W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Turek

#166 Post autor: Turek » wt gru 14, 2010 15:29 pm

Wielki "Fuck You" dla Camerona za wywalenie tego fragmentu muzy!

Turek

#167 Post autor: Turek » wt gru 14, 2010 15:41 pm

Czy to jest to finalne wydanie w końcu?:

http://www.amazon.com/Avatar-Three-Disc ... 390&sr=8-3

Bo z tego co wiem są następujące wersje -

1. oryginalna kinowa

2. rozszerzona kinowa (dłuższa względem pierwszej)

3. rozszerzona na bd - zawierająca to co obie kinowe i jeszcze dłuższa z dodanymi scenami

Czy ta najdłuższa jest na tym wydaniu którem tu wlepił?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#168 Post autor: Adam » wt gru 14, 2010 16:03 pm

no własanie ja zdobyłem tą z linka i nie wiem czy tam jest naj-naj dłuższa ;-)
#FUCKVINYL

Turek

#169 Post autor: Turek » wt gru 14, 2010 16:18 pm

Koprze pomóż ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#170 Post autor: Koper » wt gru 14, 2010 16:42 pm

Adam Krysiński pisze:a ja jeszcze nei wiedziałem tej reżyserskiej. są dwie chyba tak? która jest ta dłuższa? :)
Nie ma reżyserskiej. Pod żadną sie Cameron tak nie podpisał. Jest re-edycja kinowa (była jakoś na przełomie lata i jesieni w kinach) dłuższa o 8 min. i specjalna edycja kolekcjonerska dłuższa o 16. Jakby trochę kasy włożyli w uzupełnienie jeszcze paru scen o efekty pokroju CGI tła itp. to mogliby to jeszcze o parę minut wydłużyć, ale ta o 16 min. dłuższa to już jest generalnie max jeśli chodzi o to, co dodali ze scen wykończonych i dłuższej nie będzie.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#171 Post autor: Adam » wt gru 14, 2010 22:31 pm

Koper ale czy ta naj-naj-dłuższa jest w końcu na tym wydaniu 3DVD czy nie? :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#172 Post autor: Tomek » śr gru 15, 2010 10:33 am

Tak.

Są trzy wersje do wyboru:

- kinowa

- kinowa + 8 minut które dodali w re-edycji w kinach w sierpniu

- kinowa + 16 minut, specjalnie dla tego wydania DVD (wersja "najdłuższa")

Tylko kinowa tak naprawdę jest wersją reżyserską Camerona. Tamte następne to tylko wersje przygotowywane dla zbicia większej kasy.

Nie ma żadnej nowej muzyki Hornera, bo tamte wersje powstały tylko i wyłącznie "przy okazji", aby zbić większe zyski. Koper już to wyjaśniał.

Jest to taka sama praktyka jak np. przy "sztucznej" wersji rozszerzonej Gladiatora, gdzie pod dodatkowe sceny wklejono poprostu istniejącą muzykę Zimmera. To samo słyszałem w wersji rozszerzonej "Wodnego świata" na przykład - wklejono fragmenty Howarda z innych scen - raz to działa, raz nie. Ale pewnie tylko fan filmówki zauważy takie detale ;-)
Obrazek

ODPOWIEDZ