Tadlow/Prometheus - CONAN THE BARBARIAN (re-rec) - 2-11-2010

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
bladerunner

#136 Post autor: bladerunner » czw lis 04, 2010 21:20 pm

Turek pisze:Kurde, ja katuje te 11 minut klipów i nie mogę przestać... ;)
:D

Turek

#137 Post autor: Turek » czw lis 04, 2010 21:21 pm

BARDZO podoba mi się chór w The Kitchen - potężżżżny ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#138 Post autor: Koper » czw lis 04, 2010 21:29 pm

Marek Łach pisze:Szkoda... bez dziada to nie to samo. :(
Idź sobie do domu starców przed słuchaniem i będziesz miał pełnię szczęścia. :?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Turek

#139 Post autor: Turek » czw lis 04, 2010 21:31 pm

Koper, jak wrażenia?:)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#140 Post autor: Bucholc Krok » czw lis 04, 2010 21:51 pm

Turek pisze:Ale to ino na Milanie było ;) Dziad fajny ale w tym nowym nagraniu byłby zbędny, tym bardziej że mógłby się gryźć z muzyką
Nie widzę problemu, zawsze można nagrać od nowa. Bez kronikarza (czy jak mu tam) to już nie to samo. :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#141 Post autor: Koper » czw lis 04, 2010 21:54 pm

Kronikarz to nie muzyka. Tylko dziady za nim tęsknią.

Turek - nie słuchałem jeszcze. :) Ino jednego filmiku na stronie Tadlow.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#142 Post autor: Bucholc Krok » czw lis 04, 2010 21:58 pm

Koper pisze:Kronikarz to nie muzyka.
No i? Jest świetnym wprowadzeniem.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#143 Post autor: Koper » czw lis 04, 2010 22:04 pm

No i to, że to jest płyta z MUZYKĄ filmową a nie monologami z filmu.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#144 Post autor: Bucholc Krok » czw lis 04, 2010 22:15 pm

Wciąż nie widzę problemu, żeby tam nie mogło być kronikarza. Jest tylko na początku i to bardzo krótko. Czepiasz się i tyle..

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#145 Post autor: Koper » czw lis 04, 2010 22:23 pm

No to go masz na albumie Milanu i o co Ci chodzi?? A to jest re-recording. Już przestań Bucholc pierdolić jak napity. :P
bladerunner20 pisze:Gladek jest lepszy od Conana imo :? .
Zaraz jeszcze napisze, że Wolverine... :?

Hmmm... posłuchałem paru klipów... Anvil mi się nie podoba - albo mi się zdaje, albo jakieś trąbki dorzucili nie wiadomo po co do tej środkowej partii na smyczki... Ten prolog też mogli sobie darować, za tym akurat nikt nie tęsknił...

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#146 Post autor: Bucholc Krok » czw lis 04, 2010 22:30 pm

Koper pisze:No to go masz na albumie Milanu i o co Ci chodzi??
O to, że mam prawo wyrażać swoje opinie, a że Tobie one się nie podobają to sorry, nie mój problem. :P
A to jest re-recording.
No i nie masz tam kronikarza, w czym problem? :D
Już przestań Bucholc pierdolić jak napity. :P
Bez komentarza. :)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#147 Post autor: Tomek » czw lis 04, 2010 22:36 pm

Kronikarz nie jest w tym re-recordingu potrzebny (bo i jak mieli by go niby zreplikować), ale Marek ma trochę racji, że zabraknie tego klimatu, w którym mówi "(...)let me tell of the days of high adventure..." i wchodzi Anvil of Crom :P
Turek pisze:Najlepszy utwór z Niszczyciela ja traktuje jako bonus ;) To że prażanie grali nieraz kiepsko to też w pewnym sensie powód tego ze często utwory były inaczej orkiestrowane, zmieniali aranże itd... A tutaj jest wszystko oryginalne, a co ważne na dodatek mieli kupę wskazówek i poleceń samego Basila. Jak potężnie brzmi chór w nowym The Kitchen... ;)
No niby tak, ale jednak jest to taka maniera, która charakteryzuje Silvę/Prażan czyli kompilacyjnego zapychania płyt na siłę :P Zresztą moim zdaniem większość dzisiejszych complete'ów/limitów na siłę zapełnia płyty właśnie takimi odpadami, byle by tylko sztucznie uatrakcyjnić produkt. Poza tym to wydanie jest przeznaczone dla kolekcjonerów, i wolałbym (również jako kolekcjoner), by 'czystość' muzyki z Barbarzyńcy została zachowana, a tu wrzucają tego Niszczyciela :P Jest takie powiedzenie "Co Bogu boskie, a co cesarzowi cesarskie" i według mnie na tym wydaniu powinna być jeno muzyka z Barbarzyńcy :D

A co do Prażan, to aranże/inne orkiestracje to nie wszystko, bo czasami wykonanie w stosunku do oryginału również mocno kuleje ;)

PS. Co do tych słów (wątpliwej wiarygodności) Thaxtona o tym, że niby wszystko Basil doglądał/dawał wskazówki to bym był nieco sceptyczny, bo to może być bardziej marketingowe posunięcie. W końcu współ-producentem jest Prometheus, czyli pewnie i Thaxton ;-) Na 100% jakości byłbym pewny gdyby Basil żył i tego osobiście dopilnował albo dyrygował ;)
Ostatnio zmieniony czw lis 04, 2010 22:48 pm przez Tomek, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#148 Post autor: Koper » czw lis 04, 2010 22:39 pm

Bucholc Krok pisze:No i nie masz tam kronikarza, w czym problem? :D
To przecież Ty masz jakiś problem, ja z tym nie mam problemu, wręcz mnie to cieszy. :P
Tomek pisze:Kronikarz nie jest w tym re-recordingu potrzebny (bo i jak mieli by go niby zreplikować), ale Marek ma trochę racji, że zabraknie tego klimatu, w którym mówi "(...)let me tell of the days of high adventure..." i wchodzi Anvil of Crom :P
Phi tam, nie ma tego dziada już na Varese i jest git.
Zresztą wydaje mi się, że wydanie Varese pozostanie najlepszą płytą z Conana Barbarzyńcy. To jest za długie po prostu. Typowy complete.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#149 Post autor: Bucholc Krok » czw lis 04, 2010 22:43 pm

Tomek pisze:Kronikarz nie jest w tym re-recordingu potrzebny (bo i jak mieli by go niby zreplikować)
Kwestia znalezienia odpowiedniego aktora i wklejenia głosu. No bo jaki jest inny problem?
Koper pisze:To przecież Ty masz jakiś problem, ja z tym nie mam problemu, wręcz mnie to cieszy. :P
Rozumiem, że Cię to cieszy, ale masz problem z tym, że mi się ten kronikarz podoba, ot co. :P
Ostatnio zmieniony czw lis 04, 2010 22:45 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#150 Post autor: Koper » czw lis 04, 2010 22:45 pm

Tylko po ch.j?

ODPOWIEDZ