Marek Łach pisze:Ze Smokiem decyzji nie zmienię, to słaba muzyka filmowa, chociaż bardzo fajna muzyka jako taka.
Top 10, 2010
-
bladerunner
Tak trzymać Marek, Shrek Forever o klase lepszy, będę na Ciebie głosował.Adam Krysiński pisze:Marek Łach pisze:Ze Smokiem decyzji nie zmienię, to słaba muzyka filmowa, chociaż bardzo fajna muzyka jako taka.![]()
nie wiem czy nie mniejszym fejlem jest podniecanie się robin hoodem srajfelda. Smok słaba muzyka filmowa?
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Ja też zupełnie nie rozumiem rozumowania Marka (czy ktoś w ogóle?). Jeżeli "Smok" jest świetną muzyką a słabą muzyką filmową, to Powell chyba lepszego komplementu nie mógł dostać. Przyjmując, że "Smok" to tylko świetny kawałek komercyjnej/rozrywkowej muzyki filmowej a muzyka filmowa jako taka postrzegana jest przez "poważny" świat muzyczny jako coś gorszego i mniej elitarnego
Ja bym stwierdził odwrotnie, że muzyka jako taka to najwyżej dobra (technicznie, koncepcyjnie, kompozycyjnie), a muzyka filmowa świetna - kolorowa, przebojowa, bogata w brzmienie, znacznie pomagająca filmowi. Nie wiem co Marek sugerowałby jako dobrą muzykę filmową do filmiku takiego jak "How to Train Your Dragon?". Jakąś kontemplację, głębię?
Ja bym stwierdził odwrotnie, że muzyka jako taka to najwyżej dobra (technicznie, koncepcyjnie, kompozycyjnie), a muzyka filmowa świetna - kolorowa, przebojowa, bogata w brzmienie, znacznie pomagająca filmowi. Nie wiem co Marek sugerowałby jako dobrą muzykę filmową do filmiku takiego jak "How to Train Your Dragon?". Jakąś kontemplację, głębię?

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
-
bladerunner
-
bladerunner
Nawet nie wiesz jak mi tego brakowałodziekan pisze:Maras w tym roku ma otrzymac wyroznienie w plebiscycie na najlepszego recenzenta muzyki filmowej dekady i ma rowniez znalezc sie na okladce Playboya u boku Lisy Gerrard.Koper pisze:W wyborach na prezydenta Białegostoku będzie startował z ramienia ugrupowania Podlasie XXIw. bo Kononiwcz się wycofał.:D
Poza tym zostal zaproszony do programu Rozmowy w Toku Ewy Drzyzgi.
Bede rozmawiac o globalnym ociepleniu klimatu i o wpływie dopalaczy i alkoholu na rozwoj intelektualny forumowiczów na portalach interenetowych takich jak filmmusic.pl.