Toś Amerykę normalnie odkrył.Mystery Man pisze:Skyline - ale kupa![]()
![]()

Marek czekamy na recenzję. Chodzi oczywiście o "Iluzjonistę". Coś czuję, że obok "Smoka" i "Toy Story 3" ta animacja może mieć nominację do Oscara.
Wiedziałem na co się porywam sięgając po film twórców AvP:R. O dziwno był nawet znośny, ale ta końcówka, wtfWawrzyniec pisze:Toś Amerykę normalnie odkrył.![]()
Wawrzyniec pisze:Marek czekamy na recenzję. Chodzi oczywiście o "Iluzjonistę". Coś czuję, że obok "Smoka" i "Toy Story 3" ta animacja może mieć nominację do Oscara.
Dziwne zestawienie, pierwsze miejsce Social Network jeszcze jestem w stanie przełknąć i zrozumieć, ale Prorok, a szczególnie Głód na podium to zbytnie pochlebstwo.bladerunner pisze:http://www.filmweb.pl/news/14+najlepszy ... webu-68675
najgorsze jest to, że Fordowi się kosmici tak spodobali, że weźmie udział w ekranizacji Kowbojów I Obcych w 2011Turek pisze:Ja oglądałem:
Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki - DNO I METR MUŁU. Żenada z fatalnym CGI, w debilny sposób próbująca jechać na sukcesie poprzedników. Crap i shit. A do efektów rodem z nowych SW dodajmy stetryczałego Indianę, Marion, debilnego Mutta (okropny Shia LeBeuf), komputerową armię mrówek i kosmitów wylatujących spod ziemi.
2 - /10
E, no, aż taki tragiczny nie jest. Le Boeuf moim daniem wypadł nawet fajnie, przypominał takiego 'Buntownika z wyboru', w sumie nie wiem czy nie był bardziej przekonujący od 70-letniego (czy ile on tam ma) Indiany. Natomiast mega epic fail to kosmici, zwierzątka (i dżungla) CGI oraz ślub IJ'a.Turek pisze:Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki - DNO I METR MUŁU. Żenada z fatalnym CGI, w debilny sposób próbująca jechać na sukcesie poprzedników. Crap i shit. A do efektów rodem z nowych SW dodajmy stetryczałego Indianę, Marion, debilnego Mutta (okropny Shia LeBeuf), komputerową armię mrówek i kosmitów wylatujących spod ziemi.
2 - /10
Ghost - megakult. Jedno z niewielu romansidel, które bardzo lubie i które wzrusza. Genialna aranżacja "Unchained Melody" przez Jarre'a. Jego własny temat liryczny też zresztą śliczny.Turek pisze:Uwierz w Ducha - piękny, ponadczasowy film. Nie widzę w nim żadnych minusów. Dużo ciepła, uczuć, dobrego aktorstwa (Goldberg!) a do tego dochodzi wzruszający finał z orkiestrową wersją Unchained Melody - jeden z filmów, które nigdy nie zostaną zapomniane.