Zdjęcia bądź lista waszej kolekcji Soundtracków.

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#286 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 02, 2010 20:14 pm

Nie, no Williamsa z jakieś 20 płyt mam, ale ciągle brakuje mi kilku tytułów, w tym kilku naprawdę dla mnie bardzo ważnych, których brak doskwiera mi jak kilof wbity w plecy. A niestety brak pewnych tytułów jest dla mnie bardzo wstydliwy, zwłaszcza, że niby uważam się za Wielkiego fana Williamsa.
Dobra Williamsów coś tam mam, ale wiadomo, że Williams to ma różną opinię. Ale np. z Goldsmithem, Poledourisem, Barrym, Morricone, Lorencem, Pook, Desplatem, Kaczmarkiem, Newtonem Howardem, Newmanem, Kamenem, Arnoldem, Silvestrim, Hornerem, Hisaishim, i wieloma znanymi kompozytorami to u mnie cienko.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#287 Post autor: Bucholc Krok » wt lis 02, 2010 20:19 pm

Wawrzyniec pisze:Nie, no Williamsa z jakieś 20 płyt mam,
Tylu to chyba ja nie mam, a Williamsa akurat lubię.. cóż, kieszeń płytka.
ale ciągle brakuje mi kilku tytułów, w tym kilku naprawdę dla mnie bardzo ważnych, których brak doskwiera mi jak kilof wbity w plecy. A niestety brak pewnych tytułów jest dla mnie bardzo wstydliwy, zwłaszcza, że niby uważam się za Wielkiego fana Williamsa.
Słusznie, lepiej chwilowo nie robić fotek, bo zaraz ktoś (Adam pierwszy) się przywali. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#288 Post autor: Adam » wt lis 02, 2010 20:29 pm

Bucholc Krok pisze:Słusznie, lepiej chwilowo nie robić fotek, bo zaraz ktoś (Adam pierwszy) się przywali. :)
no i po co ta aluzja? czy ja się do kogoś o kolekcję przywalałem? :?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#289 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 02, 2010 20:29 pm

Bucholc Krok pisze: cóż, kieszeń płytka.
Sam bym tego lepiej nie ujął :) Niestety dla mnie zakup płyt to jednak jest wydatek. A chociażby takie "Black Sunday" to mnie trochę kosztowało, choć nie żałuję zakupu. Ostatnio jednak muszę trochę przyhamować z zakupami, gdyż będę miał co słuchać, a nie będę miał co jeść :P
Słusznie, lepiej chwilowo nie robić fotek, bo zaraz ktoś (Adam pierwszy) się przywali. Smile
Dokładnie zwłaszcza, że Zimmera mi z dwóch, trzech też ważnych płyt brakuje, a o Williamsie też wspominałem. Na razie dam sobie na wstrzymanie, dla własnego dobra, a po za tym mam pewien opór przed pokazywaniem mojej kolekcji, może i wręcz słuszny :)

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#290 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » wt lis 02, 2010 20:32 pm

Wawrzyniec pisze:Nie, no Williamsa z jakieś 20 płyt mam, ale ciągle brakuje mi kilku tytułów, w tym kilku naprawdę dla mnie bardzo ważnych, których brak doskwiera mi jak kilof wbity w plecy. A niestety brak pewnych tytułów jest dla mnie bardzo wstydliwy, zwłaszcza, że niby uważam się za Wielkiego fana Williamsa.
Dobra Williamsów coś tam mam, ale wiadomo, że Williams to ma różną opinię. Ale np. z Goldsmithem, Poledourisem, Barrym, Morricone, Lorencem, Pook, Desplatem, Kaczmarkiem, Newtonem Howardem, Newmanem, Kamenem, Arnoldem, Silvestrim, Hornerem, Hisaishim, i wieloma znanymi kompozytorami to u mnie cienko.
Myślę, że kiepskie podejście do sprawy wybrałeś. W tym wątku jest przecież miejsce na prezentowanie "naszych" kolekcji, a nie listy życzeń innych. Czy to ważne, że masz jedne tytuły, a nie masz innych? Przecież to Twoja kolekcja i jest w niej to co lubisz, na co Ciebie stać w danej chwili czy to, do czego czujesz sentyment (niepotrzebne skreślić), a w tym żadnego powodu do wstydu nie widzę. Nie rób więc z siebie, kolego Wawrzyńcu, takiej cnoty nieruchałki i dawaj fotki, a zdaniem innych nie warto się zbytnio przejmować:D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#291 Post autor: Adam » wt lis 02, 2010 20:32 pm

