ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I & II)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#256 Post autor: DanielosVK » czw paź 28, 2010 19:05 pm

Jedno pytanie:
O co Ci chodzi?
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#257 Post autor: Mystery » czw paź 28, 2010 19:09 pm

DanielosVK pisze:Jedno pytanie:
O co Ci chodzi?
No właśnie, już dawno zauważyłem, że avatara gdzieś zapodział :wink: :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#258 Post autor: Koper » czw paź 28, 2010 19:09 pm

Wawrzyniec, jak Ty masz się tu pojawiać z pretensjami do całego świata nie wiadomo o co to idź Ty chłopie faktycznie do limbo się tam ukrzyżuj za zbawienie RCP albo co, bo to już żenujące się robi... :?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#259 Post autor: Mystery » czw paź 28, 2010 19:13 pm

dopoki Adam nie zatruł towarzystwa swoim jadem
:lol:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#260 Post autor: DanielosVK » czw paź 28, 2010 19:13 pm

dziekan pisze:
O co Ci chodzi?
Nie byłeś tutaj na forum wczesniej,wiec sie nie udzielaj bo faktycznie nie wiesz o co chodzi :wink:
Wiem o co chodzi, byłem tutaj na forum długo wcześniej, tylko się nie udzielałem. I znam sytuację. Po prostu chciałem obrać inną drogę negocjacji niż inni. :P
Fe.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#261 Post autor: Koper » czw paź 28, 2010 19:15 pm

dziekan pisze:Nie chce w tym filmie uslyszec pedalskiej muzyki :(
Do filmie o gościu w pedalskich okularkach i szaliczku chyba pedalska muzyka pasuje akurat? :D Zresztą co to jest pedalska muzyka? Desplat czy to:
http://www.youtube.com/watch?v=jQdq5YUo ... re=related
:D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#262 Post autor: bladerunner » czw paź 28, 2010 19:37 pm

Wawrzyniec pisze:P.S. Mam nadzieję Bladu, że tekst "nie znam się na filmówce" nie jest chroniony prawami autorskimi i też mogę go używać?
Używaj dowoli :) .

bladerunner

#263 Post autor: bladerunner » czw paź 28, 2010 19:44 pm

słuchałeś już scoru?

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#264 Post autor: Mystery » czw paź 28, 2010 19:46 pm

słuchałeś już scoru?
No właśnie, spokojnie, poczekajmy :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#265 Post autor: Mystery » czw paź 28, 2010 19:47 pm

Dziekan chorągiewka :D

bladerunner

#266 Post autor: bladerunner » czw paź 28, 2010 19:48 pm

Mystery Man pisze:Dziekan chorągiewka :D
tylko krowa nie zmienia poglądów :) .

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#267 Post autor: Wawrzyniec » czw paź 28, 2010 20:03 pm

O co Ci chodzi?
Mimo, że może jeszcze za wcześnie, gdyż pełnego score nie znam, ani filmu nie widziałem, ale po tych próbkach i linku od Mystery'ego czuje pewną satysfakcję, ale i pewien żal, może wręcz jak to użył Koper "pretensje". Gdyż aż mi się chce napisać "A nie mówiłem". Gdyż do znudzenia prawiłem i starałem się Was przekonać, że nic dobrego z tego score'u nie wyjdzie i że nie przebije to Johna Williamsa i jego "Więźnia Azkabanu". Ale odzew był wiadomo jaki i zarzuty o fanboystwie itd. itd. itd. i, że Williams to emeryt itd. itd. itd. I to mi się mało podobało. Wiadomo, że nie oczekuję od wszystkich wielkiego uwielbienia Williamsa, ale trochę było mi smutno i byłem zawiedziony, że prawie nikt nie napisał prostego "szkoda", że już nie będzie Williamsa". Co więcej było wręcz przeciwnie. Williams już stary to go zamieniamy na nowszy model. Ale po tych samplach i próbkach to ja jednak wolę oldtimera Williamsa niż nowy model ze skórzaną tapicerką ze skaju.
A i żeby tradycji stało się zadość to me przeczucie co do tego score:
"John Williams to nie będzie" :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#268 Post autor: Mystery » czw paź 28, 2010 20:08 pm

Wawrzyniec pisze:
O co Ci chodzi?
Mimo, że może jeszcze za wcześnie, gdyż pełnego score nie znam, ani filmu nie widziałem, ale po tych próbkach i linku od Mystery'ego czuje pewną satysfakcję, ale i pewien żal, może wręcz jak to użył Koper "pretensje". Gdyż aż mi się chce napisać "A nie mówiłem". Gdyż do znudzenia prawiłem i starałem się Was przekonać, że nic dobrego z tego score'u nie wyjdzie i że nie przebije to Johna Williamsa i jego "Więźnia Azkabanu". Ale odzew był wiadomo jaki i zarzuty o fanboystwie itd. itd. itd. i, że Williams to emeryt itd. itd. itd. I to mi się mało podobało. Wiadomo, że nie oczekuję od wszystkich wielkiego uwielbienia Williamsa, ale trochę było mi smutno i byłem zawiedziony, że prawie nikt nie napisał prostego "szkoda", że już nie będzie Williamsa". Co więcej było wręcz przeciwnie. Williams już stary to go zamieniamy na nowszy model. Ale po tych samplach i próbkach to ja jednak wolę oldtimera Williamsa niż nowy model ze skórzaną tapicerką ze skaju.
A i żeby tradycji stało się zadość to me przeczucie co do tego score:
"John Williams to nie będzie" :wink:
Nie można było od razu tak napisać :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#269 Post autor: Wawrzyniec » czw paź 28, 2010 20:21 pm

Mystery Man pisze:Nie można było od razu tak napisać :)
Tak pisałem od stycznia, ale odzew był taki jak zawsze. Ale pewną satysfakcję mam, gdyż nawet dziekan, który jeszcze swego czasu pisał zupełnie co innego teraz na chwilę się nawrócił. :wink: Tylko czekać na następnych nawróconych grzeszników, chociaż i tak wątpię, że ktoś napisze "Wawrzyniec miał rację". Choć z tego co na razie usłyszałem, to wiem, że miałem.
Aha, byłbym zapomniał:
"Nic nie przebije "Więźnia Azkabanu""
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#270 Post autor: DanielosVK » czw paź 28, 2010 20:44 pm

Nie wiem, po co do cholery te wszystkie odgórne oceny score'u Desplata, skoro na razie ukazały się tylko głupie klipy i kawałek z sesji nagraniowej. Poczekajcie, aż usłyszycie całą partyturę, zarówno na albumie jak i w filmie - a potem gdaczcie. Nie jednokrotnie było tak, że klipy ukazywały dokładną odwrotność oblicza score'u.
Fe.

ODPOWIEDZ