twoich zachwytów nad pewnymi sprawami to od razu jest po przeciwnej stronie barykady, "wróg" kompozytora i w ogóle. Złego słowa nie można powiedzieć, skrytykować nie można, bo obraza kompozytora i jak tak można. Może lepiej rzuć okiem do moich entuzjastycznych recenzji Zimmera - Zimmer nie zaczął się kilka lat temu ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#515 Post autor: Wawrzyniec » wt sty 04, 2011 19:07 pm

Tomek pisze:Mam już trochę dość przekonywania ciągłego, że Zimmera CENIĘ, tylko niekoniecznie za to co ostatnio tworzy i za negatywny wpływ na dzisiejszą muzykę filmową :roll:
Toż napisałem żartobliwie o "toksycznym związku". Lubisz go, ale nie możesz się pogodzić z tym co komponuje, więc go krytykujesz dla jego dobra. Taka aluzja i drobny żarcik, ale najmocniej przepraszam jak się nie udał.
Tomek pisze:Koper ma trochę racji - jeżeli ktoś nie podziela Twoich zachwytów nad pewnymi sprawami to od razu jest po przeciwnej stronie barykady, "wróg" kompozytora i w ogóle. Złego słowa nie można powiedzieć, skrytykować nie można, bo obraza kompozytora i jak tak można. Może lepiej rzuć okiem do moich entuzjastycznych recenzji Zimmera - Zimmer nie zaczął się kilka lat temu ;-)

Koper nie ma racji, tylko dramatyzuje i wykorzystuje moje słowa, które napisałem w kontekście mego stosunków do psów :roll: A szczerze to mnie jest obojętne co o Zimmerze sądzicie i nawet fajnie, że aż tak bardzo nie wmieszałem się w tłum, ale się z niego wybijam i wyróżniam. Tylko trochę z lekka męczą mnie te ciągłe te same argumenty, czy też nabrzmiałe slogany, jakoby Zimmer zabił muzykę filmową. :roll: Ja wiem kiedy się zaczął Zimmer, ale zdecydowanie bardziej podoba mi się, że kompozytor zmienia się, a wraz z nim muzyka. A niektórzy to chyba chcieliby, aby dalej pisał taką muzykę jak w przełom lat 80/90tych.
Dobra, ale o tym już sporo dyskutowaliśmy i rozmawialiśmy, a tym bardziej nie chcę zaśmiecać Adamowi tematu, więc niech moderator zrobi z tym co uważa za stosowne.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#516 Post autor: Koper » wt sty 04, 2011 19:11 pm

Adamowi zaśmiecać to nie grzech. :P
A Ty już przestań znowu męczennika z siebie robić i informować wszystkich kogo to nie kochasz, a kto Ci nie podchodzi, po raz 145, bo wszyscy wiemy. :P I z tłumu się tak mocno nie wybijasz, bo fanów Zimmera pod dostatkiem jest. ;)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#517 Post autor: Tomek » wt sty 04, 2011 19:20 pm

Wawrzyniec pisze:Toż napisałem żartobliwie o "toksycznym związku". Lubisz go, ale nie możesz się pogodzić z tym co komponuje, więc go krytykujesz dla jego dobra. Taka aluzja i drobny żarcik, ale najmocniej przepraszam jak się nie udał.
Dobra, może trochę źle zrozumiałem Twoją wypowiedź (za co też sorry) i nie zauważyłem ";-)". Jest OK, nie ma problemu :)

Cieszy mnie, że rozumiesz, że moja krytyka jest tylko dla jego dobra :) Zakończmy tego offtopa, bo faktycznie to nie na to miejsce.
Obrazek

bladerunner

Re: DAVID ARNOLD - OPOWIEŚCI Z NARNI 3: PODRÓŻ WĘDROWCA DO Ś

#518 Post autor: bladerunner » wt mar 08, 2011 23:59 pm

Tak sobie posłuchałem dzisiaj kilka scorów AD 2010. Doszedłem do wniosku, że Narnia Arnolda to nawet słabsza jest od Robin Hooda Streitenfelda :mrgreen: . Kierowca choć o głowę gorszy technicznie, próbował wnieść parę ciekawych tematów, heroiczny dla Russella i bud gaya, kilka fajnych folkowych , lirycznych, coś do czego chce się wracać, wbrew pozorom i kilku schematów tworzenia muzyki do takich filmów, starał się trochę wyłamać, słychać, że ta muzyka ( choć nie do końca udana ) to nie jest robiona dosłownie pod linijkę jak muza Arnolda :) , który w ogóle nie jest w stanie kompletnie niczym zaskoczyć brak pomysłu a i magii to w tym za grosz nie ma :) .
Anglik Fail :?

ODPOWIEDZ