CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#31 Post autor: Wojteł » pn paź 18, 2010 14:35 pm

Jest ostatnio obejrzałem:

Salt - półtora godziny katorgi. Scenariusz naprawdę beznadziejny i nielogiczny, dziwię się, że Wimmer, który stworzył całkiem niezłe Equilibrium mógł napisać coś takiego. Jedynym ciekawym elementem filmu był nasz Daniel, ale nie wiem czy warto się dla kilku scen z jego udziałem męczyć 90 minut :?

Paranormal Activity - Najlepszy horror jaki widziałem od czasu Omenu i Lśnienia. Wiem, że zaraz tu się zacznie, że ten film to się do Kubricka nie umywa, ale nie chodzi mi o poziom artystyczny, tylko o trzymanie w napięciu. Myślałem, że żyjemy w czasach takiej posuchy kinematograficznej, że żaden horror nie jest w stanie przestraszyć, a tu proszę - miłe zaskoczenie. Z chęcią się wybiorę na drugą część, ale boję się, czy nie wyjdzie z tego coś w stylu Pił - Pierwsza częśc miała ciekawy i dość świeży koncept, a kolejne to skok na kasę i wymyślanie coraz to głupszych zwrotów akcji mających usprawiedliwiać rzeźnię :?

Avatar - wersja rozszerzona - miło było obejrzeć to jeszcze raz w 3D, chociaż nie zachwycił tak, jak za pierwszym razem. Z wszystkich dodanych scen tak naprawdę tylko jedna mi zapadła w pamięć
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#32 Post autor: Adam » pn paź 18, 2010 14:44 pm

Salt to murowany kandydat do złotych malin :) makgajwer, bond, supermen i pudzian w jednym :D
#FUCKVINYL

bladerunner

#33 Post autor: bladerunner » pn paź 18, 2010 15:40 pm

Adam Krysiński pisze:Salt to murowany kandydat do złotych malin :) makgajwer, bond, supermen i pudzian w jednym :D
zapomniałeś dodać Kmicica. :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#34 Post autor: Wojteł » pn paź 18, 2010 16:21 pm

Adam Krysiński pisze:Salt to murowany kandydat do złotych malin :) makgajwer, bond, supermen i pudzian w jednym :D
Do tego z cyckami

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#35 Post autor: Marek Łach » pn paź 18, 2010 16:46 pm

Wojtek pisze: Paranormal Activity
Mi też się PA bardzo podoba, może nie aż tak jak Tobie, ale generalnie dla mnie to udany straszak i w zasadzie jedyny naprawdę udany "mockumentary". Z drugiej strony jestem w stanie zrozumieć tych wszystkich, którzy po tym filmie ostro jadą - mi na szczęście przypadł do gustu.

bladerunner

#36 Post autor: bladerunner » pn paź 18, 2010 16:48 pm

Marek Łach pisze:
Wojtek pisze: Paranormal Activity
Mi też się PA bardzo podoba, może nie aż tak jak Tobie, ale generalnie dla mnie to udany straszak i w zasadzie jedyny naprawdę udany "mockumentary". Z drugiej strony jestem w stanie zrozumieć tych wszystkich, którzy po tym filmie ostro jadą - mi na szczęście przypadł do gustu.
Średni straszak i do tego marna a nawet śmieszna i klasyczna końcówka..

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#37 Post autor: Wojteł » pn paź 18, 2010 16:52 pm

Bladu, a które zakończenie oglądałeś? Bo nakręcono 3 i z tego co wiem jedno chyba wyszło na DVD a drugie było w kinach... nie wiem dokładnie jak to poukładali

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#38 Post autor: DanielosVK » pn paź 18, 2010 17:02 pm

Wzgórza mają oczy AD2006 - taki tam przeciętniak. Co prawda trzymał w napięciu, nawet parę razy przestraszył (choć lekko), ale ogólnie nie wybija się niczym. Czasami trąciło hollywoodzkością - zwykła ciota nagle staje się pudzianowym bohaterem, rozwalając całą wiochę popromiennych mutantów i mimo, że oberwał już z 10 razy w łeb i jest cały czerwony od krwi to jeszcze hardo trzyma się na nogach. Ale poza tym nie mam nic do zarzucenia, oglądało się przyjemnie, fajna sceneria, dobre zdjęcia, ciekawa muzyka (pewnie na albumie mniej). Takie 3+/5.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#39 Post autor: Koper » pn paź 18, 2010 17:27 pm

na albumie zdecydowanie mniej:
http://www.filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=519

Co do Avatara, o którym ktoś wspominał, to rozszerzonej nie widziałem, czekam na wydanie dvd/b-ray, gdzie będzie możliwość obejrzenia wersji jeszcze bardziej rozszerzonej. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#40 Post autor: Wojteł » pn paź 18, 2010 17:43 pm

Jeszcze bardziej? To by wiele wyjaśniało, bo scena miłosna miała być dłuższa, a chyba nie była. Za to dodali kilka scenek mniej lub bardziej ciekawych :) A wiadomo, o ile kolejna wersja ma być dłuższa od podstawowej?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#41 Post autor: Koper » pn paź 18, 2010 18:28 pm

15 minut dłuższa... tylko nie wiadomo czy od tej rozszerzonej kinówki czy od podstawowej. A w dodatkach ma być jeszcze... 45 min. wyciętych scen. :roll:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#42 Post autor: Wojteł » pn paź 18, 2010 18:32 pm

No, tylko żeby z Cameronem się nie stało jak z Lucasem - odcinanie kuponów od swoich filmów poprzez kolejne dircuty, wydania i inne bzdety :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#43 Post autor: Koper » pn paź 18, 2010 18:36 pm

No, akurat Avatar powinien być fajnie, kolekcjonersko wydany. A do Lucasa mu daleko. Musiałby za jakieś 10 lat wydać zmienioną, przemontowaną wersję z nowymi efektami i gębą jakiegoś Haydena Christensena. ;)

bladerunner

#44 Post autor: bladerunner » pn paź 18, 2010 18:43 pm

Koper pisze:No, akurat Avatar powinien być fajnie, kolekcjonersko wydany. A do Lucasa mu daleko. Musiałby za jakieś 10 lat wydać zmienioną, przemontowaną wersję z nowymi efektami i gębą jakiegoś Haydena Christensena. ;)
już dawno zapomniałem o tym filmie
Ostatnio zmieniony pn paź 18, 2010 18:44 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#45 Post autor: Koper » pn paź 18, 2010 18:43 pm

To po ch.j się tu wpisujesz? :P

Obejrzyj sobie drugi raz Sherlocka czy inne gówno. :P

ODPOWIEDZ