jaka to melodia?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#466 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 05, 2009 22:26 pm

Bucholc Krok pisze:Czyli ta cała nasza pisanina pójdzie jak psu w ... :D
Ale to i tak jest tylko próba, więc i zaangażowanie jak i podejście trochę inne.
A właśnie, kiedy w takim razie rozpocznie się ta "prawdziwa" gra? :? Czy to będzie jutro już w zupełnie nowym temacie ze wszystkim zasadami na początku? I czy wtedy Babuch znowu będzie zadającym czy też osoba, która teraz odgadnie jego zagadkę? Gdyż naprawdę trochę się w tym wszystkim pogubiłem :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#467 Post autor: Bucholc Krok » śr sie 05, 2009 22:38 pm

Wawrzyniec pisze:Ale to i tak jest tylko próba, więc i zaangażowanie jak i podejście trochę inne.
Skoro to jest próba to w 'prawdziwej' rozgrywce naciski na łamanie zasad będą znacznie większe :)
A właśnie, kiedy w takim razie rozpocznie się ta "prawdziwa" gra? :? Czy to będzie jutro już w zupełnie nowym temacie ze wszystkim zasadami na początku? I czy wtedy Babuch znowu będzie zadającym czy też osoba, która teraz odgadnie jego zagadkę? Gdyż naprawdę trochę się w tym wszystkim pogubiłem :?
Robimy 3 rundy, ewentualnie poprawiamy szczegóły w zasadach i przenosimy się do nowego tematu. Ja proponowałem zacząc od zera skoro będzie nowy, ładny temat, ale pewnie wszyscy mnie zakszyczą, bo uciułali te punkty i żal się rozstawać. :D Także teraz normalnie gramy na punkty, bo później nie wiadomo jak będzie.

Aha, a zadającym zagadkę w nowym temacie (niezależnie od tego, czy przeniesiemy punkty czy nie) będzie osoba, która w ostatniej tutejszej zagadce zgarnie punkty.
Ostatnio zmieniony śr sie 05, 2009 22:56 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#468 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 05, 2009 22:49 pm

Bucholc Krok pisze:Robimy 3 rundy, ewentualnie poprawiamy szczegóły w zasadach i przenosimy się do nowego tematu. Ja proponowałem zacząc od zera skoro będzie nowy, ładny temat, ale pewnie wszyscy mnie zakrzyczą, bo uciułali te punkty i żal się rozstawać. :D Także teraz normalnie gramy na punkty, bo później nie wiadomo jak będzie.
Aż 3 rundy :?: :shock: Ale nie za bardzo wiem po co :? Przecież zasady są już znane. Ja nawet nie mam zamiaru Ciebie zakrzykiwać, gdyż nawet uznaję za słuszne, aby rozpocząć wszystko od nowa. Ale po co jeszcze mamy 3 rundy robić, skoro w sumie wiemy co, kto jak i gdzie, przecież każdy z nas to wszystko wie :?

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#469 Post autor: Mystery » śr sie 05, 2009 22:52 pm

3 rundy to za dużo, jeszcze soundtracki się nam pokończą i nikt nie dobije do 50 :wink:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#470 Post autor: Bucholc Krok » śr sie 05, 2009 23:01 pm

Co się Michał martwisz, pościąga się z neta.. :D

Dopisek: sorry, późna pora.. :)
Ostatnio zmieniony śr sie 05, 2009 23:08 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#471 Post autor: Bucholc Krok » śr sie 05, 2009 23:04 pm

Wawrzyniec pisze: Aż 3 rundy :?: :shock: Ale nie za bardzo wiem po co :? Przecież zasady są już znane.
Ale nie wiadomo czy działaja.. Jedna z zasad (ostatnia) jest taka, że nie poprawiamy zasad w czasie trwania zabawy. Więc lepiej sprawdzić.
Ja nawet nie mam zamiaru Ciebie zakrzykiwać, gdyż nawet uznaję za słuszne, aby rozpocząć wszystko od nowa.
A dziękuję. To ładnie z Twojej strony. :) Możesz zatem wymyślić temat nowego wątku, który niedługo umieścimy.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#472 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 05, 2009 23:05 pm

Mystery Man pisze:3 rundy to za dużo, jeszcze soundtracki się nam pokończą i nikt nie dobije do 50 :wink:
Dokładnie. Zresztą może i jestem monotematyczny, ale co nam stoi na przeszkodzie, aby zacząć wszystko od początku w nowym temacie po face liftingu?

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#473 Post autor: Łukasz Wudarski » śr sie 05, 2009 23:19 pm

No dobra panowie podpowiedź:

1) W tych dwóch strzałach jakie oddaliście oba to były duże pudła, ale jakby mimo wszystko bliżej (przynajmniej czasowo) był Wawrzyniec z tym Holdridgem.