Wawrzyniec pisze:Dokładnie zwłaszcza
po co ta aluzja? nikogo się nie czepiam o kolekcje :?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#292 Post autor: muaddib_dw » wt lis 02, 2010 20:32 pm

Wawrzyniec spokojnie jam choć fanboy Williamsa mam więcej płyt Goldsmitha, nie każdy odpala sobie cygaro banknotem 100 dolarowym :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#293 Post autor: Adam » wt lis 02, 2010 20:32 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Nie rób więc z siebie, kolego Wawrzyńcu, takiej cnoty nieruchałki
:mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#294 Post autor: Bucholc Krok » wt lis 02, 2010 20:36 pm

Adam Krysiński pisze:no i po co ta aluzja? czy ja się do kogoś o kolekcję przywalałem? :?
Do kogoś nie, ale do Wawrzyńca nie dość, że byś się przywalił, to jeszcze byś mu to 100 lat wypominał. Już się trochę znamy, Kryszard.. :wink: :mrgreen:
Wawrzyniec pisze:Sam bym tego lepiej nie ujął :) Niestety dla mnie zakup płyt to jednak jest wydatek.
A dla kogo nie jest? :) Chyba tylko dla tych, którzy ściągają..
A chociażby takie "Black Sunday" to mnie trochę kosztowało, choć nie żałuję zakupu.

BS jeszcze nie mam.. z czym do ludzi w ogóle. Warto czasem nie mieć aparatu. :D
Ostatnio jednak muszę trochę przyhamować z zakupami, gdyż będę miał co słuchać, a nie będę miał co jeść :P
To się akurat da wytrzymać. Gorzej gdyby było na odwrót. ;)
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:W tym wątku jest przecież miejsce na prezentowanie "naszych" kolekcji, a nie listy życzeń innych. Czy to ważne, że masz jedne tytuły, a nie masz innych? Przecież to Twoja kolekcja i jest w niej to co lubisz, na co Ciebie stać w danej chwili czy to, do czego czujesz sentyment (niepotrzebne skreślić), a w tym żadnego powodu do wstydu nie widzę.
Jak uczą różne historie z tego forum to lepiej uważać co się pisze, co się pokazuje itd..

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#295 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 02, 2010 22:03 pm

Bucholc Krok pisze:BS jeszcze nie mam.. z czym do ludzi w ogóle. Warto czasem nie mieć aparatu. :D
"Black Sunday" jest genialne :D Tego się słucha, plus to wydanie i okładka :D Ale niestety z roku 1977 nie mam ani "Bliskich Spotkań..." ani "Szczęk" :( Zresztą to może kiedy bym się zabierał za kupowanie forumowicze mogli by mi pomóc, jakie wydanie "Jaws" najlepiej brać.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#296 Post autor: Bucholc Krok » wt lis 02, 2010 22:11 pm

Wawrzyniec pisze:Zresztą to może kiedy bym się zabierał za kupowanie forumowicze mogli by mi pomóc, jakie wydanie "Jaws" najlepiej brać.
Najlepiej japońskie z 24-bitowym masteringiem (POCF-1031). 8)

bladerunner

#297 Post autor: bladerunner » śr lis 03, 2010 17:34 pm

Dziekan czekamy.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#298 Post autor: Paweł Stroiński » śr lis 03, 2010 18:48 pm

Wawrzyniec pisze:
Bucholc Krok pisze:BS jeszcze nie mam.. z czym do ludzi w ogóle. Warto czasem nie mieć aparatu. :D
"Black Sunday" jest genialne :D Tego się słucha, plus to wydanie i okładka :D Ale niestety z roku 1977 nie mam ani "Bliskich Spotkań..." ani "Szczęk" :( Zresztą to może kiedy bym się zabierał za kupowanie forumowicze mogli by mi pomóc, jakie wydanie "Jaws" najlepiej brać.
Szczęki są z 1976 roku.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#299 Post autor: Adam » śr lis 03, 2010 19:35 pm

EPIC FAIL Wawrzyńca :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#300 Post autor: Bucholc Krok » śr lis 03, 2010 19:36 pm

Adam Krysiński pisze:EPIC FAIL Wawrzyńca :mrgreen:
I o tym właśnie pisałem, Adam... :roll: :?

ODPOWIEDZ