Nie przepij !

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#256 Post autor: Althazan » ndz sty 02, 2011 12:23 pm

Bucholc Krok pisze:No to już bezczelność. Ja nie wiem, sprzedającym się wydaje, że jak płyta jest unikatem (załóżmy, że prawdziwym) to klientela się rzuci jak na cudo jakie i weźmie nawet w najgorszym stanie. Po co to komu? Żeby się tylko pochwalić, iż ma się unikat? Śmieszne.. :roll:
Może i niektórzy tak myślą, że na bezrybiu i rak ryba... ;)

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#257 Post autor: swordfish » ndz sty 02, 2011 12:49 pm

Czy ten VIP to wybitne dzieło? Film oglądałem już dawno, ale muzyki nie pamiętam. Musiała być bardzo zwyczajna i przeciętna, zwykły wypełniacz obrazu i nic więcej.
Za taką cenę to już wolę kupić wszystkie LOTRy complete w stanie idealnym.

Kiedyś na koncercie Dębski mówił, że nie przykłada większej uwagi do wydań płytowych, a jak ktoś chce znaleźć jego "Ogniem i mieczem", czy "W pustyni i w puszczy", to niech w hipermarkecie szuka w tych wielkich koszach, gdzie płyty walają się jedna na drugiej. Twierdził, że i tak tego nikt nie kupuje, więc ma ciągłą wyprzedaż w Tesco za 4,99 zł. Ten koncert był z 5 lat temu i wtedy rzeczywiście Dębski walał się po takich koszach.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#258 Post autor: Bucholc Krok » ndz sty 02, 2011 15:55 pm

Althazan pisze:Może i niektórzy tak myślą, że na bezrybiu i rak ryba... ;)
Gdybym wygrał w totka 10mln i na jakiejś płycie by mi bardzo zależało to te 500zł może bym i wyrzucił, żeby mieć bubla do "jazdy" do czasu zakupu krążka w odpowiednim stanie. :)
swordfish pisze:Czy ten VIP to wybitne dzieło?

Jakie by nie było to płyta nie jest tyle warta. :)
Za taką cenę to już wolę kupić wszystkie LOTRy complete w stanie idealnym.
I to jest słuszne podejście. 8)
Kiedyś na koncercie Dębski mówił, że nie przykłada większej uwagi do wydań płytowych, a jak ktoś chce znaleźć jego "Ogniem i mieczem", czy "W pustyni i w puszczy", to niech w hipermarkecie szuka w tych wielkich koszach, gdzie płyty walają się jedna na drugiej. Twierdził, że i tak tego nikt nie kupuje, więc ma ciągłą wyprzedaż w Tesco za 4,99 zł. Ten koncert był z 5 lat temu i wtedy rzeczywiście Dębski walał się po takich koszach.
Ale to pewnie było jakieś specjalne wydanie budżetowe dla marketów właśnie?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#259 Post autor: Adam » ndz sty 02, 2011 18:26 pm

jakbym był die-hard-kolekcjonerem to bym kupił ale nie za taką cenę. ostatnio mnie Martens przebił dośc znacznie, czyli jednak aż takim nie jestem.

to pierwszy w historii naszego kraju score wydany na cd :)

a to co pisze Swordfisz to prawda - Dębski ma w dupie płyty i wydania. Nie chciał nigdy wydawać, zresztą chyba wszytko powiedział na ten temat w naszym wywiadzie dla S.pl, choć część sobie potem ocenzurował ;-)

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#260 Post autor: swordfish » ndz sty 02, 2011 20:50 pm