2) Muzyka pochodzi z filmu telewizyjnego, który miał naprawdę gwiazdorską obsadę

3) Gatunek filmu to przygodowo-historyczny (no ale to chyba można wywnioskować po stylu)

4) Kompozytor nie jest dobrze znany, a powinien bo ma na swym koncie kilka ciekawych prac, choć są i niewypały..

No to tyle na razie. Kolejna podpowiedź jeśli będzie konieczna jutro około godziny 8:00
Ostatnio zmieniony śr sie 05, 2009 23:29 pm przez Łukasz Wudarski, łącznie zmieniany 1 raz.
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#474 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 05, 2009 23:20 pm

Bucholc Krok pisze: Możesz zatem wymyślić temat nowego wątku, który niedługo umieścimy.
To akurat nie jest trudne. Chociaż myślałem, że to Ty jako pomysłodawca się tym zajmiesz?
Z mojej strony może być:

1. Jaka to melodia? 2: Dzień Sądu

2. Jaka to melodia?: Decydujące Starcie

3. Jaka to melodia?: Zemsta upadłych (to chodzi o mnie i o Ciebie, gdyż najmniej punktów zdobyliśmy)

4. Jaka to melodia?: Dzień Zapłaty

5. Jaka to melodia?: Przebudzenie

6. Jaka to melodia? 2: Heretyk

7. Jaka to melodia? II: Latające Potwory

8. The Jaka to melodia?

9. Jaka to melodia? 1/2

10. Jaka to melodia?: Reaktywacja

11. Jaka to melodia?: 2 Atak zmutowanych ludzi krabów

12. Jaka to melodia?: 2 Ostateczne kuszenie

Na razie mi tylko tyle przyszło do głowy :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#475 Post autor: Koper » śr sie 05, 2009 23:38 pm

Łukasz Wudarski pisze:No to tyle na razie. Kolejna podpowiedź jeśli będzie konieczna jutro około godziny 8:00
A to do bani, bo niektórzy generalnie pracują i w porach przedwieczornych nie mają szans na równą walkę. :P

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#476 Post autor: Łukasz Wudarski » czw sie 06, 2009 08:16 am

Słowo się rzekło. Druga podpowiedź:

1) Autor ma coś wspólnego z Basilem Poledourisem (ale nie jest to ani kraj pochodzenia, ani bezpośrednia współpraca)

2) Muzyka została skomponowana w latach 90

3) Odtwórca głównej roli w tym filmie miałby spore szanse na oskara w jednej z nowych kategorii jakie zaprezentowano (wprowadzono) w filmie Naga Broń 33 i 1/3
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#477 Post autor: Bucholc Krok » czw sie 06, 2009 09:02 am

Łukasz Wudarski pisze:1) Autor ma coś wspólnego z Basilem Poledourisem (ale nie jest to ani kraj pochodzenia, ani bezpośrednia współpraca)
A to ciekawe, bo po pierwszym odsłuchu wydawało mi się, że to Poledouris. :)

Kiedy będzie ostatnia podpowiedź? Ok. 14:00?

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#478 Post autor: Łukasz Wudarski » czw sie 06, 2009 09:31 am

Ostatnia podpowiedz będzie później ok godziny 18-19 (tak aby zgadnąć mogli też Ci co są w pracy) - ukłon w stronę Kopra :)
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#479 Post autor: Mystery » czw sie 06, 2009 09:32 am

Psuje Cliff Eidelman - Christopher Columbus: The Discovery, choć nie zdziwię się jak to nie to :)

Muzyka pochodzi z filmu telewizyjnego, który miał naprawdę gwiazdorską obsadę
- Brando, Zeta-Jones, Del Toro, ale czy to był film tv?

Gatunek filmu to przygodowo-historyczny (no ale to chyba można wywnioskować po stylu)
- pasuje

Kompozytor nie jest dobrze znany, a powinien bo ma na swym koncie kilka ciekawych prac, choć są i niewypały..
- pasuje

Autor ma coś wspólnego z Basilem Poledourisem (ale nie jest to ani kraj pochodzenia, ani bezpośrednia współpraca)
- Free Willy

Muzyka została skomponowana w latach 90
-92

Odtwórca głównej roli w tym filmie miałby spore szanse na oskara w jednej z nowych kategorii jakie zaprezentowano (wprowadzono) w filmie Naga Broń 33 i 1/3
- Kolumb :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#480 Post autor: Mystery » czw sie 06, 2009 09:37 am

Więc, chyba odpadam, bo obaj to Amerykanie :?

ODPOWIEDZ