Bucholc Krok pisze:
Ale to pewnie było jakieś specjalne wydanie budżetowe dla marketów właśnie?
Były podróbki, czyli nowe wykonania w cenie hipermarketowej. Ale sprzedawali też oryginalne wydania Pomatonu w takiej cenie. Sam zakupiłem "W pustyni i w puszczy" za 2,99 zł w MediaMarkt, leżało tego parę lat temu od groma - praktycznie wciskali to za darmo. Żałuję, że pożałowałem wtedy 5 złotych na "Ogniem i mieczem 2" (ta płyta z dialogami i dodatkowymi utworami). A teraz tego Dębskiego to trudno znaleźć, a już na pewno nie w tej cenie.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#261 Post autor: Adam » ndz sty 02, 2011 20:51 pm

ale te dodatkowe utwory mają też dialogi także to w zasadzie chamski bootleg z SFX ;-)

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#262 Post autor: swordfish » ndz sty 02, 2011 21:04 pm

Adam Krysiński pisze:ale te dodatkowe utwory mają też dialogi także to w zasadzie chamski bootleg z SFX ;-)
Czyli wydanie, które posiadam - TRYLOGIA Pomatonu, gdzie mam Pana Wołodyjowskiego, Potop i Ogniem, w zupełności wystarczy?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#263 Post autor: Adam » pn sty 03, 2011 08:48 am

dokładnie, aż za nadto :)

bladerunner

#264 Post autor: bladerunner » pn sty 03, 2011 11:38 am

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#265 Post autor: Bucholc Krok » pn sty 03, 2011 13:20 pm

Drogo. :|

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#266 Post autor: Althazan » pn sty 03, 2011 13:41 pm

To Pan, który ostatnio wystawił wydanie tajwańskie Weroniki jako "dystrybucja EMI, na rynek japoński":
http://allegro.pl/podwojne-zycie-weroni ... 19178.html
Na maila z pytaniem jak to możliwe, że napisy są po tajwańsku już nie raczył odpowiedzieć... :lol:

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#267 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » pn sty 03, 2011 14:51 pm

Althazan pisze:
To Pan, który ostatnio wystawił wydanie tajwańskie Weroniki jako "dystrybucja EMI, na rynek japoński":
http://allegro.pl/podwojne-zycie-weroni ... 19178.html
Na maila z pytaniem jak to możliwe, że napisy są po tajwańsku już nie raczył odpowiedzieć... :lol:
Potrafisz po samych krzaczkach poznać, że to tajwańskie napisy :roll: :wink:
To Ty chyba sinolog jakiś, czy co :lol:

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#268 Post autor: Althazan » pn sty 03, 2011 14:54 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Potrafisz po samych krzaczkach poznać, że to tajwańskie napisy :roll: :wink:
Oczywiście, że nie potrafię rozpoznać na 100%, ale z kolei również na 100% wiem, że to nie japońskie znaczki - tych już trochę rozpoznaję... ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#269 Post autor: Bucholc Krok » pn sty 03, 2011 15:03 pm

Althazan pisze:Na maila z pytaniem jak to możliwe, że napisy są po tajwańsku już nie raczył odpowiedzieć... :lol:
Tak czy inaczej faktycznie ciekawy okaz dla zbieracza. :) Nie wiem tylko po ile normalnie można tę płytę dostać.
A co do "krzaczków" to widać na pierwszy rzut oka, że są bardziej "mięsiste" i "pełne" niż japońskie. :)

Aktualna aukcja i cena trochę wzrosła. :)
http://allegro.pl/podwojne-zycie-weroni ... 67241.html

Ile kosztował ten zestaw, gdy był jeszcze w sklepach?
http://allegro.pl/trylogia-3cd-pan-wolo ... 18637.html

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#270 Post autor: Althazan » pn sty 03, 2011 19:59 pm

Bucholc Krok pisze:Tak czy inaczej faktycznie ciekawy okaz dla zbieracza. :) Nie wiem tylko po ile normalnie można tę płytę dostać.
A ze 20 dolarów... :)
Bucholc Krok pisze:Ile kosztował ten zestaw, gdy był jeszcze w sklepach?
http://allegro.pl/trylogia-3cd-pan-wolo ... 18637.html
Chyba po około 30-40zł... ale dawno już nie ma i cena dość mocno wzrosła...

ODPOWIEDZ